Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 15:06 7 380 43

Ванга и Слава Севрюкова намерили гроба на Левски

  • ванга-
  • слава севрюкова-
  • гроб-
  • левски

Изследователи предполагат, че тялото на революционера е погребано набързо от турските заптиета в позорните гробища за престъпници в местността Кюлюците

Навършиха се 150 години от обесването на Васил Левски на 18 февруари 1873 г. Приживе Апостола на свободата казва следното откровение пред ловешкия му ятак Никола Цвятков-Бакърджийчето по пътя им от Търново към София: „Ако ме обесят, поне ще ми остане гробът в България и всякой ще го знай, а ако ме пратят на заточение, ще ми изгният костите надалеко.“

Така Левски прогнозира злокобно точно своята бъдеща съдба, но за зла участ мястото на гроба му и до днес остава една от най-големите загадки в историята на България, пише "Телеграф".

Търсене в астрала

От 60-те години на миналия век се възражда интересът към търсенето гроба на Апостола. Въпреки подозренията, че комунистическата власт няма интерес от намирането му, в дискусията се включват някои от най-добрите феномени и пророци. Техните свръхестествени визии в някои отношения са сходни, но в други доста се разминават. А с това и загадката сякаш още повече се заплита.

Дирите на Васил Иванов Кунчев се губят след екзекуцията му на 18 срещу 19 февруари. Позорното бесило е издигнато в центъра на София, където днес се пресичат булевардите „Васил Левски“ и „Янко Сакъзов“. На същото място е вдигнат и паметникът на националния герой, пред когото (при липсата на гроб) поколения наред поднасят цветя.

Изследователи предполагат, че тялото на революционера е погребано набързо от турските заптиета в позорните гробища за престъпници в местността Кюлюците. Там полагали без опело телата на всички хаярсъзи (разбойници), както и на самоубийци и анонимни жертви на различен тип престъпления и злополуки.

Не липсват обаче сведения, че една нощ Левски тайно е разкопан от верни революционери и препогребан в храм в центъра на столицата. Според изследване на Николай Хайтов това се е случило в късноантичната черква в подлеза на ЦУМ „Св. Петка Самарджийска“. Именно версията с ексхумацията на Левски индиректно потвърждава и пророчицата Ванга, само че тя е посочила другa църква в съседство като негов последен дом - „Св. Николай“.

Информаторът

Информацията за това дойде от приближения до пророчицата Павел Кипров, родом от симитлийското село Черниче. Кипров разказва, че се запознал с феноменалната жена на младини (бил 24 г.). Тогава се разболял и чичо му, който познавал баба Ванга, решил да го проводи при нея.

„През 1975 г. имах здравословен проблем и чичо ми ме изпрати в Рупите. Останах до вечерта, защото пред къщата ѝ имаше над 200 души. Тогава тя гледа само на мен и на още двама, мисля, че не бяха българи. Говори ми около час и за болестта, и за бъдещето. Всичко после се сбъдна”, спомня си Кипров. По думите му след този ден двамата с пророчицата станали големи дружки.

По това време мнозина мислели, че Николай Хайтов е разбрал именно от Ванга, че гробът на Апостола се намира в църквата до ЦУМ - теория, която писателят защитава до сетния си дъх.

„Една вечер я попитах ни в клин, ни в ръкав, ти ли каза на Хайтов къде е гробът на Левски. А тя скочи: „Защо ме набеждаваш. Аз не съм му казвала. Защо мислиш така?! Искаш ли да ти кажа къде е гробът на Левски”, амбицирала се пророчицата. -„Гробът на Левски е в църквата, но не в тази, която казва Хайтов, а в „Свети Николай Чудотворец”, разкрила Ванга. А после описала, че Джингиби лежал с кръст, пищов и нож в ръцете си.

Ясновидката обяснила, че дарява тази тайна на Кипров, и го заклела да я каже в подходящ момент.

Бомбата

Свещеници обаче се съмняват това да е старинният храм на улица „Цар Калоян“ №8. Една от причините е, че точно тази църква е ударена от бомба по време на Втората световна война. На 30 март 1944 г. бомбардировката на столицата предизвиква значителни разрушения в централните градски части. Сринати са 3575 сгради, загиват много хора. Засегнати са Католическата катедрала „Свети Йосиф”, Софийската синагога и църквата „Свети Спас” (ХI в.).

