Last news in Fakti

10 Юни, 2023 12:54 31 939 83

Отмъкнаха половин милион лева от семейството на Богдана Карадочева с измама

  • богдана карадочева-
  • семейство-
  • измама-
  • схема-
  • имотна схема-
  • измамна схема

Имотна схема завлякла Богдана и Стефан с 514 720 лв.

Отмъкнаха половин милион лева от семейството на Богдана Карадочева с измама - 1
Снимка: БГНЕС

Кралицата на шансона Богдана Карадочева е повела тежка съдебна битка за 500 000 лева. Певицата и съпругът ѝ Стефан Димитров се опитват да си върнат огромната сума, след като преди време станаха жертви на подла измама, пише вестник Ретро.

В продължение на 15 години те имаха съдебни разпри с друго семейство, а давността на делото изтекла заради проточването на делото и звездите не могли да получат търсеното обезщетение. „Това е безобразие! Когато едно дело се отлага в годините, естествено, че ще загуби давност. Извършва се едно непочтено нещо към нас! Чакахме 15 години, а все отлагаха делото с по 8-9 месеца. Сега казват, че е изтекла давността. Ще обжалваме, това не е нормално“, сподели певицата, която вече е завела нов иск.

За съдебната сага Карадочева обяснява, че навремето с мъжа ѝ дали сериозна сума пари на техни уж добри приятели съпрузи, които им обещали, че ще станат съсобственици на хотелски комплекс в Слънчев бряг. Впоследствие обаче се оказало, че са били измамени и инвестицията се изпарила. Точният размер на сумата, с която певицата и композиторът са изгорели, е 514 720 лв.

„Ще се борим докрай! Справедливостта и истината трябва да победят! Вярвам в Бог и в доброто, истината ще победи! Не може бандитите да успяват! Ние се доверихме на тези хора, станахме им кумове в църква. Как спят, не знам“, категорична е обичаната естрадна легенда.

След 15 години разтакаване по съдебните зали, след които двойката не получила очакваното възмездие, сега случаят им ще бъде отнесен към Върховния касационен съд. Именно третата инстанция ще има окончателната дума по спорния процес, а Богдана се надявала най-после развоят да бъде положителен за тях.

Това не е единственият случай, при който естрадната легенда става жертва на схема за кражба на пари. През 2017 г. тя пострада и от прочулата се като банкерката на футболиста Мартин Петров - Ирина Аткова, която успя да завлече и нея. Аткова потъна вдън земя заедно със спестяванията им и беше издирвана дори от Интерпол. Измамата се случи през 2016 г., когато банката, в която Карадочева държала солидна сума пари, назначава Ирина Аткова за нейна лична банкерка. Хитрата финансистка започнала да се обажда често приятелски както на певицата, така и на Мартин Петров.

При една от срещите си тя предложила на изпълнителката да си изтегли парите, които държала в сметката си, за да може да ги „удвои“. Без да се съмнява в казаното от служителката, Богдана се доверила и изтеглила спестяванията си. Дала ги на Аткова, като към парите включила и известна сума от брат си. Измамницата твърдяла, че е вложила всички средства във финансова къща. По подобна схема бил подмамен и Мартин Петров. През август 2017 г. банкерката спряла да вдига телефона на Карадочева и Мартин Петров и се изпарила. Богдана разбрала, че е измамена, когато от финансовата къща, в която уж били спестяванията ѝ, казали, че не познават такова лице като Аткова.

„Нямаше как да заведа дело срещу нея, защото документите не бяха у мен, това бе лична договорка. Много ме заболя и още ме боли, защото сумата, с която „влязох“, не бе малка”, споделя Богдана. Измаменият Мартин Петров пък се раздели с 4 милиона пак по същата престъпна схема.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малки са им пенсиите

    186 4 Отговор
    Друго нямам какво да кажа.

    Коментиран от #7, #54

  • 2 Унуфри

    152 8 Отговор
    Имала дала
  • 3 ГЪЗПАЧО ШАНСОНА☝

    107 2 Отговор
    СТИГА БЕ...ТИЯ СА С ПАРИ
    КОЛКОТО Е УСТАВНИЯ КАПИТАЛ
    НА БАНКИТЕ..........
  • 4 Времетоенаше

    202 21 Отговор
    Ами тая нали затова се бореше беше против комунизма и искаше демокрация и капитализъм подкрепяше СДС едно време.Както се казва на каквото си постелиш на такова ще легнеш да го е мислила едно време че през капитализма такива неща стават както и други лоши неща та тия дето едно време скачаха за демокрация винаги съм искал да ги питам ваше ли е времето или ви избръснаха на сухо с тъп бръснач?

