Last news in Fakti

16 Март, 2023 08:31 1 763 3

6 прости сутрешни навика, които ще направят всеки ваш ден прекрасен

  • навик-
  • сутрешни навици-
  • успешни хора

Успешните хора следват прости сутрешни процедури

6 прости сутрешни навика, които ще направят всеки ваш ден прекрасен - 1
Снимкa: Shutterstock

Простите сутрешни навици на успешните хора ще ви помогнат да се чувствате отлично всеки ден. Това не е просто теория, а ефективни и изпитани във времето методи, които повишават производителността в пъти.

Ако погледнете успешните хора, които наистина са постигнали нещо в живота, ще забележите, че повечето от тях следват прости сутрешни процедури, които изпълняват като мантра.

1. Първото правило на "успешен клуб"

Не губете твърде много време за тези навици. Това, което ще бъде обсъдено по-нататък, е тривиално, просто и разбираемо за всички. Експертите не само ще ви кажат как да направите сутринта си продуктивна и полезна, но и защо това наистина работи.

Не забравяйте, че сутрешните правила за успех никога не са трудни и досадни. Ако сте принудени да направите нещо, което ви дразни, тогава не трябва да го правите. Психолозите отдавна са установили пряка връзка между продуктивността през деня и сутрешното настроение. Как ще посрещнете новия ден ще определи как ще го прекарате.

2. Изпийте чаша вода

Повечето експерти препоръчват първо да изпиете чаша вода, след като се събудите. Така правят и много известни личности, постигнали успех. Балансът на течностите в тялото е критичен аспект на успеха и доброто здраве. Това може да се допълни с няколко много важни съвета. Може да пиете зелен чай без захар - поне веднъж на ден. Второ, водата не трябва да е студена, тъй като това е голям стрес за стомаха и тялото като цяло.

Така че, веднага щом отворите очите си, измиете лицето си и измиете зъбите си, изпийте чаша вода. Ще видите колко по-продуктивна и приятна ще бъде вашата сутрин.

3. Оправете си леглото

Много хора може веднага да попитат: „Как това помага да направим деня успешен?“. Но този съвет наистина работи. И се много известни личности, които са свикнали да ценят реда.

Психолозите казват, че това е малка сутрешна победа, която вдъхновява. Станете, измийте лицето си, измийте зъбите си, пийнете вода, оправете леглото си. Всичко е толкова просто. Това създава впечатлението, че вече сте ефективни. А ако сте ефективни сутринта, то през деня ще бъдете същите.

4. Пуснете слънцето в стаята, включете светлината

Всяка сутрин трябва да отворите прозорците, така че слънчевата светлина да ви помогне да се събудите. Ако няма слънце, светнете лампата в стаята. Ако не го направите, събуждането става по-трудно.

Много хора знаят от личен опит, че ставането през зимата е много по-трудно. Това е резултат от липсата на слънчева светлина и витамин D. Не „хибернирайте“ – дайте на очите си повече светлина, за да сте по-продуктивни.

5. Упражнение и кислород

Упражненията ще направят деня ви просто феноменален. Няма нужда да вдигате тежести и щанги или да бягате до пълно изтощение.

Достатъчни са две, три, максимум пет минути. Комплексът от сутрешни упражнения трябва да включва малко разтягане, клякания и скокове. Можете да скачате и на въже, което е още по-добре.

Ако правите това на открито, ефектът ще се увеличи. Ако не можете да излезете навън, отворете прозореца. Свежият въздух, наситен с кислород, ще ви събуди не по-лошо от силното кафе.

6. Правете това, което обичате или това, което правите най-добре

Това ще ви помогне да тръгнете по пътя на победата. Първото нещо сутрин е да направите нещо полезно и любимо на вас лично. Може да е всичко. Основното е да го направите и да се почувствате победител. След това денят ви ще върви като по часовник.

Автор: Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аз ставам

    7 0 Отговор
    на обяд. Какво "трябва" да правя, за да съм постоянно усмихната, позитивна и да живея вечно? Идиотите пишат безумия.
  • 3 бушприт

    0 0 Отговор
    Моята жена не ми позволява аз да оправям леглото,оправя го тя. Препоръчва ми за по-добре да оправям нея. Ако косата й нещо е оплетена или роклята е измачкана,да й кажа.