Необходими продукти:
- 320 мл минерална вода
- 330 г безглутеново брашно
- 7 г суха мая
- 12 г сол
- 100 г сварени картофи
- 20 мл зехтин екстра върджин
- 200 г микс от семена
- 100 г маслини (различни цветове)
- 100 г тапенада от маслини
- 200 г майонеза
- 2 топки х 120 г биволска моцарела
- 50 г микс зелени салати
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Изсипете маята във водата, разбъркайте и оставете за 2-3 минути. Сипете брашното в голяма купа. Добавете водата с маята и разбъркайте. Добавете смачканите с преса варени картофи и щипка сол. Разбъркайте до образуването на гладка топка тесто. Добавете зехтин и разбъркайте отново.
2. В правоъгълна тава сипете обилно количество зехтин и го разнесете равномерно. Сложете тестото в тавата и натиснете с пръсти, за да се разстеле по цялата повърхност на тавата. Подредете маслините и разрязаните на половинки чери домати легнали в оформените от пръстите дупки в тестото, като ги редувате. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло да втаса за 1 ½ ч.
3. Поръсете фокачата обилно със зехтин. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна 30-35 минути.
4. В купичка смесете 1 част вода с 2 части зехтин. Разбъркайте добре и с помощта на четка намажете изпечената фокача.
5. Нарежете фокачата на правоъгълни парчета. След това разрежете всяко парче по хоризонтал. Поставете долното парче в чиния и намажете с тънък слой майонеза. Върху него разстелете слой тапенада от маслини. Поръсете с листа зелени салати, а върху тях подредете кръгчета моцарела. Най-отгоре подредете слайсове прошуто и захлупете с другата половина фокача, пише 24 Kitchen.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Погача
Коментиран от #5
10:10 11.03.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 въпрос
Ако ДА, защо правителството се почесва тук-там и не ги закрие? Тъй-тъй не плащат данъци тук, а изнасят паричните потоци навън.
Коментиран от #6
10:14 11.03.2023
4 Пърженица с праз и извара...
10:16 11.03.2023
5 Рошко
До коментар #1 от "Погача":
Ти не разбра ли че сме краварска колония и трябва да бъдем дресирани бря на техните навици език и култура10:29 11.03.2023
6 Госта
До коментар #3 от "въпрос":
По николко години,охладеното месо буквално е заклано преди дни!!!11:08 11.03.2023
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 до номер 6
Същото се отнася и за размразената риба, която се представя за прясна.
12:26 11.03.2023
9 българин
12:38 11.03.2023