    Коментиран от #60

  • 5 Хитър Петър

    204 7 Отговор
    От алчността си страдат.Колко пари му трябват на човек за да е щастлив?

    Коментиран от #45, #53

  • 6 Кольо,

    213 13 Отговор
    А пък се оплакваха че нямали били пенсии, тази заклета пушачка навремето пееше песни за Седесето и яростно защитаваше мавъра Иван Костов....

    Коментиран от #51

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 карамфила

    147 4 Отговор
    Докато има рибари ще има и шарани.

    Коментиран от #30, #49

  • 9 нено

    133 4 Отговор
    Имала дала, явно мозък няма! Да вземат от бездомният от мизерстващите, разбрахме, че и тази е от милионерите!
  • 10 Перо

    161 1 Отговор
    Както се казва “Кьорав, карти не играе”! Въпросната банкерка беше в Булбанк, където Гл.Изпълнителен директор беше Хампуцармян!

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ами,

    126 2 Отговор
    Самоизлъгали са се и двата пъти.Първия от лакомия за бързо удвояване на парите им,но не са си взели поука и се полакумили за хотелски бизнес.
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    57 9 Отговор
    Извинявайте,но човек ,който иска да удвои парите си чрез Банков продукт е меко казано Финансово неграмотен,но МНОООГО ЛАКОМ!!!Преди много години Голяма фамилия партизанска и сега доста мощна..с пари от .....Наивните ми родители си купи ...два имота в много известен курорт се води до Варна...След време им върнали парите....Понеже съм син на майка си....ако имам живот нищо чудно този имот да го купя ....без да ми е необходимост....аз ходех на море далече на юг,но за правдата такъв имот бих купил ......

    Коментиран от #43

  • 15 Ванката

    109 6 Отговор
    Защо ни занимават с реститутки и мошеници?
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    45 5 Отговор

    До коментар #10 от "Перо":

    На тая същата като и видях маникюра и полата до кръста....и естественно висок ток и казах,че ао искам да разигравам парите които са в банката им ще си ги разиграя сам,без ЧУжда помощ.....То само като я видиш...визуално що за банкерка е.........
  • 17 Павел пенев

    132 9 Отговор
    От алкохола и цигарите Богдана има прекрасен дрезгав глас на кръчмарска певица още от социализма. По късно получи просветление и стана върла седесарка. Пееше примитивните песнички на демокрацията, спестяваше от закуски, събираше пари и евроатлантически ценности. Но в един добър ден за демокрацията подли измамници успели да се възползват от нейната алчност и глуповата наивност. Сега не и остава нищо друго освен да пее- Дано, дано, дано да си върна парите, ама надали.
  • 18 Никой

    77 4 Отговор
    Справедливост, в България ,това е химера ! Ако още не е разбрал българина от последните скандални разкрития правосъдието е в полза на парите. Правосъдието е в деветата дупка на АДА. Друг е въпроса ,че алчността води след себе си и нищета.
  • 19 Сеирджия

    100 2 Отговор
    Човешката алчност и лакомия нямат край!
  • 20 "Ф"нимание

    62 4 Отговор
    Никой не е и няма да прокопса, от откраднато! Временно ..... Рано или късно има възмездие...нищо, че някои .... Такава е неотменимостта на този най-висш Закон. Просто се радвам, че Това е вярно!
  • 21 ИВАН

    97 3 Отговор
    Тая галеница на социализма, най много скачаше и искаше демокрация, ама сега сигурно съжалява, ако има нещо въобще в главата си с което да мисли.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 !!!

    81 9 Отговор
    "Бълха я ухапала" личната певачка и камериерка на самоковската силяндурка Фандупковата Данка, която съсипа София и я ограби с корупция, с чудовищни грабежи, с поръчки на "правилни фирми", с лъжи, измами и гербаджийска простащина!
  • 24 А50

    83 8 Отговор
    Карадочева е отвратителна седерастка реститутка. Да и отмъкнат всичко като е алчна и неумна
  • 25 От Варна

    97 8 Отговор
    Уж вярва в Бога?Горката, да я оплачеш за загубите! Значи, при такива пари, които може да раздава в инвестиции, по устни договори, орева държавата за ниската си пенсия. И тя и още звезди, като Кеца, Лили Иванова, Ритони, Мими, Марги, хеле пък Берова, си изпросиха по някоя хилядарка към пенсиите, за “ заслуги”. Скоро не са се чували да хленчат! Какъв морал, здраве му кажи! Чудя се на тази публика, дето още се прехласва по старите им песни и харчи пари по измислените им печалбарски турнета? Алчни и ненаситни, искат да са богати като Мадона и други на запад, но истинските звезди не чакат пенсии от държавата!

