9 Юни, 2023 13:15 1 443 12

Бой Джордж: Все още искам да стряскам хората

  • бой джордж-
  • музикант-
  • външен вид-
  • стряскащ

Певецът и автор на песни се прочу в началото на 80-те години на миналия век с характерния си глас и андрогинния си вид

Бой Джордж: Все още искам да стряскам хората - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 40 години години след като се появи на музикалната сцена Бой Джордж, фронтмен на групата „Кълчър клъб“, казва в интервю за Ройтерс, че все още иска „да стряска леко хората“, предава БТА.

Певецът и автор на песни се прочу в началото на 80-те години на миналия век с характерния си глас и андрогинния си вид, когато групата му оглави класациите с песни като „Do You Really Want to Hurt Me?“ и „Karma Chameleon“.

„Когато за първи път стъпих на сцената, имаше абсолютен ужас от външния ми вид и от факта, че наистина изглеждах женствен“, спомня си 61-годишният Джордж, чието истинско име е Джордж О'Дауд.

Често се сблъсквам с хора, които казват: „Когато за пръв път те видях по телевизията, помислих, че си момиче“ и че са имали спорове в училище заради външния му вид. „Но по някакъв начин аз точно това исках“, казва днес Джордж и добавя: „Исках хората да се разстроят, исках да бъдат леко уплашени - и все още искам това в известен смисъл!“

„Кълчър клъб“ се сформира през 1981 г., но се разпада пет години по-късно. Смесвайки поп, соул, британска нова вълна и реге, групата се смята за една от най-влиятелните през 80-те години.

В годините след това Джордж, който се бори с наркотиците и е имал сблъсъци със закона, се радва на успешна солова кариера.

Сега му предстои да тръгне отново на турне с двама от членовете на групата си - откривайки концертите на ветерана Род Стюарт във Великобритания. След това през юли започва турнето му „The Letting It Go Show“ в САЩ, където „Кълчър клъб“ има верни фенове.

„Аз съм циничен британец, затова отивам в Америка и там ми е позволено да бъда страхотен, което ми харесва, не ми се налага да се извинявам за това кой съм в Америка. Там всичко е подчинено на девиза „Наслаждавай се“ и аз мисля, че това е добър съвет“, споделя той преди турнето.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щукар

    17 0 Отговор
    Аз от гримирани мъже не се стряскам. Стряскам се от бедствия,наводнения,изригнали вулкани,пожари и мръсен въздух. Стряскам се и от нататуирани жени.
  • 2 100

    8 0 Отговор
    Стряска само гаргите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бах

    12 1 Отговор
    Ама той е п.и.д.е.р , защо ми го представяте

    Коментиран от #5

  • 5 МИ ЧИ....

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бах":

    ТИ ЩО ГО ЧЕТЕШ,😉...........
  • 6 Соваж бейби

    6 1 Отговор
    Аааа този още ходи по Земята бях забравила че съществува.Ами правилно се е ориентирало това нещо в САЩ там всичко без граници няма ограничения .По точно е пропуснал края на американският девиз „Наслаждавай се“ -на простотията лудница на открито всички на свободен режим.

    Коментиран от #8

  • 7 бой божанку

    5 2 Отговор
    с бой кукорчу как стрясками специту...
  • 8 Идън

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    ,,о-обичам те мила с бели маратонки и изтъркани джинси,,- е по песента,, Sweet Toxic Love,,. За 80-те години е било странно мъж да отделя време за скубане на вежди и гримиране.Това в днешни дни не е нито странно- нито стряскащо. Има страхотни певци, които не развяват сбъркаността си по този начин.

    Коментиран от #12

  • 9 на село

    6 2 Отговор
    Само Кирчо и Кокорчо стряскат българите. С източените милиарди за няма нищо насреща.
  • 10 жалка

    6 0 Отговор
    траверса
  • 11 я к.к.

    0 0 Отговор
    сменя имиджа?
  • 12 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Идън":

    Хе хе бях я забравила автора на текста е бил медиум който вижда бъдещето белите маратонки бяха голям хит преди 2 години и тези накъсани дънки нарочно от дизайнерите много ме дразнят не ги харесвам .За мъж приемам само махане на излишни косми уши,нос ,под мишници и желателно гръдната част.Но грим ,разни женски дрехи ,лак ......е това вече е много къде е мъжката красота в цялата тази история .Джорш Майкъл,Джани Версаче ,Карл Лагерфелд.... са личности с достойнство както казваш ,зверски си права.