Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 19:25 7 031 18

Вижте какво каза Слави Трифонов при Тото (ВИДЕО)

  • слави трифонов-
  • тото-
  • скандау-
  • йонислав йотов-
  • подкаст

Разговорът върви сравнително хронологично

Преди дни стана ясно, че Слави Трифонов е гостувал на подкаста "При Тото" в разновидността "При Тото MEGA", което е изнесен подкаст, гостуващ в различни градове. Видеото от гостуването се появи онлайн преди ден. Първото нещо, което прави впечатление, е, че при обявяването на госта, самият Слави Трифонов вече е там и чака Йонислав Йонов.

Началото на разговора между Трифонов и Тото протича в опити рапърът от Скандау да зададе някакви въпроси, които си е намислил, срещайки постоянния (макар и добронамерен) отпор на Слави да отговаря. Все пак Слави Трифонов успява да сподели, че е бил много кротко дете, докато не дошъл пубертетът, който "го треснал по главата" и го превърнал в животното, което е.

"Беше ми трудно да разбера, че е по-важно да имаш приятели, отколкото да имаш шестици.", споделя Слави. "Стигнах сам до тоя извод - че приятелството и приятелите, и това да имаш среда е по-важно." Когато трябва да избира на какъв музикален инструмент иска да свири в музикалната гимназия в Плевен, Слави избира виолата. "Мислех, че виолата е саксофон. И затова се шокирах, когато отидох за първи път и видях, че виолата прилича на цигулка. Но вече бяха казал."

Разговорът върви сравнително хронологично и стига до казармата. "Казармата беше много сериозен тест за мен. Много е трудно да се интегрираш. Аз бях от последните набори, част от социалистическата казарма. Ако си човек, който обича свободата, ако си такъв типаж, това е абсолютно невъзможно място за съществуване. Има много сериозни ограничения. Казармата е място, от което съм разбрал много неща.", каза Слави за времето, в което е бил в казармата. Попитан от Тото дали има хора от казармата, с които и до днес са приятели, Слави отговаря, че има и дори човекът, който му е бил началник в казармата е бил и "отново ще бъде депутат от "Има такъв народ". "Има и още един човек, който също ми беше началник в казармата и също беше част от парламентарната група на "Има такъв народ" и не си е направил нов политически проект. Или не е отишъл в друг проект.", завършва темата Слави.

След това става дума за Евгени Димитров, за когото Слави казва, че е гениален и добавя: "Говорим си вчера и аз му казвам "Добре бе, ако беше поел по друг път, а не с такъв долен, мазен чалгар като мене, сега можеше да си министър на културата. Можеше като този, дето го покани президентът - композитор, можеше да махаш там и да станеш министър на културата или ректор на Консерваторията. А ти с мене правиш тука някакви чалги."

"Какъв, според теб, е типажът човек, който казва, че аз съм чалгар?", обръща се Слави към Тото, след като става ясно, че Тото се дразни на коментари, в които се твърди, че общата им песен "Изкушение" е чалга. "И какво означава чалгар? Чалгар значи да те омаловажат, затова го казват. Тоест те казват "той е чалгар", омаловажавайки това, което правиш".

Слави Трифонов разказва за съдбата на "Каналето", как то е било спряно и прави паралел с просташката песен за Лена Бориславова, дело на неговите сценаристи, заради която е писал обяснение пред Комисията за дискриминацията. "За 30 години нищо не се е променило. Спряха "Каналето" за нещо подобно. "Ку-Ку" го спряха за нещо подобно."

"Според мен няма хубав или лош протест, но е хубаво, че има протести, че имаме свободата да протестираме. Това е толкова важна гаранция за това, че живеем в свободна държава.", казва още Слави.

Тото и Слави Трифонов продъжават да разговарят по теми като създаването на Българска музикална компания (БМК), Джоко Росич и жените като вдъхновение и най-голям проблем. Разбира се, стига се и до създаването на телевизия "7/8" и въпрос на Тото защо се е захванал със собствена телевизия, на който Слави Трифонов отговаря: "Заради свободата, приятелю. Нямаше как да бъда свободен в bTV повече. Нямаше тази възможност. Аз съм свободен човек и всички мои колеги са свободни хора. И заради този референдум, който направихме и с който не беше постъпено правилно, направихме и политически проект. Трудно се реализират тези неща. Важното е да постъпваш правилно. Цената понякога е много висока, но човек сам си избира."

"Трябва да има музика, която е бизнес и музика, която е изкуство. Въпреки че напоследък класическата музика, с която аз съм израснал настина, и тя се превръща все повече в бизнес, защото различни музиканти, които свирят класическа музика, правят шоу и така събират много зрители в големи зали.

"Ако вие управлявате, ще ми дадете ли да правя политическа сатира?", пита Тото. "Разбира се", отговаря Слави, "Свободата е най-важна. Но властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно, това не е моя мисъл. Но това е факт, наистина е така и аз го виждам с очите си." Слави Трифонов твърди, че песента за Лена е създадена по инициатива на сценаристите му и той дори не е знаел за какво се пее. "И до ден днешен съм чувал само първия куплет на песничката. Нямам представа за какво пеят. Но веднага ме дадоха в комисия за защита на жените от дискриминация. Вчера пуснаха сценаристите пак песничка, само че за Бойко Борисов. Викам си сега ще ме дадат на комисията за защита на животните."

