Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 12:45 4 248 3

Рибар улови огромен скат след двучасова борба (ВИДЕО)

  • рибар-
  • скат-
  • огромна риба-
  • аржентина

Два часа са били необходими на Уилчан, за да извади 250-килограмов късоопашат речен скат

Рибар улови огромен скат след двучасова борба (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

В Аржентина 42-годишният рибар Андрес Уилчан улови огромен скат след двучасова борба, съобщи „Ню Йорк пост”. Мъжът бил на лодка по река Парана, в която лови риба цял живот. Изведнъж въдицата рязко се дръпна и Уилчан осъзна, че е хванал огромна риба. Той започнал да я вади от водата, но тя не се поддала.

„Бях готов да се откажа“, призна рибарят. „Тя беше много силна и се стрелна към дъното на реката.“ Той добави, че е можел да падне във водата, ако лодката не е била закотвена.

Два часа са били необходими на Уилчан, за да извади 250-килограмов късоопашат речен скат.„Най-трудната част беше да го кача на лодката!“, казва човек, който трябваше да вдигне ската на борда с помощта на другари и система от блокове. Според рибаря това е най-голямата риба, която е хващал.



Той лови риба не само за удоволствие и често дарява приходите от продажбата на улова си заблаготворителност. „Редовно помагаме на повече от 50 семейства в окръга. И много от рибите, които улавяме, се връщат в реката“, казва той.

По-рано беше съобщено, че рибар от Обединеното кралство улови във Франция гигантска златна рибка с тегло 30 килограма. Необичайната риба била хибрид между европейски шаран и кои, декоративен пъстроцветен вид, който обикновено се отглежда в домашни условия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хм,ленчето пък

    3 0 Отговор
    7часа се е борила за да изправи на ки-ко войничето пък никой не пише за това,какво от туй че не и се е отдало
  • 2 Ром Бакарди

    0 2 Отговор
    Е те тоз дет фанал тоз златен рибок, няма начин да ни си е пурачал виднага три желания! Щот аку аз бях, одма викам на таз риба: Слушай ма, или изпалняваш три мои желания, или вав тиганя сас олио и гаме овър за теб! Ша искам: парво- три милиуна евраци-кеш! Втору: Салмата Хайек да доди на крака и да ми вика:искам та, сига, виднага! И трету- да имам касмет, щот пак да та уловя и утново нови три желания!

    Коментиран от #3

  • 3 Смотан старец (ЦИГАНИН)

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ром Бакарди":

    БРАВУС ДЯДОВАТА ТОЧНО ТАКА много си алчен за това няма да хванеш рибката 100 евро на ден стигат ПОЖИЗНЕНО