Необходими продукти:
300 г бутер тесто
Плънка - I вид:
- • 3 с.л. смлени бадемови ядки
- • 3 с.л. месен пастет
Плънка - II вид:
- • 3 с.л. лютеница
- • 3 с.л. орехови смлени ядки
Начин на приготвяне:
Тестото се разгъва, намазва с пастет, поръсва с плънка и разрязва на ивици с дебелина около 1.5 см и дължина около 15 см. Всяка ивица се завива по равно откъм краищата към средата ѝ - по подобие на сладките "Сълзица" с разликата, че в средата се оформя връх: първо от едната страна са натиска с виличка, после от другата.
Пекат се в тава застлана с хартия за печене във фурна на 200 градуса, пише receptite.com.
Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Теле
10:08 14.02.2023