Last news in Fakti

13 Август, 2013 15:55 2 568 3

Удариха на Ицо Хазарта черен печат за Македония

  • ицо хазарта-
  • "ъпсурт"-
  • македония-
  • митничар-
  • лайв-
  • клуб-
  • концерт

Причината е, че рапърът не дал подкуп на тамошен митничар

В неочаквана ситуация попадна един от най-популярните български изпълнители - Ицо Хазарта от „Ъпсурт“, когато без обективна причина му беше отказан достъп в Македония, което провали лайв на бандата в местен клуб, съобщи пиарът на лейбъла Facing The Sun Тео Чепилов.

Балканската драма с трагикомичен тон се разигра на 11 август, докато Хазарта заедно с три танцьорки от балет „Нова” пътува с личния си автомобил към участие на „Ъпсурт“ в град Виница и опитва да прекоси границата през КПП Делчево в Македония. Там обаче македонски митничар му удря черен печат под предлог, че не може да бъде сигурен в целта на пътуването му. Истинската причина според Ицо Хазарта обаче е отказът му да даде подкуп на длъжностното лице.

Ето разказа на Ицо Хазарта за случилото се: „Въпросният полицай ме попита къде отиваме и защо. Отговорих, че имаме концерт и другата част от екипа е преминала през пункта преди около час. Той ме попита много пари ли ще изкарам от концерта. Отговорих му, че най-важно е концертът да мине добре. След това ме попита отново много ли пари изкарваме, както и дали бързаме много. След този въпрос моят отговор беше: "Няма да ти дам пари". След около 1-2 минути мълчание полицаят ми каза, че трябва да му покажа договор с дискотеката във Виница, иначе няма да ни пусне в Македония“.

Ицо отвръща, че имат договор, но не е в него, тъй като подобно изискване няма.  Обяснява, че групата е имала няколко концерта - и в Скопие, и в Битоля, но досега никога този договор не е искан, както не е поискан и от колегите му от "Ъпсурт" един час по-рано, когато са преминали през същият този граничен пункт.

„Полицаят каза, че се съмнява в целта на пътуването ни. Накара ме да го последвам в помещение до бариерите, където с подигравателен тон ми каза, че трябва да сложи черен печат в паспортите ни и да се връщаме към България“, обясни Хазарта.

Междувременно екипът на лейбъла Facing The Sun подготвил копие от договора, което имали готовност да изпратят по електронната поща, но митничарят обяснил, че нямат компютър, а само факс, но не му знаел номера. Впоследствие все пак бил даден номер 412 -174, който логично без международен и местен код бил неизползваем.

След като не получил факс, митничарят отказал да приеме страниците в интернет, рекламиращи предстоящия концерт на „Ъпсурт“ в Македония за доказателство. Чрез телефона за спешни случаи Facing The Sun установили връзка с Българското консулство в Скопие и въпреки късния час консулът оказал помощ – потвърдил, че няма практика да бъдат изисквани подобни документи, и даже лично се обадил в Гранична полиция, но усилията му останали без резултат.

„Полицаят дойде и каза, че не е пристигнало нищо и сигурно няма и да пристигне - удари по един черен печат и в четирите паспорта - довършва разказа си Ицо Хазарта. - Казах му, че нарушава закона и проваля събитие, подготвяно от месеци. Група "Ъпсурт" има над 1000 концерта в България, Германия, Англия, Австрия и Македония. Имаме хиляди фенове от Македония, които останаха разочаровани от този провал. Освен финансова, загубата за нас е огромна във всяко отношение. Най-важният въпрос е: дали причината за този провал е един корумпиран и некомпетентен полицай, или нещо друго?”, пита рапърът.

Ицо Хазарта и лейбълът Facing The Sun вече са подали жалба срещу действията на македонския митничар и възнамеряват да алармират всички инстанции, за да не се превръщат подобни полицейски произволи в практика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Biancko Nero

    2 0 Отговор
    100 marki e iskalo
  • 2 comment

    3 0 Отговор
    И тия умници искат да им кажем добре дошли в ЕС?!? НИКОГА.
  • 3 Heinrich

    3 0 Отговор
    Македонките,и те станаха много отворени,явно Ицо му е дал по малко пари от колкото е поискал......ай ше ви...м....та