Необходими продукти:
- 250 гр брашно (1 чаша + 4 супени лъжици с качул)
- 1 белтък
- 1 супена лъжица масло
- 2,5 супени лъжици растително масло
- 170 мл. прясно мляко (3/4 чаша)
- 30 гр. захар (1 супена лъжица с качул)
- 8 гр. суха мая
- пълнеж (1 ч.л.
- за 1 кифличка) – сладко и крем
Начин на приготвяне:
Разтворете захарта, маята, маслото и растителното масло в топлото мляко. Добавете белтъците и разбъркайте. Добавете пресятото брашно и замесете меко тесто. Покрийте с фолио и оставете да втаса на топло място за 40 минути.
Оформете го на лист и го нарежете на ленти с ширина 2-3 см. Навийте на руло дълга лента и пристегнете края ѝ.
Прехвърлете в тава за печене, застлана с хартия за печене. Сложете 1 чаена лъжичка конфитюр в средата на хлебчето и изстискайте крема в кръг с помощта на поансон или шприц. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.
Можете да използвате и домашно приготвен крем или гъст пудинг (просто сварете 400 мл прясно мляко вместо 500 мл). Когато ги поднасяте, можете да ги поръсите с пудра захар, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА