Last news in Fakti

7 Декември, 2022 13:06 2 683

Адвент календар – да зарадваме децата с дълга Коледа

  • адвент календар-
  • emag-
  • деца-
  • коледа

Един от най-елегантните начини да успокоите и зарадвате още повече детето си

Адвент календар – да зарадваме децата с дълга Коледа - 1
Снимка: Shutterstock

Нетърпението на децата преди Коледа е пословично и постоянните им въпроси, като „Кога ще дойде Дядо Коледа?“ и „Какво ще ми донесе?“, често са предизвикателство дори и за най-търпеливите родители… Един от най-елегантните начини да успокоите и зарадвате още повече детето си е да му подарите адвент календар. Знаете ги – онези кутии с 24 надписани отделения, които се отварят по едно на ден от 1 до 24 декември. В тях са скрити подаръчета изненади, най-често шоколадови фигурки. Защо и как да го направите, ще Ви разкажем сега.

Защо да подарите на детето адвент календар

Истината е, че всъщност не подаръците са най-полезното качество на адвент календара (макар че детето Ви със сигурност истински ще им се радва). Малките деца нямат търпение да дойде Коледа, но всъщност по никакъв начин не могат да си представят колко дълго трябва да чакат, за да се случи това, тъй като нямат ориентация за време.

Един от най-лесните начини да помогнете на детето да се ориентира е да му подарите адвент календар. С отварянето на прозорче всеки ден то сякаш „вижда“ времето с очите си и така разбира, че просто трябва да почака още малко. По-лесно е да му обясните, че трябва да почака „още пет бонбона“, докато стане Коледа. Така детето ще е много по-спокойно. Вие също.

Разбира се, малките подаръчета, скрити зад всяка от вратичките, също са важни за детето. Така то получава усещането за дълъг празник, който започва седмици по-рано, а Коледа се превръща в кулминацията на радостта, която детето вече дълго време е изпитвало с по една малка, приятна за него изненада всеки ден.

И ако вече сте сигурни, че адвент календарът е точният подарък за Вашето дете, ето какво можете да му предложите.

Видове адвент календари за деца

Най-често срещаните адвент календари можете да намерите в почти всеки магазин за хранителни стоки – в тях има малки шоколадови бонбончета в най-различни коледни форми, на които децата истински се радват. В някои календари може да са събрани не само шоколади, но и различни малки лакомства, като вафлички, близалки, бисквитки, за по-голямо разнообразие.

Но може да зарадвате детето си и с адвент календар с тематични играчки, каквито то харесва. Те може да са посветени на любим филм, като „Замръзналото кралство“, „Мики Маус“ или „Хари Потър“, и в тях да има фигурки на герои или техни знакови вещи. Нещо повече, LEGO произвеждат такива календари, в които фигурките могат да се сглобяват. Това е начин да удължите радостта на детето с подарък, който то със сигурност ще използва за игри и в бъдеще. В края на периода детето ще има приятна колекция от любимите си герои.

Адвент календарите може да съдържат и малки фигурки на определени теми, които вълнуват детето, например колички, еднорози, русалки. За малките момиченца може да има и тематични бижута и аксесоари, а за момчетата – части от цели пиратски сцени или писти, по които всеки ден да пускат новата си за деня количка. Разнообразието е наистина огромно и не е никак трудно да намерите нещо, което истински ще вълнува и радва детето Ви почти цял месец, чак до Коледа.



Свързани новини