Last news in Fakti

27 Декември, 2022 16:50 1 227 4

Десетки смелчаци влязоха в ледените води на берлинско езеро на Коледа (ВИДЕО)

  • ледени води-
  • берлин-
  • езеро-
  • замръзнало езеро-
  • традиция-
  • оранкезее

Групата на Берлинските моржове, които от десетилетия спазват тази традиция, се е увеличила до 157 членове от най-различни възрасти

Десетки смелчаци влязоха в ледените води на берлинско езеро на Коледа (ВИДЕО) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Десетки закалени плувци спазиха традицията на коледното потапяне в замръзнало берлинско езеро на Коледа. Групата, известна като Берлинските моржове, се събира на езерото Оранкезее през цялата зима, за да поплува в ледените води, пише Нова.

Запитан дали е студено, 19-годишният Антон Крокел се засмя и каза: „Да, това се нарича плуване в лед, но е много забавно и полезно“.

Плувкинята Ким Габриел остана в смразяващата вода по-дълго от останалите. Когато излезе от езерото тя каза с широка усмивка „Беше фантастично, наистина студено. Но беше красиво. Чувствам се добре.“

Температурата на водата е била 2 градуса по Целзий, а тази на въздуха -4 градуса по Целзий.

Клубът на Берлинските моржове е основан през 1980 г. в тогавашния Източен Берлин, столицата на бивша Източна Германия. В момента той има 157 членове на възраст от 12 до почти 90 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    5 1 Отговор
    1980,Източен Берлин,ГДР. Пак "русише Иван" ги е учил на "моржуване"..Впрочем "моржуването" им започна още през ноември 1941,преди Москау..
  • 2 Ром Бакарди

    3 0 Отговор
    Да бе да...ша влязвам аз у тоз бахър-замразналоту езеру, чи кайсиити ми да станат на лешници- ай бегай отука! Не е ли то у топлото жакузи да са утпуснеш, да накиснеш кокалити, да са раздвижи кравта, чи кат стани змийчока...кат мачта да гу навириш.
  • 3 Зевзека

    1 1 Отговор
    Да се арестуват веднага! Ще се правят на руснаци. Не ги е срам.
  • 4 ганю

    1 0 Отговор
    това ми е познато станаха ли като лешници кайсийките?
    не стой много там че няма да ги намериш после