Необходими продукти:
- свинско месо без кост - 500 гр
- гъби - 150 гр
- лук - 1 глава
- масло - 1/2 пакетче
- олио - 3 с.л.
- магданоз - 6 стръка
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки. Загрейте в подходящ съд маслото и олиото и леко запържете месото.
През това време нарежете лука на полумесеци, а гъбите на четвъртинки.
След като месото побелее, добавете при него лука, а след като омекне и гъбите и ги оставете да се задушават заедно. Налейте малко вода, посолете оставете месото да се вари на слаб огън докато омекне и се сготви напълно.
Към края на готвенето подправете с черен пипер и лимонов сок на вкус и поръсете с нарязан магданоз.
Прехвърлете месото заедно с гъбите и лука в плитък глинен съд, сложете и част от течността, останала от готвенето, и запечете на 200 градуса колкото да придобие апетитен червен загар. Полейте с малко лимонов сок, поръсете с нарязан магданоз и поднесе горещото катино мезе както е в глинения съд, пише matekitchen.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Глупости
Коментиран от #4
10:12 19.02.2023
2 Румен Маринов
12:26 19.02.2023
3 Механик
13:03 19.02.2023
4 Горно Уйно
До коментар #1 от "Глупости":
Що сакаш от хора, които не знаят какво е истинска храна.13:18 19.02.2023