25 Декември, 2022 09:28 3 920 2

10 малко известни факта за Илон Мъск

  • илон мъск-
  • факти

Някои от тях са наистина изумителни

10 малко известни факта за Илон Мъск - 1
Снимкa: БГНЕС

Южноафриканският бизнесмен Илон Мъск е един от най-разпознаваемите хора на Земята. Милиардер, новатор, експериментатор, ексцентрик - всичко това е валидно за мъжът, който до скоро беше най-богат в целия свят. Но, знаехте ли, че той не е създател на най-успешната си компания - Тесла? Както и че е баща не на 1 или 2 деца, а на 9! Плюс, че 74-годишната майка на Мъск е известен модел, който се снима по бански.

Страда от Синдром на Аспергер

Това е психично разстройство от аутистичния спектър, за което са характерни значителни трудности в социалното взаимодействие и невербалното общуване.

Мъск напуска престижния си университет

При това само два дни, след като започва обучение за докторска степен по приложна физика в Станфорд. Напуска, за да преследва предриемаческите си амбиции в области като интернет, възобновяема енергия и Космос

Тwitter му коства короната на най-богатия мъж в света

Скандалите около придобиването на социалната мрежа, накърниха цената на акциите на Tesla. Освен това Мъск продаде много от тях, за да финансира сделката

Още любопитни факти за ексцентричния милиардер вижте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жълто джудже

    7 0 Отговор
    Днес е трудно да се оценят способностите му. Историята познава хиляди щастливи луди хора.
  • 2 Пич

    8 6 Отговор
    Когато прочете за подобни , виждате , как нещата , които доскоро смятахме за конспиративни теории , и те се виждаха , но за тях се мълчеше , започват да се заявяват в прав текст !!! Предполагам , вече прочетохте за очакваната забрана , в света да се произвежда , и яде месо !!!??? Но скакалци - може !!! Или за решението на испанското правителство , децата след 14 години , да сменят пола си , без разрешение на родителите !!!??? Ето , затова е важно , Русия да победи !!! Бъдете живи и здрави !!!