Last news in Fakti

9 Декември, 2022 09:44 1 550 11

До какво води следването на идеали от социалните мрежи

  • ясмин-
  • инфлуенсър-
  • идеали-
  • социални мрежи

Интернет е пълен с хора с уж перфектни тела

До какво води следването на идеали от социалните мрежи - 1
Снимкa: Shutterstock

Социалните мрежи са пълни с хора с уж перфектни тела. Това комплексира младите, които след това се опитват да постигнат идеала чрез спорт и глад, което е опасно.

27-годишната Ясмин следва други идеали за красота и смята, че храната е много важна. Тя е инфлуенсър и онлайн треньор. Тренира до 5 пъти седмично и вдига до 160 кг. Следват я почти 200 000 души.

Започва да публикува снимки на закуските си от 16-годишна. А от 3 години печели парите си като инфлуенсър.

Когато стартира профила си, тя подражава на други инфлуенсъри и отслабва много.

„Попаднах в порочен кръг - ядях чисто, с нищо не си угаждах. Не излизах, бях се затворила, живеех само за тренировките, за храната. Не беше лесно да се върна към нормалния живот. Този процес ми отне 3-4 години”, разказва Ясмин.

Днес помага на други момичета попаднали в този порочен кръг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    10 3 Отговор
    До какво води следването на идеали от социалните мрежи? ВОДИ ДО НАПЪЛНЯВАНЕ.
  • 2 Социалните

    17 2 Отговор
    мрежи са секта, а "последователите" са безмозъчни зомбита.
  • 3 Пич

    16 0 Отговор
    Това неслучайно направлявано опростачване , води до там , че някой се възприемат само като тела !!! И то такива , които са за продажба !!! Ум , интелект , и духовност , не може да се придобият в социалните мрежи !!!
  • 4 цербер

    5 0 Отговор
    Тя е инфлуенсърка и онлайн -треньорка.
  • 5 реплика

    9 0 Отговор
    Води до поредната тъпа статия ... голями ми са п... от факти
  • 6 Соваж бейби

    4 0 Отговор
    Следването на идеали от социалните мрежи може да побърка,в същото време да си пълен и имаш нужда от диета за здравето си,обаче не се прави а се стимулира младото поколение да дебелее заради американската мода и доста кръгли манекенки по модни дефилета .Манията по спорта също не е хубаво нещо,защото ставаш паразит кога ще ходиш на работа,нещо в къщи чистиш ,готвиш....Купуваш една пътека на верандата и сутрин 30 мин са ок,не ти трябва да обикаляш като улично куче из махалата.Просто ядеш по малко и по качествено ,без тесто и мазни неща,и много вода.

    Коментиран от #9

  • 7 Пуста мотика

    8 0 Отговор
    За вас компютърни зомбита облъчени. Я прекопавай с правата лопата, работи нещо ефективно и после мисли за лигавене като тия НИЩОПРАВЕЩИТЕ. Абсолютни паразити ( проверете какво значи думата паразит) и зомбирани същества.

    Коментиран от #8

  • 8 Соваж бейби

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пуста мотика":

    Има ефект не е само приказка на старите хора.Целогодишно съм с мотиката никой не ме задължава ,просто спорт всичко сама правя даже и с резачката за храсти се справям.В къщи също ,моте барони само си почиват от маста на канапето , само от електричество не разбирам страх ме е .Повече от 45 килограма не надвишавам ,бицепс ,трицепс...и на свекървата помагам лятото в градината им без фитнеси и щуротий от социалните мрежи.
  • 9 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Казаното от вас се прави целенасочено , и не случайно . Освен модата на дебелите , може би знаете , че промениха официалните стойности на кръвното налягане . Нагоре ! Създават болно , и бездуховно общество , за да го контролират по ефикасно . Например , в САЩ още от малки ги възпитават , че хората са заменими ! Затова се развеждат по десетина пъти ! И не се привързват нито към семейство , нито към дом . Така злото побеждава ! Докато добрите хора се правят , че не го виждат !

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Така е":

    Ще става и по зле,роботите които заменят човека ,вече има магазини само с роботи.Гледала съм и чистачи ,готви в кухнята,човеците какво ще правят или как ,какво ще работят за да изкарват пари ?!Ами нали за да направиш откритие трябва да работиш с мозък и движение,натрупаш опит като аматьор мазач,шивач...или да научиш занят !Ще дойде момент хората няма да могат сами да се обгрижват ,мозъчно затъмнение !А за универсален войник /робот/проекти не ми се мисли каква страхотия би се случило ,и хората както стават по лоши и и по злобни .

    Коментиран от #11

  • 11 Това

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Което казвате , не е конспиративна теория ! Самата истина е ! Натам сочат експериментите , с безусловният базов доход. Но , за да го получите , ще трябва да прехвърлите всички свои имоти и притежания , в ръцете на няколко избрани частни компании , които да управляват вашите активи , за " ваше добро " , като за това , ще ви изплащат някакви базови средства , с които да оцелявате . Тогава хората ще бъдат безусловно зависими , и свободата ще изчезне под всякаква форма ! Освен електронни сервитьори , подготвят електронни шофьори , електронни войници , и т.н.! Ние , човеците , ще станем излишни ! И населението ще бъде редуцирано , до по малко от милиард! Въпросът е , ще го позволим ли ?!