Last news in Fakti

11 Март, 2023 20:10 4 032 7

7 малки неща, които можете да правите всяка вечер, за да отслабнете

  • ритуал-
  • преди лягане-
  • отслабване-
  • навици

Влизането в последователна, здравословна нощна рутина е важна в името на отслабването

7 малки неща, които можете да правите всяка вечер, за да отслабнете - 1
Снимкa: Shutterstock

Mного неща, които могат да провалят напредъка ви в отслабването, ако се случват късно през нощта, независимо дали това е да се насладите на няколко коктейла след вечеря или да спрете за хапване набързо на път за вкъщи.

От друга страна, разработването на правилната нощна рутина може да има голямо положително въздействие върху напредъка ви в загубата на тегло.

Нощните навици, които ви помагат да отслабнете, се разделят на две групи: (1) навици, които влияят на начина, по който тялото ви обработва нещата, докато спите, и (2) навици, които ви помагат да спите спокойно, така че да се чувствате енергични и готови за следващия ден.

Когато получите достатъчно сън (7 до 9 часа), ще имате достатъчно енергия на следващия ден, за да участвате в дейности, които изгарят калории.

Представяме ви 7 малки неща, които можете да правите всяка вечер, за да отслабнете. Влизането в последователна, здравословна нощна рутина е важна в името на отслабването.

Ако искате да отслабнете още, не яжте твърде късно.

Без значение по кое време ядете, тялото ви трябва да обработва калориите по един и същи начин. Това означава, че хората, които са склонни да ядат по-късно през нощта, също са склонни да ядат по-калорична храна или може да не ядат, защото са гладни, а защото им е скучно. Ако искате да вземете нещо леко преди лягане, уверете се, че е с казеинов протеин, като например млечни продукти. Казеиновият протеин се усвоява по-бавно, така че хапването преди сън може да даде на тялото ви протеин, който да използва през цялата нощ за възстановяване и изграждане на мускули.

Упражнявайте се, но в точното време.

Ако тренирате твърде скоро до времето си за лягане, може да ви е трудно да заспите. Но човешкото тяло продължава да гори калории през часовете след тренировка. Така че, ако планирате правилно времето за упражнения , вие ще продължите да изгаряте допълнителни калории през времето си за сън.

Не пийте алкохол преди лягане.

Колко пъти сте се наслаждавали на вечер с приятели и сте се събуждали няколко пъти посред нощ? Пиенето на алкохолни напитки преди сън е лош навик поради доста причини. Алкохолът идва с много излишни калории, така че избягването му преди лягане също ще ви помогне в отслабването.

Настройте по-ниска температура в спалнята си, ако искате да отслабнете.

Някои изследвания показват, че температурата може да повлияе на начина, по който тялото обработва мазнините, и спането в по-хладна стая може да помогне за изгарянето на повече калории за нощ. Плюс това, хладната стайна температура насърчава страхотен нощен сън! Според проучване на Националната фондация за сън спането в хладна среда е един от най-важните аспекти на здравия, спокоен сън. Идеалната температура за вашата спалня е около 18 градуса.

Избягвайте синята светлина

Всички екрани в живота ви – вашият телефон, лаптоп и телевизор – излъчват синя светлина, която може напълно да обърка циркадния ви ритъм, известен още като „вашият естествен цикъл на сън. Ако използвате електроника твърде близо до времето за лягане, вероятно ще ви е много по-трудно да заспите. Излишно е да казваме, че социалните медии и прекомерното гледане на телевизия не трябва да бъдат част от релаксиращата ви нощна рутина.

Придържайте се към график

Придържането към последователен график не се отнася само за работата. Същото важи и за времето за лягане и събуждане.

Направете релаксиращ ритуал преди лягане

Ако сте човек, който трудно заспива, може да ви помогне да имате релаксиращ ритуал, който да правите всяка вечер. Гореща вана, чаша чай или топло мляко вършат чудесна работа. Това може да ви помогне да откъснете ума си от стреса през деня, така че когато сте готови да си легнете, да се унесете в сън веднага, пише eatthis.com, цитиран от vesti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    21 1 Отговор
    От статията научих,че алкохол трябва да се пие след ставане от леглото защото преди лягане не било добре
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Робот от дигиталния контрол

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вазле":

    Аз ти го казвам същото
  • 5 Наврете си краставица

    2 1 Отговор
    И после я извадете за да я изядете.
  • 6 ъгъл

    0 0 Отговор
    Без горната част на банския си ще могат да плуват жените в обществените басейни в Берлин, след като градските власти дават разрешение за това. До официалното решение се стига, след като посетителка на басейн е изгонена през декември, защото се развява по монокини, а друга е смъмрена да се прикрие. Властите определят, че двете жени са жертви на дискриминация и дават право на всички посетителки да ходят без горнище.
  • 7 ганю

    0 0 Отговор
    абе да играем здраво на прескочи кобилка
    яко та да изпопада цялата мазилка