Last news in Fakti

25 Април, 2023 13:57 4 058 3

Забраняват селфитата в туристически рай, солени глоби грозят нарушителите

  • забрана-
  • глоба-
  • туристи-
  • селфита-
  • снимки-
  • струпване на хора-
  • италия-
  • портофино

Портофино ще наказва сериозно хората, които се застояват твърде много и правят опашки зад себе си

Забраняват селфитата в туристически рай, солени глоби грозят нарушителите - 1
Снимки: Shutterstock

Ако сте човек, който обича да прекарва времето си в правене на много снимки и селфита, когато отивате на почивка, тогава тази нова забрана може да ви откаже да посетите райското кътче Портофино, любимо на стотици туристи от цял свят.

Градът на Италианската Ривиера въведе зони без чакане, за да спре туристите, които запушват и задръстват популярни места, за да правят селфита.

Солена глоба от до 275 евро застрашава онези, които твърде дълго се застояват в зоните, включващи най-горещите точки от града.

Мерките бях предприети, защото тези райони станаха изключително натоварени, когато много хора се събират в пиковите часове.

Популярното крайбрежно градче е известно със своите цветни къщи с изглед към морето, информира businessnovinite.bg.



Кметът на Портофино, Матео Виакава, твърди, че "анархичен хаос“ е бил създаден от туристи, спиращи се да правят снимки и селфита и е довел до масови задръствания и блокирани улици.

Мерките за първи път влязоха в сила през уикенда на Великден, когато Портофино беше пълен с туристи, и сега правилата ще останат в сила до октомври. Тъй като градът се очаква да има голям брой туристи през летните месеци, правилата ще бъдат в сила от сутринта до 18:00 часа всеки ден.

Портофино не е единственото място, което забранява селфитата - има правила и на някои места в Съединените щати, Франция и дори Обединеното кралство. И Ню Йорк, и Калифорния забраниха със закон на хората да си правят селфита в зоологически градини и зони, където може да има опасни диви животни на заден план, като тигри и мечки.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🤡🤡🤡

    12 5 Отговор
    Това е доста тъпо сам човек самотник да се снима щото няма кой друг да го снима, нз кой го е измислил.

    Коментиран от #2

  • 2 Свободен Човек

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "🤡🤡🤡":

    Измислено е с цел очевидно за да снимат отсрещния докато симулират, че си правят селфи. Шпионска незаконна дейност. Ето, че все повече държави почнаха да се усещат и да забраняват. Същото като с ковидиотщината.. на лъжата краката са къси. Всеки втори работи нелегално папарак и снима наред. Простотия без граници!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.