Last news in Fakti

19 Юни, 2023 10:32 4 705 12

Ева е отритната на "Тоника"

  • ева найденова-
  • тоника-
  • отхвърли-
  • отхвърлена-
  • сцена-
  • певица-
  • музика-
  • тоника св-
  • фамилия тоника

Последните сценични появи на Ева са в шоуто "Като две капки вода", както и новогодишната програма на БНТ

Легендата на група „Тоника“ Ева Найденова е отритната от музикалната формация и не е поканена да пее заедно с тях на предстоящия им голям концерт в Пловдив. Събитието ще се състои на 2 август в лятното кино в Града под тепетата, а на сцената ще излязат само четирима от членовете на групата – Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Емил Василев, става ясно от афиша.

Многобройните фенове на любимата на поколения формация се питат защо Ева не е включена в концерта, след като е една от емблемите на „Тоника“. Мнозина от тях изразиха негодуванието си в социалните мрежи. Самата естрадна звезда пък не е коментирала предстоящата изява на колегите си, тъй като в последните години взе решение да стои настрана от скандалите, които непрекъснато се вихрят около групата.

Вдовицата на Гого Найденов живее самотно в родния си Айтос, далеч от суетата и славата, обградена само от шепа близки приятели. Посветила се е да помага на бездомни животни. Певицата беше взела решение да захвърли микрофона след серията лични трагедии, през които мина, но въпреки това винаги е приемала да пее пред публиката си на големи сцени. Естрадната звезда първо загуби мъжа си, а преди година погреба и майка си. От кончината на Гого изминаха 9 години, но Ева продължавала да се буди с мисълта за него, пише retro.bg.

„Гого ми липсва безумно много, идва в сънищата ми и разговаряме – аз го питам, той ми отговаря. С уточнението, че съм добре психически и не съм луда, аз знам, че Гого е при нас. Усещам го със сетивата си, усещала съм го и на сцената“, казва певицата, която още не е преодоляла смъртта на най-близките си хора.

Майка ѝ също си отишла в ръцете ѝ тежко и мъчително. Тя беше прикована от години на легло и с тежка деменция, като Ева беше неотлъчно до нея.

Неотдавна певицата се появи на сцената на „Като две капки вода“, а на Нова година участваше в празничното шоу на БНТ. След него обаче отново бе нападната от бивша вокалистка на „Тоника“, която я обвини, че не може да пее. Тогава редица нейни колеги, включително и Тони Димитрова, скочиха да я бранят и да защитят достойнството ѝ.

Обичаната музикална формация непрестанно е разкъсвана от скандали. Последните публични разправии бяха между Ева и покойната вече Ваня Костова, с която обаче успяха да се сдобрят, преди тя да си отиде.

Найденова споделя, че живее трудно като пенсионер, но разчита на помощта на единствения си син Димитър, който дълго време работеше в Англия. Тя беше пенсионирана с едва 200 лева, но преди 2 години я включиха в списъка със заслужили културни дейци, които да получават месечни премии в размер на 500 лева в рамките на три години.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ти да видиш

    9 11 Отговор
    Правиш струваш цял живот за тая кочина наречена държава и 200 лева пенсия закривай кочината
  • 2 Не щат

    18 0 Отговор
    интриги на стари години .
  • 3 Сандо

    27 0 Отговор
    Тоника са като италианско семейство.Сигурно и самите те вече са се изгубили в причините за скандалите и не знаят къде е истината,къде е лъжата,а и защо са им тия скандали.Но пък песните им са прекрасни,а ние заради тях ги обичаме.
  • 4 Ели

    20 6 Отговор
    Защо пишете такива простотии?Това не ви засяга!На жената и без това и е тежко.Храните се от нещастието на хората.
  • 5 Идън

    24 0 Отговор
    Заглавието на статията може да придобие смисъл ако се поправи. Тоника бяха страхотна комбинация от красиви гласове. Светла им памет на Гого и Ваня.

    Коментиран от #9

  • 6 ИВАН

    25 0 Отговор
    В основата на всички скандали и караници е алчноста - любовта към парите, и е срамно и гнусно хора които пеят за любов, за романтика, за обич ... оообич, и още нещо, и още нещо останало в нас ... да се карат за дреболии.
  • 7 Красимир Петров

    13 2 Отговор
    Браво,точно тази жена направи интригите за да се разделят Тоника преди време.
  • 8 Фен

    7 13 Отговор
    То пък една група ум да ти зайде
  • 9 Mарчето

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Идън":

    очевидно не може да преодолее манхленския си манталитет и затова отвреме на време се изпуска с груби и недодялани клюкарски заключения
  • 10 Николай

    7 0 Отговор
    Първо проучете фактите и тогава създавайте статии. Ева Найденова НЯМА нищо общо със състава ,,Тоника-СВ".Тя е член на старата ,,Тоника"/ 1972-1979 /, после на ,,Домино" / 1983-1990 /, ,,Фамилия Тоника" / 1994-2014/ и на ,,Тоника-Домини" от 2015 до днес. Въпросния концерт в Пловдив е на ,,Тоника-СВ".В тази група Ева никога не е пяла.,,Тоника-СВ" е създадена с конкурс през 1980 г. в състав Ваня Костова,Милица Божинова,Ралица Ангелова,Драгомир Димитров,Теодор Шишманов заменен през 1983 г. от Емил Василев.
  • 11 ми ши я наритат я

    3 2 Отговор
    кат са прай на отворена,така става.......аман от бабишкели дето вече са си изпяли песента....!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.