Last news in Fakti

29 Март, 2023 16:45 2 095 3

Почина телевизионният водещ и комик Пол О'Грейди

  • пол о'грейди-
  • комик-
  • телевизионен водещ-
  • починал-
  • неочаквана смърт

Той си отиде неочаквано на 67-годишна възраст

Почина телевизионният водещ и комик Пол О'Грейди  - 1
Снимка: Shutterstock

Известният британски телевизионен водещ и комик Пол О'Грейди почина на 67-годишна възраст, съобщи Би Би Си.

Той си е отишъл "неочаквано, но мирно" във вторник вечерта, се посочва съпруга му Андре Портасио.

"С голяма тъга ви съобщавам, че Пол почина неочаквано, но мирно вчера вечерта. Той ще липсва много на своите близки, приятели, семейство, животни и на всички, които се радваха на неговия хумор, остроумие и състрадание. Знам, че той би искал да ви благодаря за цялата любов, която му засвидетелствахте през годините", написа Портасио.

Пол О'Грейди се прочува през 90-те години на миналия век с емблематичния си образ на драг кралицата Лили Савидж, след което води шоуто "Blankety Blank" и други развлекателни програми.

На по-късен етап от кариерата си О'Грейди е водещ на редица чат-шоута и също така пренася любовта си към кучетата на екрана.

Наскоро той беше на турне, превъплъщавайки се в образа на мис Ханиган в мюзикъла "Ани".

Преди няколко седмици, след като се завърна от представление в Нюкасъл, О'Грейди написа в Инстаграм, че "много се радва да играе ролята отново след толкова дълго време, особено с такъв наистина невероятен и прекрасен актьорски състав".

Дългогодишният радио продуцент на Пол О'Грейди, Малкълм Принс, каза, че е посетил звездата в дома му във вторник следобед, описвайки го като "смеещ се, усмихнат и пълен с живот".

"Той беше толкова горд с "Ани" и очакваше с нетърпение толкова много нови проекти. А сега го няма. Не мога да повярвам. Загубихме уникален талант, а аз загубих скъп приятел", написа Принс в Туитър.

Журналистката и телевизионна водеща Лорейн Кели описа О'Грейди като "наистина специален човек, забавен, безстрашен, смел, мил и мъдър". "Наистина тъжна новина. Той ще липсва много", пише Кели в Туитър.

Британската кралица консорт Камила каза в изявление, че е "дълбоко натъжена" от смъртта на своя приятел Пол О'Грейди, който "с топлото си сърце и заразителния си хумор е озарил живота на толкова много хора".

Съпругата на крал Чарлз Трети и телевизионният водещ имаха специална връзка заради любовта си към четириногите приятели на човека, срещаха се многократно и работеха в тясно сътрудничество в подкрепа на известния дом за кучета и котки "Батърсий" (Battersea), припомня ДПА.

Според запознат източник Камила ще сподели съболезнованията си със семейството на О'Грейди насаме, пише БТА.

В знак на почит към водещия телевизия Ай Ти Ви ще покаже отново специалния епизод на хитовото му предаване му "For The Love Of Dogs" с участието на кралицата консорт.

Камила е патрон на "Батърсий", а О'Грейди беше дългогодишен посланик на благотворителната организация за защита на животните.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    Бог да го прости
    Мир На Душата му
  • 3 Жалко

    4 0 Отговор
    Харесвах го!