"Бойко Борисов стартира от мое телевизионно предаване. Той беше главен секретар. Дойде и влезе облечен в кимоно. И чупи едни дъски при мене и ми подари куче. Между другото, той е основен радетел за признаването от световната киноложка комисия на породата българско овчарско куче. А аз след това го подарих на Албърт Парсънс, той почина, беше шеф на bTV. И аз тогава си казах брей, той не е политик. И се сприятелихме. После той стартира политическа кариера, аз, както знаеш, не спирах да се е*авам с всичко и с всички. И тогава те се засегнаха, аз пък мразя да ми се засягат. И така. И аз в момента трябва да взема подобно решение дали да се занимавам с политика и реших, че трябва да си нося отговорността."

"Според мен човек, който трябва да управлява, да притежава власт, пари или слава, трябва да може много лесно да се освободи от тях. Не трябва те да са му най-важното нещо."

Към финала на "При Тото MEGA", Слави Трифонов разказва за интервюто си с легендарния режисьор Тери Гилиъм, по време на гостуването му в "Шоуто на Слави", което тръгва кофти, но накрая завършва с признание от Гилиъм, че се е почувствал все едно пак е в "Монти Пайтън".

Разбира се, няма как да не се стигне и до споменаването на Николаос Цитиридис, който "смени" Слави Трифонов в ефира на bTV. "Според мен една телевизия като bTV трябва да има тебе като телевизионен водещ, а не Николаос Цитиридис. Изумително е, че му знам и двете имена. Не гледам предаването. Нямам време за глупости, имам си друга работа. Всеки може да прави каквото си иска, няма проблем. Въпросът е, че някои неща трябва да се правят професионално. Не познавам момчето, нямам нищо против него.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    39 10 Отговор
    Достатъчно ,,каза,, със събарянето на паметника...
    Той няма достойнство , за чест да не говорим..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе

    42 9 Отговор
    Двама противняци, на единия даже му и видяхме тотото преди време
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 1111

    37 6 Отговор
    Трифонов и с политиката се е объркал. Мислел си е, че е нещо като вечерно шоу, но се оказа съвсем друго. 😄😄😄😄
  • 6 Случаен

    17 34 Отговор
    Сигурен съм, че тук ще има много обидни коментари по адрес на Слави. Но нека да бъдем честни- по-добро шоу никога не е имало, като се започне от Ку-Ку и се завърши сега. Неуспешен политик- факт е. Но се разбиха нещата заради него и сега има място за нови политици. Той няма да е от тях, но дано някой читав застане начело.

    Коментиран от #10

  • 7 хммм

    41 10 Отговор
    Какво ни интересува какво е казал този никаквец??
  • 8 Майна

    38 8 Отговор
    Смешно е, че българи му повярваха..
    Винаги е бил и ще си остане ,,ОБСЛУЖВАЩ, ,персонал на..,,мафиоти,,
    Повече не може...
    За друго се искат КАЧЕСТВА, ЧОВЕШКИ..
  • 9 Чалгаря

    27 7 Отговор
    Продължава да се прави на интересен но явно няма близки да му кажат колко е жалък.Този човек е само минало
  • 10 НеСлучаен

    22 7 Отговор

    До коментар #6 от "Случаен":

    То си имаше работещо правителство с нови лица.Тов го бутна,подменяйки вотът на електората
  • 11 Славчо

    15 10 Отговор
    Добре че си ти да разсмиваш народа с твоите действия.Много ми приличаш на новия политик английски сериал който може да си гледал.Знам че не те интересува мнението на хората за теб но това е характерно за всички кретени на този свят.С интерес очакваме следращота ти изява.Бъди здрав но макар и чалгар ако беше умен щеше да успееш и в политиката кото Зеленски.

    Коментиран от #17

  • 12 Станишев

    20 4 Отговор
    По добре обяснете на хората защо Станислав Трифонов се показва само преди избори???
  • 13 Българин

    5 19 Отговор
    Абсолютно искрен и честен човек...лошо,че шарлатаните заглушиха истината с лъжите си
  • 14 дон

    17 4 Отговор
    Ако не си е признал че е присадът на ДПС, значи нещо е излъгал
  • 15 Дон

    16 4 Отговор
    Пише се ИТН, чете се ДПС.
  • 16 Пучо Капучо

    17 4 Отговор
    Дългия е добър в разказването на вицове, даже много добър. Във всичко останало е посредствен. А за политик съвсем не става.
  • 17 Тва беше

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Славчо":

    Якоо
  • 18 ТОТО 2 първо теглене

    9 3 Отговор
    Те и двамата некадърни.
    Тото футболист опита,но не става.
    Певец още по зле.
    Сега и шоу мен много по-зле.
    Дългият с крадени пари поне залите пълнеше.
    Ми ТОТО що пълнеш.
    На хората главите с глупости.
    Пресмел се слепият на глухият.
    Няма кои знае каква разлика м/у вас двамата.
    Господ от такива като вас да ни пази