2 Януари, 2023 10:05 7 061 11

Рецепта на деня: Телешко варено

  • телешко-
  • варено-
  • супа-
  • чорба-
  • какво да сготвя

Класическа рецепта

Рецепта на деня: Телешко варено - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • телешки джолан - 1 брой
  • картофи - 300 грама
  • моркови - 300 грама
  • целина - 150 грама
  • домати - 200 грама
  • лук - 300 грама
  • краве масло - 40 грама
  • черен пипер - 10 зърна
  • оцет - 1 супена лъжица
  • магданоз - 1 връзка

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за телешко варено е подготовката на джолана. Измивате добре телешкия джолан и го слагате в голяма тенджера със студена вода и го слагате на котлона да заври. След като водата заври се образува пяна, отстранявате пяната, прецеждате бульона, след което връщате супата на котлона. Добавяте оцета, около 1 ½ чаена лъжица сол и черен пипер и оставяте джолана да ври до пълно сваряване. По време на варенето следете водата да е над джолана и ако се наложи доливайте.

Докато джоланът ври, почистете картофите, морковите, лука и целината. Използвайте по-малки картофи и лук, оставете ги цели, а ако имате по-едри, то ги нарежете на големи парчета.Доматите също трябва да са цели. Морковите и целината също нарежете на едри парчета. След като джоланът е сварен го извадете от супата и го обезкостете. Обезкостеното месо, заедно със зеленчуците върнете обратно в бульона и варете до сваряване на зеленчуците.

Поднасяте супата гореща, като към всяка купичка добавяте нарязан пресен магданоз и бучка краве масло, пише supichka.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасковски каунь

    2 9 Отговор
    И аз го правя така , но слагам и много малко зеле Браво!

    Коментиран от #3

  • 3 Учуден

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасковски каунь":

    Кое правиш така козела ли ???🐐
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гоче

    1 2 Отговор
    Не доливай вода!
  • 6 Гоче

    1 3 Отговор
    Разбира се и зеле,втасало и зел чорба/сок/
  • 7 Антикомунист

    2 5 Отговор
    Телешкото варено е хубаво нещо и ако го приготвиш правилно е фантастично но преди малко прочетох в " pogled info" такава възторжена статия как запада завидял на русия. Боже за какви жалки наивници е сътворена. Прочетете я.

    Коментиран от #8

  • 8 Истината

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Антикомунист":

    Глупак

    Коментиран от #9

  • 9 Антикомунист

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Прочетете ли я бе "умник " в стил " работническо дело" преди 89та. какви възвишени мили хора нямащи нищо общо с избиването на невинни в Украйна......
  • 10 Аз съм

    0 0 Отговор
    А хрян с чесън и оцет при сервиране ?
  • 11 ПалавНИК

    2 0 Отговор
    Всяка една киселина спира процеса на обработка. Ако ще добавяте домати или оцет е добре да са към края защото иначе ще си удължите процеса.