Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 07:55 2 351 11

Заплашвали физически Александър Морфов

  • александър морфов-
  • валери йорданов-
  • народен театър

Това обяви вчера по "Дарик радио" актьорът от трупата Валери Йорданов

Заплашвали физически Александър Морфов - 1
Снимкa: БГНЕС

Режисьорът Александър Морфов е бил заплашен физически в резултат от скандалите в Народния театър "Иван Вазов". Това обяви вчера по "Дарик радио" актьорът от трупата Валери Йорданов. Той говори в отсъствието на Морфов, който предпочете да не гостува в радиото и вместо него се е явил Йорданов. Последният обясни, че съобщава това, понеже режисьорът не би го обявил публично, за да не изглежда, че търси помощ.

"Сашо написа между нас, че не е готов с изявление, има конкретен повод и причина ... Освен всичко което се случва или не се случва в Народния театър в момента - стопиране на възстановяване на представление, доколкото разбрах от него, той е бил физически заплашен", каза Валери Йорданов. И допълни: "Институцията Народен театър е национален културен център. Тя е точката, в която не бива да се вижда "битпазар". Случват се абсурдни неща - да се искат писмени обяснения за дадени изявления по медиите, да се изискват болнични на мига, да се консултираш с адвокат, когато пишеш обяснения. Това е "ченгеджийница". Удобният човек е този, който никога няма да ти направи забележка, ако си направил нещо нередно".

Актьорът заяви, че в резултат от конфликтите и управлението на директора Васил Василев са напуснали над 20 души от персонала - осветители, сценични работници, салонен персонал. Някои от тях са подали жалби до министерството.

Йорданов разкритикува също ръководството, че е премахнало задължителните досега 250 места в залата за ученици и пенсионери.

"Всичко, което правя в момента, е да казвам факти. Нашата сила са фактите и че Александър Морфов е световно признат. Опитаха се да криминализират бунта му и действат нечовешки", заяви още актьорът от Народния театър.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    5 4 Отговор
    Заплашвали СА ВЕРБАЛНО Александър Морфов ЗА физическА САМОРАЗПРАВА.

    Коментиран от #4

  • 2 Миризлив пор

    10 20 Отговор
    Световнопризнатия, ако наистина беше такъв нямаше на пияна глава да драска по най партизанския начин по вратите на администрацията. Просто ако беше прав щеше да излезе с името и лицето си и след 3 дена всички щяха да са уволнени.
  • 3 4739

    12 16 Отговор
    И като е световно признат то да прави каквото си иска така ли?Би трябвало да го съдят за тормоз.Като нещо не му харесва да напусне.А този какъв го играе ,Сашо мълчи ,този се изявява.Много странно. Във всички театри има политически назначени и заемат позиции в партии.Артистите друсат кючеци,директорите печелят конкурси,който министър дойде си слага негови хора от партията.Има много губещи театри които са на държавна хранилка,никъде по света го няма това.Сашо и да скача и да не скача така ще е,докато не се направи реформа в театъра. Мутафчиев мълчи,всичко което се направи е със негово знание.
  • 4 Ъхъ

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    Заплашили са го, че ще му скрият ракията! Ужас!!!
  • 5 Не само физически, но

    13 7 Отговор
    и психологически ще се опитват да му вгорчат живота. Казал е истината на първични и много отмъстителни хора.

    Коментиран от #8

  • 6 Чочо

    5 10 Отговор
    Нее лошо тез двамата да бъдат уволнени.Като са толкова кадърни ще си намерят работа.Не можеш да уволняваш и пишеш по врати поради това че си привърженик на някоя партия.А се и разбра,че и Морфов има комунистическа жилка.

    Коментиран от #10

  • 7 Закани

    5 2 Отговор
    През 80- те години, в Лом имше един съдия, който не признаваше « заканата с убийство» за престъпление
    Мотивът му беше: ако някой иска да убие някого, той няма да му се заканва!
    Беше точен и ясен!
  • 8 То пък един

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Не само физически, но":

    Сладък живот живеем!
    Накъде повече да се вгорчява?
    Турците са се разпрострели във всички сфери на икономическия, обществения, политическия, правовия т ...... навсякъде!
    Като малцинство, трябва да си знаят мястото!
    Това с драскането по вратите, обяче, не го одобрявам!
  • 9 ХАХАХА

    5 4 Отговор
    Аааа,те алкохолмените редовно се заплашват един друг ,еле като започнат да се питат един друг:Ти мене уважаваш ли ме?" Голеем въпрос стана от един пиянсковандалски акт,голеееми "ентелектуалци," нямо що!
  • 10 ХАХАХА

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Чочо":

    Че то в ДБ и ПП каква жилка да имат,че го правиш на въпрос.
  • 11 Потребител

    3 1 Отговор
    На този джендър няма какво да му заплашваш, той си е заплашен по природа.