Last news in Fakti

1 Декември, 2022 15:45 5 813 17

Камила слага край на вековна кралска традиция

  • камила-
  • кралица-консорт-
  • кралска традиция-
  • придворни дами-
  • модерна монархия-
  • кралско семейство

Кралицата-консорт се отказва от придворните си дами

Камила слага край на вековна кралска традиция - 1
Снимка: БГНЕС

Преди дни стана ясно, че съпругата на бъдещия крал Чарлз III, който официално ще бъде коронясан през 2023 година, ще се откаже от придворните си дами и на тяхно място ще назначи шест жени като "придружители на кралицата".

Новината беше официално съобщена от говорител на Бъкингамския дворец, така че може спокойно да бъде приета за чиста монета, а не за слух, опитващ се да вдигне репутацията на Камила.

В опит да се модернизира позицията, ролята на „придружител на кралицата“ ще бъде по-неформална в сравнение с предишните задължения, изпълнявани от придворните дами, пише tialoto.bg. Това означава, че дамите от новия основен екип на Камила, в допълнение към нейния личен секретар и заместник-личен секретар - ще имат по-малко административни отговорности и ще присъстват на по-малко събития с кралицата, в сравнение с придворните дами на покойната кралица Елизабет II.

Говорителят на двореца потвърди, че новата група ще се състои от дългогодишните приятелки на Камила - Сара Тротън, лейди Катрин Брук, баронеса Карлин Чизхолм, лейди Сара Кесуик, Фиона, маркиза на Ландсдаун и Джейн фон Вестенхолц, чиято дъщеря представи принц Хари на сегашната му съпруга Меган Маркъл.

През септември кралският експерт Джонатан Сакердоти каза пред E!News, че титлата е знак за увереността на Елизабет в Камила. „Това е символ на приемственост. Тя е един от най-трудолюбивите членове на кралското семейство и се е заела с множество каузи, които са важни за хората“, обяснява той.

Според източници, новата роля „придружител на кралицата“ няма да се различава много от придворните дами, що се отнася до заплащане, но все пак то е минимално. Причината е, че всички дами са от богато потекло и сумата за работата им е по-скоро символична.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 0 Отговор
    Много важно!
  • 2 хъхъ

    10 0 Отговор
    Тази е госпожа никоя, кралската фамилия не хареса Даяна, но не харесва и тази.

    Коментиран от #7

  • 3 куку

    18 0 Отговор
    Какви са тези измислени изроди?
  • 4 Соваж бейби

    15 1 Отговор
    Аз такива особи не ги разбирам ?!Как е възможно постоянно някой да ти се вре в краката,да те обличат ,къпят ги -преди векове ,за тези не знам ...да им слугуват .И да ти се налага да шепнеш ако искаш нещо лично да си кажеш с фамилията ,да се въздържаш от много неща ,при тях и стените имат уши ?!Недоумявам ,това е голям дисконфорт щи пи...ам и на парите и на славата,а мерси от такъв живот.

    Коментиран от #10

  • 5 Напротив,

    8 0 Отговор
    тя трябва да прислугва там, ако не знае как се тупат килими или как се мие посуда, да пита слугите и да се учи. Мнението й не е важно за никой.

    Коментиран от #6

  • 6 Соваж бейби

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Напротив,":

    Да го правят задружно цялото семейство !В кой век сме ?!Не ги ли е срам да имат роби това е точно такова нещо !Да ползват част от замъка и да изключват парното и разходите за разхищение от парите на народа им .
  • 7 РЕАЛИСТ

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "хъхъ":

    Абе важното е че Чарлз я харесва. Пука и, другите какво мислят. Стана кралица , Даяна с арабина изгниха отдавна в гроба.
  • 8 Да, да

    5 0 Отговор
    А от придворните камили?
  • 9 🪵🪵🪵🪵🪵

    4 0 Отговор
    "Не по врат ,а по шия".Наистина,
    ако я къпят,нещата не са добре.
    С този жест,тя казва,че е кралица,
    а не добавка.Ех ,ако къпят Кейт,
    щеше да са придворни дами.
  • 10 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    И аз не мога да си го обясня, това е една огромна суета, а тези, които им се кланят от Англия, Канада, Австралия, Нова Зеландия и кои още, страдат от средновековна мания. Не искам да съм известен, но не бих искал да стана известен като принц. Би ми било ужасно скучно. Бих искал да съм известен като оня човек, дето изкачи с голи ръце 1000 метрова отвесна скала или да съм музикант виртуоз или технически гений и прочие! Е, лично на мен времето ми е преминало, но това са хората, на които се възхищавам! Не мога да се кланям на кралски особи!
  • 11 какво заглавие

    13 0 Отговор
    Краят на една вековна традиция поставен от една камила.

    Коментиран от #13

  • 12 Придворните дами не са от желязо

    3 0 Отговор
    Не всеки може да издържи да и гледа сурата на Камила всеки ден.
  • 13 Маргарита

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "какво заглавие":

    🤣🤣🤣🤣🤣
    Все се чудя, защо на български не и пишат името в превод, Лайкучка
  • 14 Империята

    2 0 Отговор
    скоро ще се разпадне. Така трябва - стига толкова са вредили на света. След тях е ред на американците, после и евреите и ще настъпи мир и благоденствие на Земята.
  • 15 шуримури

    0 0 Отговор
    ще се откаже от придворните си дами и на тяхно място ще назначи шест жени като "придружителки на кралицата".ЗА КАКВО Й СА ТОЛКОВА ДАМИ НАОКОЛО,ДА НЕ Е МИНАЛА ПОД ДЪГАТА?
  • 16 Ели Енчева

    0 0 Отговор
    Мога и сама да се къпя и обличам.
  • 17 попара

    0 0 Отговор
    Една камила в ОАЕ струвала 5,5 милиона долара. Ръйш?