Last news in Fakti

4 Април, 2023 12:45 1 779 9

Kралицата консорт Камила се отказала от любимо хоби

  • кралица консорт-
  • камила-
  • хоби-
  • конна езда

Съпругата на Чарлз III била твърде стара за него

Kралицата консорт Камила се отказала от любимо хоби - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съпругата на Чарлз III се отказала от любимо хоби. Причината обаче не е това, че вече е кралица консорт, а по-скоро това, че е твърде стара за него. Това призна самата Камила, разговаряйки с ученици по време на официалното си посещение в Германия.

По думите на кралската особа, тя обичала да язди, но вече е на години и е по-добре само да наблюдава как другите го правят.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

По данни на Mail on Sunday, когато тя била заедно с Чарлз в Хамбург, разкрила, че макар да притежава коне, за съжаление не може да ги язди както преди години.

Според здравни специалисти обаче, възрастта не е основната причина Камила да спре да се качва на кон. По-скоро някои проблеми като ограничена подвижност, артрит или слабост, биха я отказали от въпросното хоби.

Много медии на Острова сравняват Камила с Елизабет Втора, която макар и на преклонна възраст, не спираше с ездата. Покойната кралица си допада с втората жена на сина си Чарлз по това, че и тя харесва коне от малка.

По време на изолацията заради пандемията от коронавирус, майката на настоящия крал бе забелязана да язди в двора на замъка Уиндзор. Тогава тя бе на 94.

Когато е едва на 3, Лилибет, както я наричат тогава, получава първия урок по езда. Малко по-късно, когато става на четири, нейният дядо – крал Джордж V, ѝ подарява шотландско пони, което да язди.

Страстта на Елизабет Втора се превръща в един от символите на нейното 70-годишно управление на монархията.

„Страстите на кралицата бяха коне и кучета. Състезанията бяха страстта, която тя споделяше с обществеността“. Това споделя пред BBC телевизионният оператор Клеър Болдинг, предава Tialoto.

По думите на мъжа, освен да ходи рано сутрин в конюшните, за да поздрави конете и да ги види в галоп, тя разговаряла доста с хората, грижещи се за тях. Обожавала да бъде в публиката на надбягвания, защото в тях конете били в центъра на вниманието, а не самата тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изкукала нация

    15 1 Отговор
    Красиви англичани, за страх да ги показваш!
  • 2 Въпрос

    10 1 Отговор
    Кое хоби ? Да с.ре 3 пъти на ден като ходи до едното място? Вместо това решила удобно като Памперс Дън да върши работата в памперса...
  • 3 Дърта е

    10 0 Отговор
    Ня я качат вече, да се обади на Макрон!
  • 4 АБВ

    7 0 Отговор
    Ауууууу преместих го
  • 5 Механик

    7 1 Отговор
    Ша умра от смех!!
    Кралицата КОНспорт се отказала от това да "язди" понеже е твърде стара за това, а и коня дето го яздеше вече "умре" и увисна.
    п.п.
    Благодарим ви за поредната информационно информативана информация с която ни информирате, за да сме информирани относно последни информации, относно нашата колонилана кралица, нищо че е КОН, ама и не е спорт.

    Коментиран от #8

  • 6 Дими Дм.Минева

    7 0 Отговор
    Кралица Елизабет и принцеса Даяна ги няма. Съдба! Кралица Камила и Крал Чарлз явно са си били един за друг, но някой някога е попречил на това положение.
  • 7 шегичка

    6 1 Отговор
    Леле къде е паркирала метлата?
  • 8 Монтьора

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Абсолютно същото щях да напиша,но за такива статии не е виновна Камилата,ами мисироците-кифлоци,като тая Бездара
    ФАКТИте са такива!
  • 9 Дядо Ташко внук на дядо Мъдьо

    4 0 Отговор
    Най много обичала да язди любимия си мъжки кон Коньо, коньо хранен коньо.