Last news in Fakti

1 Март, 2023 12:45 1 391 2

Хю Джакман е с увредени гласни струни след 17 години в ролята на Върколака

  • хю джакман-
  • гласни струни-
  • върколака

54-годишният актьор се пошегува, че учителката му в училището по драматургия би била шокирана, ако чуе някои от нещата, които Джакман е трябвало да направи с гласа си

Хю Джакман е с увредени гласни струни след 17 години в ролята на Върколака - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хю Джакман е направил голяма жертва, за да изиграе любимия ни мрачен Х-мен на големия екран. Според „Deadline“ австралийският актьор е увредил гласните си струни от цялото ръмжене и хъркане, което е трябвало да използва, за да изиграе Върколака, предава БГНЕС.

По време на радиоинтервю за предаването Front Row на BBC Radio 4 Хю Джакман заяви, че 17-те години, през които е играл Върколака във филмите „X-Мен“ и „Логан“, трайно са увредили гласовия му диапазон, засягайки фалцета му. 54-годишният актьор се пошегува, че учителката му в училището по драматургия би била шокирана, ако чуе някои от нещата, които Джакман е трябвало да направи с гласа си, за да пресъздаде героя на Marvel.

Докато по-ниският фалцет не е голям проблем за някои актьори, пеенето и танците са основна част от кариерата на Хю Джакман. Преди да изиграе Логан във филмите за Х-Мен, Джакман за първи път пристига в Щатите, за да изиграе Кърли във възраждането на "Оклахома" на Бродуей през 1999 г. Актьорът участва и в няколко холивудски мюзикъла, сред които "Les Mis" от 2012 г. и "Най-великият шоумен" от 2017 г., който той и продуцира. Съвсем наскоро Джакман се завърна на Бродуей в ролята на музикалния търговец/консултант Харолд Хил в класическия мюзикъл "Музикантът" на Мередит Уилсън.

Въпреки щетите, нанесени от ролята на Върколака, Хю Джакман вече обяви, че се завръща в ролята.

Джакман държеше рекорда на Гинес за най-продължително превъплъщение в герой на Marvel, докато сър Патрик Стюарт не му отне титлата през 2021 г., когато британският актьор се превъплъти в ролята на професор Чарлз Ксавие в "Доктор Стрейндж във вселената на лудостта". Изглежда Джакман няма търпение отново да претендира за отличието, тъй като актьорът ще се превъплъти в Логан в „Дедпул 3“. В момента филмът е в процес на предпродукция и е планирано да започне да се снима през май тази година. Той ще излезе по кината на 8 ноември 2024 г.

Сюжетът на третия филм се пази под строг ключ и дори пълният актьорски състав все още не е обявен. Хю Джакман, разбира се, ще се присъедини към Райън Рейнолдс, а Лесли Угамс ще се завърне в ролята на Слепия Ал. Допълнителният актьорски състав включва Ема Корин като неназован злодей.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да беше от

    4 6 Отговор
    лош живот да го съжали човек! Посредствен актьор си остана.
  • 2 Механик

    9 0 Отговор
    На тоя поне добре са му платили, а има тука едни кресльовци, дето по цял ден квичат за мижави шекелчета.