При атаката една бомба удря точно и храма „Св. Николай“, чиито основи са от IV век. Всичко е сринато, стояла само стената, където била окачена чудотворната икона на Мирликийския светец. След това при възстановяването са извършени значителни разкопки и дори мястото на първоначалната черква е преместено леко встрани.

Така че ако е имало скелет, то е щял да бъде открит, разказват духовници. И все пак остава въпросът дали пък Ванга не е видяла друг храм, който тогава да е съществувал, макар и като параклис.

Петричката врачка, както я наричат в онези години, дава и важни подробности отвъд времето и пространството. Например тя разкрила, че тялото било изровено от дякон Софроний. След като изкопава Левски, той го завива с една черга и го носи до тайнствения храм.

Софроний бил много изморен, че да копае замръзналата пръст, за това скрил Апостола, така както го е правил много пъти дорде Кунчев бил жив. На другия ден клирикът изкопал дупка, сложил метален кръст в ръцете на Левски и го спуснал в нея. Утъпкал мястото добре. Скоро Софроний бил убит и отнесъл тайната си в гроба, разказала още Ванга.

Нов опит

Нейната посестрима по дарба Слава Севрюкова също приживе се опитала да разреши мистерията с гроба на Апостола. Леля Слава, както я наричали близките ѝ, имала изумителни свръхестествени способности, с които виждала както далечни звезди и галактики, така и строежа на атома. Самата Ванга с ръка на сърцето признавала, че Слава е много над нея като заложби с думите: „Она е 26-то богово ниво“. Може би за това пророчицата от столичния кв. „Овча купел“ успява да се свърже директно с духа на Левски в отвъдното.

Свидетели разказват, че топясновидката на България се концентрирала в търсене на душевния енергоинформационен еталон на Апостола. Скоро засякла нейде във вселената квантовите вълни на Дякона.

Всевиждащата жена в началото се сепнала, защото зърнала националния герой изискано облечен в някаква пребогата къща, която много приличала на едновремешните, но в първия момент не могла да го познае, тъй като ѝ се явил, така както често се дегизирал с фес. След няколко секунди Левски се появил в одеждите, познат ни от потретите. Стегнат, млад и красив с поглед, който сякаш планини може да премести.

По-късно Слава описва и чергата, върху която Той стоял в отвъдното така: „Тя бе толкова красива и пищна, че аз, която никога не съм се блазнила от материалното, чак завидях на това великолепие“.

Въпросът

В уникалния спиритичен сеанс Слава Севрюкова задава на покойника следния мъдър въпрос: „Разкопан ли е вече гробът ти?“ Ако отговорът бил положителен, то това би потвърдило версията на Николай Хайтов, популярна в онези дни. Отговорът от оня свят обаче смаял всички:

„Там, където съм, там съм си. Никой, никога и по никакъв начин не ме е разкопавал“.

Това откровение потвърждава версията, че Апостола все още е в Позорното гробище, което се е намирало на мястото на днешното Министерство на земеделието (ул. „Дамян Груев“ №6). Там е имало и храм, където може би Дякона е бил погребан от някой църковен служител. С което и пророчеството на Ванга може да е било точно. Но може да има и друго място...

Съвсем нова светлина върху загадката хвърля приживе българският феномен, признат в далечна Япония, Вера Кочовска. Освен дарбата да отнема болестите като с магическа пръчка от човешкото тяло, лечителката е можела да прави и доста точни предсказания.

Така в надпреварата на феномените по търсене мощите на Левски се включва и Кочовска. Според нейната силна ясновидска дарба великият българин се намира някъде много близо до мястото, където е бил екзекутиран.

Кочовска разкрила, че тялото на Апостола вероятно лежи някъде под посолството на Словакия на бул. „Янко Сакъзов“ №9. Днес амбасадата се намира в непосредствена близост до зловещото бесило.

Тази версия също звучи убедително. Защото ако някой би дръзнал да разкопава тялото на Левски от позорните гробище, то едва ли ще го пренася до центъра. Още повече че тогава пътят е минавал точно покрай конака. Това би било прекалено рисковано. Кочовска получила и видение Свише за онзи трагичен февруарски ден.

Тя описала, че тялото на Апостола било оставено за назидание да виси. След като всички се разотишли, някакъв случаен селянин с каручка, пришелец от селата, изчакал да се стъмни и го свалил. После го погребал по християнски обичай наблизо, а в ръцете му поставил две летвички завързани по средата на кръст.

