8 Май, 2023 10:05 3 311 1

Рецепта на деня: Пилешко с лимон и сметана

  • пилешко месо-
  • лимон-
  • сметана-
  • какво да сготвя

Леко и вкусно ястие

Рецепта на деня: Пилешко с лимон и сметана - 1
Снимкa: Shutterstock

Пиле с лимон и сметана

Необходими продукти:

  • 60 г брашно;
  • 100 г пармезан;
  • 1 ч. л. сух чесън;
  • кората и сокът от ½ лимон;
  • сол;
  • черен пипер;
  • 3 пилешки гърди (без кожа);
  • 2 с. л. зехтин;
  • 1 ч. л. масло;
  • 2 скилидки чесън;
  • 250 г бейби спанак;
  • 130 мл сметана;
  • 100 мл пилешки бульон;
  • 1 лимон;
  • 30 г пресен босилек.

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете брашното, заедно с 30 г от пармезана, чесъна на прах и кората от лимон. Подправете със сол и пипер и разбъркайте добре. Потопете пилешките гърди в сместа от брашно, сложете ги в чиния и оставете настрана. В по-дълбок тиган загрейте мазнината и пържете пилешкото и от двете страни докато придобие златист загар. Оставете ги върху кухненска хартия. Намалете температурата и добавете маслото в тигана. Наситнете чесъна и го запържете за около 1 минута, добавете и спанака и гответе докато омекне. Прибавете пилешкия бульон, сметаната и останалия пармезан. Ако е необходимо, овкусете със сол и пипер. Разбъркайте. Нарежете лимона на полумесеци и ги добавете в тигана, гответе за 3-4 минути. Сложете пилешкото и гответе заедно още няколко минути. Преди да сервирате, гарнирайте с босилек.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    0 1 Отговор
    Вени мила ти слагаш ли малко къри в тая манджа