    Коментиран от #27

  • 26 Красимир Петров

    55 3 Отговор
    Хаха всеки драпа за хотелски комплекс
  • 27 ХАХАХА

    44 3 Отговор

    До коментар #25 от "От Варна":

    А ти знаеш ли що престъпници ранени при престрелки през 90 години взеха пенсии по инвалидност? За маргина чувал ли си ?
  • 28 Оше една

    63 2 Отговор
    Ламтяща, търсела лесни пари ...!!!

    Коментиран от #79

  • 29 Безнадежден случай

    48 2 Отговор
    Бълха ги ухапала! 😂
  • 30 Алфа шегаджия 🃏

    38 0 Отговор

    До коментар #8 от "карамфила":

    Докато има шарани - ще има и рибари🐟🐠🐟
  • 31 Цар Симеон

    52 3 Отговор
    Гадна комарджийка е тая!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 дивака

    31 1 Отговор
    Простотии .а съдибната система не е с народа..........
  • 34 коокок

    61 0 Отговор
    Пуста алчност за още пари!
  • 35 Симона

    31 2 Отговор
    “Спете спокойно деца” без пари и сред мафий!
  • 36 хъъъ

    43 1 Отговор
    "демокрация", пазарна икономика, €атлантически ценности, само че лицемерието и лъжата са №1 и 2 в списъка на ценностите и който не го отчита си е за негова сметка...ама нали банани има винаги.
  • 37 Имали дали

    35 2 Отговор
    Вместо да гледат внуци дават за хотели
  • 38 Ванката

    82 3 Отговор
    За какво бяха тези политически хитроумни песни по площадите преди много години госпожо Карадочева да провалите здравеопазването ,образованието и да вкарате българите в цикъла на бедност и непрекъсната миграция,това ли беше замисъла ви?

    Коментиран от #39

  • 39 Типичният българин

    28 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ванката":

    За пари! Учуден ли си?
  • 40 Буквоядец

    41 1 Отговор
    Освен пари трябва да имаш и пипе!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Курци

    36 7 Отговор
    На тая крадла и е малко,трябвало още да я измамят.Господ забавя но не забравя
  • 43 555

    18 1 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дай си мнението отново. Но, този път пиши по-бавно и по-смислено.
  • 44 Реформата

    16 4 Отговор
    в правосъдието би трябвало да започне от гражданските правосъдни неволи. Давността би трябвало да не тече за периода , в който делото се разглежда в съда. (Ала така съда няма да бъде финансово стимулиран от адвокатите и на двете страни.)
  • 45 да бе

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хитър Петър":

    когато искаш да получиш нещо срещу нищо, получаваш нищо срещу нещо
  • 46 Руский Иван

    29 3 Отговор
    Аз също съм парен . Парен каша духа . Пари без гаранции не се дават .
  • 47 Руский Иван

    20 0 Отговор
    Аз също съм парен . Парен каша духа . Пари без гаранции не се дават .
  • 48 Констатираща

    20 2 Отговор
    Така става с добрите и доверчиви хора, особено ако са по-заможни или поне така ги смятат. Когато се дават пари, трябва да се подписват двустранни документи.
  • 49 Констатираща

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "карамфила":

    Тя си е зодия Риби, доколкото зная.😊
  • 50 байла

    9 0 Отговор
    я ухапала
  • 51 Констатираща

    34 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кольо,":

    Тя и Л. Иванова беше за СДС, но сега започна да "проглежда". Много хора се излъгаха и мои приятели казваха, че вярвали, че ще станем различни и ще се отличаваме един от друг, но после казваха, че се отличаваме само по джоб и се разочароваха от демокрацията.
  • 52 Левовете в евро

    17 1 Отговор
    Защо не пишат от коя банка са айдуците-банкстери?!
  • 53 Констатираща

    32 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хитър Петър":

    Парите никога не стигат - нито на бедните, нито на богатите, защото "Всеки според чергата си се протяга". Малцина са хората, които оценяват това, което имат. Обикновено, когато загубим нещо, тогава го оценяваме и разбираме.
  • 54 Констатираща

    16 12 Отговор

    До коментар #1 от "Малки са им пенсиите":

    Повечето певци и артисти, на стари години тънат в мизерия и беднотия, което не е редно.