По повод тоталната незаинтересованост на хората за екзекуцията на националния герой Севрюкова казвала, че костите на Левски никога няма да бъдат открити. „Народът, който можеше да освободи своя най-голям син, но не пожела, не заслужава да знае къде е гробът му. Никога няма да се разкрие гробът на Левски“, пророкувала приживе ненадминатата ясновидка.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А там,

    8 18 Отговор
    лежало ПП гушнало ДБ!

    Коментиран от #3

  • 2 ДОЦ,. ВРАЧКА ШАШКЪНЛИЕВА, СОЦИОПАТ

    16 5 Отговор
    Да, ама Врачката на Берлускони не е потвърдила!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Роня

    11 3 Отговор
    Февруари 2022 сутринта бях на работа. Стоя, пуша цигара и пия кафе. Изведнъж в ума ми "Гарванът грачи грозно...". В този момент над мен, на покрива на сградата гарван заграчи и отлетя. Стъписах се ?! Гаритидж парк сграда 3 на ъгъла... северозапад се води, там беше кацнала птицата. Не зная какво беше това....

    Коментиран от #21

  • 6 До номер3

    2 5 Отговор
    Какво си се запенил сине?
  • 7 Гарван га га га

    4 4 Отговор
    Даже и гроба на ГРАД КОЗЛОДУЙ е намерила Ванга
  • 8 човек от народа

    4 0 Отговор
    дрън-дрън, че пляс !
  • 9 Как

    16 1 Отговор
    си представяте да се копаят два кубика пръст за гроб при минус 15 градуса?!!Много лесно е да се напише - заровили го,изкопали го,пренесли го - Ми тва е София бре - пълно със заптиета и няма да видят че разнасят Труп насам - натам...Където са го заровили турците - там си е човека!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шменти капели

    13 4 Отговор
    ЦИТАТ: "Джингиби лежал с кръст, пищов и нож в ръцете си."
    А смартфон, таблет и GPS нямял ли е в гроба?
  • 12 Нострадамус

    3 18 Отговор
    Левски всъщност не е обесен,обесват човек с ръст и прилика с него ! Никой от безбройните му съратници не е присъствал там ! Граф Игнатиев го откупува за колосална сума от турците и го отвежда в Русия ! Спомага с информация за Руско-Турската война и се замонашва,без да иска никаква слава ! Поклон за Дякона ! На чуждий гроб реве българския народ !

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ако

    13 13 Отговор

    До коментар #12 от "Нострадамус":

    Беше шаран , щеше да клъвнеш на бастун ! Маани тия руски опорки , знаем , че руснаците играят главната роля в обесването му ! Късно е за срам , и измисляне на легенди !

    Коментиран от #18

  • 15 вангел

    21 0 Отговор
    Левски се обръща в гроба зяради политиката,която води страната ни
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Зевс

    22 3 Отговор
    Където и да е погребан Левски той ще остане за винаги нашия национален герой. А американците, които го погребаха за втори път , от тях се пазете. Те са злото на света. В Хирошима, Виетнам, Афганистан, Либия, Ирак, Югославия и днес в Украйна" благодарение" на САЩ.

    Коментиран от #43

  • 18 Нострадамус

    1 10 Отговор

    До коментар #14 от "Ако":

    Това не е легенда.Левски е вербуван от турците,но отказва! Свободата си дължим на него,защото против волята му го откупуват руснаците ! Но ,в последствие им съдейства и се замонашва !
  • 19 Прав

    10 3 Отговор
    Не ЗНАИНО къде е гробът на Левски 150 години няма да разберат и след век следите от отдавна са изтрити българите вярно че незасложават да разберат за гроба на Дякона защото са му забили нож 🗡️ във гърба незаслужено притова

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гарван грачи викаш

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Роня":

    Зловещо???Кво ли щей тва чудо??? ....хъъъъ
    Оа там дето казна,да нема нещи дет крие.Тайна няква...хъъъъ

    Коментиран от #22

  • 22 Роня

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гарван грачи викаш":

    Има тайна да!!! Брус Лий е убит по време на снимки на филм "Гарванът" в САЩ 100 години след Левски 1873+100 прави 1973! Това небългарите не ги интересува. Аз съм кримска татарка и ясно разчетох знака, който ми бе предоставен от съдбата м.02.2022 година и го описах сега.

    Коментиран от #23, #30

  • 23 Продължение

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Роня":

    Комплексът е с адрес Донка Ушлинова. Комитката пък е умряла 1937. Левски роден 1837 + 100 прави 1937.

