Last news in Fakti

15 Февруари, 2023 10:31 5 053 5

Разкриха колко е спечелил Джеймс Камерън от "Аватар: Природата на водата"

  • хонорар-
  • джеймс камерън-
  • аватар-
  • пари-
  • приходи-
  • продължение

Режисьорът се нарежда в топ 10 на най-богатите хора в сферата на забавлението

Разкриха колко е спечелил Джеймс Камерън от "Аватар: Природата на водата" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Филмът "Аватар: Природата на водата" донесе огромни приходи на Джеймс Камерън. Тринайсет години след излизането на първия филм, което доведе до опасения дали "Аватар" все още е актуален в културно отношение, дългоочакваното продължение дебютира в края на миналата година и бързо разсея всички съмнения. "Аватар: Пътят на водата" счупи многобройни касови рекорди по пътя си към превръщането си в най-касовия филм в света за 2022 г., което почти гарантира, че ще бъдат направени няколко планирани продължения.

Сега нов доклад на Forbes разкрива, че според вътрешни хора от индустрията "Аватар: Природата на водата" е донесъл "поне" 95 млн. долара в банковата сметка на Камерън. Това е достатъчно, за да попадне режисьорът в списъка на най-високоплатените артисти за годината, включващ хора от киното, телевизията и музиката. Камерън се нарежда на осмо място в списъка и е единственият режисьор в челната десетка, освен Тайлър Пери, който също е актьор и студиен магнат. Той заема третото място със 175 милиона долара, спечелени през изминалата година.

Основната причина, поради която Камерън е успял да спечели почти 100 млн. долара от "Аватар: Природата на водата", е "задкулисният" договор със студиото, който го награждава с бонуси за преминаване на определени боксофис прагове. До момента приходите от "Аватар: Пътят на водата" в световен мащаб възлизат на 2,214 млрд. долара, което означава, че продължението е преминало многобройни прагове, заложени в договора на режисьора, въпреки че вероятно предстоят още много такива, като се има предвид, че в доклада се уточнява, че той е спечелил "поне" 95 млн. долара. По времето на излизането на оригиналния "Аватар" се съобщаваше, че Камерън е спечелил 350 милиона долара от оригиналния филм.

Благодарение на главоломния успех на "Аватар: Природата на водата" в боксофиса, Камерън вече е отговорен за три от петте най-печеливши филма на всички времена заедно с оригиналния "Аватар" и "Титаник". "Аватар: Природата на водата" е поредното доказателство, че никога не трябва да се залага срещу Камерън. Способността му да създава хитови ленти, както и времето, което отделя за тях, правят Камерън повече от достоен да бъде в списъка на най-високоплатените артисти в света.

Успехът на Камерън в боксофиса и огромните му възнаграждения трябва да продължат и в "Аватар 3" и следващите му продължения. Третият филм е заснет едновременно с "Аватар: Пътят на водата" и почти е приключил снимките преди премиерата си на 20 декември 2024 г. Камерън вече е заснел и части от "Аватар 4".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    0 2 Отговор
    А колко ще даде на братята Стругацки и Хари Харисън от които открадна сюжета?

    Коментиран от #2

  • 2 Камерън трябва да плати 70% от хонорари-

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    те на руската държава - всички идеи за филми идват от там. Погледнете в канала "Носталгия", там се пускат сръбски и руски филми с крайно ниски художествени показатели, но предадени безплатно на Булсатком. Да не забравяме, че Булсатком в момента е собственост на Спас Русев, шофьор от УБО на ДС на Стоян Марков - кандидат - член на Политбюро на БКП, който от 32 г. живее в Лондон. Същият Спас Русев купи БТК-Виваком от фалиралата КТБ за 300 млн.евро и го продаде на корпорация с руско присъствие - Юнайтед груп за 1.2 млрд евро !.
    Но - народът прост, животът - тежък, скучен
    озъбено свирепо куче !
    .... Както е казал поетът !
  • 3 газо

    4 1 Отговор
    Редко тъп филм!

    Коментиран от #4

  • 4 ПалавНИК

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "газо":

    Потвърждавам!!!!!
  • 5 БеГемот

    1 0 Отговор
    Филми за хора със специални потребности...