    Коментиран от #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бай Митко

    47 1 Отговор
    Ха ха ха тая дето скачаше по сбирките на СДС с два опнати пръста и ревеше "Времето е наше". Да ама не. Давността изтече.
  • 58 Бинго

    32 0 Отговор

    До коментар #54 от "Констатираща":

    Да тънат. Редно е. За хонорарите издаваха ли касови бележки?
  • 59 Ивелина

    31 0 Отговор
    Глупостта граници няма!
    Как ще си изтеглиш парите и ще ги дадеш
    на банкерка?
    И на приятелско семейство 500хил. лева?
    Както е казал народът- имал си бол пари -
    дал си!
    Как да ги ожалиш такива хора?
  • 60 СС-Панцеркорпс

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Времетоенаше":

    Мани, мани, през комунизма нямаше измами. Да се чуди човек защо има състав на престъплението измама в НК написан през 1968! Това, че всички бяха бедни тогава няма общо с липсата на измами. Просто размерът беше по-малък.

    Иначе давността за наказателното преследване може да е изтекла, но това не пречи да заведат гражданско дело. Трудно ще стане, но поне някой колега да вземе лев.
  • 61 А бе...!

    8 1 Отговор
    Вие си върнете 514 000...!
    Пък 720 лв...,с тях и без тях...!
  • 62 Порно

    23 0 Отговор
    Лакомията е един от седемте смъртни гряха
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Оцелял

    34 2 Отговор
    "Кой не скача е червен." Помниш ли Богдано!?
    Нали за това пеехте,подскачахте и подстрекавахте стадото!?
    Нали тази ценностна система и Морал искахме и вие докарахте!?
    А и да те питам - от къде толкова пари ,кото един ден трудов стаж нямате със Стефан и квичахте, че по Бай Тошово време са ви плащали дребни стотинки!?
    От където дошли,там и отишли ,гласи народ ата мъдрост.

    Коментиран от #69, #83

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 лольо

    16 2 Отговор

    До коментар #65 от "Оцелял":

    Тя,освен ,че няма и ден трудов стаж,няма и 8ми клас образование.От 14 годишна пее по вертепите.Тя е и доносник на ДС.А Стефан беше талантлив музикант,но времената отминаха.Лесни пари,алкохол ,водят до апатия.
  • 70 Справедлив

    10 2 Отговор
    Хората с непроизводителни професии все реват че нямат пари.За тези които не са допринесли с нищо за обществото не трябва да има пенсии.

    Коментиран от #75

  • 71 Не е от завист

    8 1 Отговор
    Имали са, полакомили се за още и загубили парите си безвъзвратно ! Ние да не сме по глупави, че държим парите си в банки или купуваме имоти с банкови преводи. Това са заслужили, да пийнат по една студена вода!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 фАНТОМасс

    6 0 Отговор
    Дали е вярно или пак измислица на ЖУРНАЛЯТА ?
  • 74 Бачо Киро

    3 1 Отговор
    Имали, дали .
  • 75 Бачо Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #70 от "Справедлив":

    Никой ги не пита обаче откъде ги имат, защото на хартия не са регистрирали и 10%.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Много злоба

    2 0 Отговор
    Правило;Който има пари е предразположен да изгори,кой с 500лв кой 500000лв ,и никой не е застрахован.
  • 78 Хрис

    7 0 Отговор

    До коментар #68 от "ХаХа":

    Който скача е.кретен!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ималотъдало

    4 0 Отговор
    Блондинка чете етикета на пакет със сол: - Натриев хлорид! Коментира: - Даже в солта набутаха химия! Лаком г--- кръв сире..! то е казано отдава ,колко сирачета можеха да му апнат ама не е те ти сега булка спасов ден.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 890986

    0 0 Отговор
    Доверили се на безскрупулни измамници,които ги завлекли " приятелски",Те са от сорта на сводницити които уж се влюбват в момиче,после го извеждат от страната и продават в Червените фенери и подобни.А със схемата "ще завъртя едни пари на борсата и ще ти ги удвоя",доста
    хора изгоряла и от реални фирми,които като понатрупаха и собсгвениците избягаха от страната.А Богдана да не си вземе екземпляр от договора,тя и не го е чела ,подписала на доверие.И адвокат можеше да ангажира,но това протакане в съда 15 г. не е нормално.
  • 83 Горгона

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Оцелял":

    До оцелял.
    Много си злобен бе . Не знам дали си оцелял , но злобата ти ще те ликвидира .