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нострадамус

    1 14 Отговор
    Прост народ и българския ,даже мърша ! Ботев пияница и комарджия ,Левски първо поп,после легионер (знаменосец)обирджия и пак поп.На тия ли се кланяте бе ,идиоти ? Паметника му е изписан с масонски символи от един жабар.За това друг е обесен вместо него,и Ботев пише стихотворението си за обесването му след 3 години !

    Коментиран от #28

  • 26 БгПатрЕот

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Прав":

    не Българите, Русофилите чакащи новия поробител !!!
  • 27 Роза

    7 0 Отговор
    Минали са много години и е трудно да се разбере къде е бил заровен Апостола.Версиите са много.Но това,което ни е завещал като идеология и патриотизъм,се знае и помни!Да бъдем повече българи на този ден и да помним заветите на Левски!
  • 28 Госあ

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Нострадамус":

    За да твърдиш това, първо трябва да си българин, а не мелез пишещ на български. Мнението на мелезите и слугите не струва нищо. Ясно ?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ние неБългарите

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Роня":

    Не знаем крайният отговор на събиранеъо междъ 1+1....=?.....Та тъй.....Но ние неБългарите се интересуваме,как Вие ,кримските татари разгадавате знамението.......Щото като дойде студът гарваните кацат и грачат навсякъде....

    Коментиран от #33

  • 31 Ай на Бас,че::

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Продължение":

    1837+ 200гд=2037
    1837+300гд=2337
    ...........
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Роня

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Ние неБългарите":

    Ето как. Ключова дума Казахстан. Имат Южен Туркестан. Източен Туркестан между СССР и Китай (Брус Лий баща китаец и майка германка) автономна от 01.10.1955. Западен Туркестан в СССР. И още от град Актюбинск сега Актобе Казахстан космонавт Виктор Иванович Пацаев - ВИП😉. И още Истанбул, Измир и Адана са побратимени градове с един в Казахстан. Намерете си името на тоя град

    Коментиран от #34, #39

  • 34 НеБългарин

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Роня":

    Казахстан Мазахстан,Град Мрад.......Та те така те.
    Казва се ясно и точно,това ми е дарбата и се приключва......Почнем ли да играем на гатанка,смисълът е никакъв...Та ние неБългарите и Българите си знаем ,знаят каква е идеята на Васил Иванов Кунчев!Ако помниш добре,бях ти казал ,че съм от Карлово.....И тук аледва заключенивто,че ние Карловци си знаем каква религия и икона е Левски,и не допускаме някви кримски татари(дето не знаят какво са),да дават яакъл на балканджий?

    Коментиран от #35

  • 35 Роня

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "НеБългарин":

    Сан Стефано автентичното име е свети Стефан. Знаеш къде се намира и историята му, нали ? Кримски татари са българи, които можеш да срещнеш на Балканите. Сталин ги е разселил над 2 000 000. Ние се отличаваме от други татари. Прочети за нацията татари и ще ти се изясни!

    Коментиран от #36

  • 36 Някой хора четат!

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Роня":

    И имат необходимата информация!😉........
    Не ти го написах за да те дразня,обиждам и ..или каквото си мислиш.....За което се извинявам ако съм те обидил!

    Коментиран от #37

  • 37 Роня

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Някой хора четат!":

    Не си ме обидил, защото и аз чета и доста от преиначаването улавям, благодарение на дарбата ми. Крим...е български!🙂 Джуна ме е пратила в България 1980 и съм вписана като българка и израсла тук!

    Коментиран от #38

  • 38 Е,тогава

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Роня":

    Съм спокоен,че не съм нарушил приятелството с теб от доста дълго време👍
    Приятна вечер ти пожелавам,и до скоро....🥰
  • 39 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Роня":

    помня те още със първия ти ник. Направи ми силно впечатление, а и ми хареса. Имаш интересни разсъждения и не лишени като цяло от логика. Водехме и приятни диалози за какво ли не. Хайде потвърди го НИКа, за да се убедя, че си ти..

    Коментиран от #40

  • 40 Роня

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "един от стадото":

    За Брендолета ли питаш ? Ами...Е.Банев - Брендо е син на Джуна.
  • 41 Роня

    4 0 Отговор
    Стефан значи степен вълк, Казахстан ключът, част от Кримското Ханство. Свети Стефан гърците, по-точно ромеите го кръщават Сан Стефано. 1926 турците го наричат Йешилкьой-Зелено село. Книгата "Степният вълк" на Херман Хесен излиза 1927 година.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 още

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Зевс":

    Корея,Египет ,Ливан,Сиера Леоне,Панама,и много други