Last news in Fakti

19 Юни, 2023 15:15 1 180 1

Кевин Костнър и Морган Фрийман продуцират минисериал в Румъния

  • кевин костнър-
  • морган фрийман-
  • минисериал-
  • сивата къща-
  • румъния

Снимките ще продължат до август, а шестте епизода на минисериала ще бъдат излъчени догодина

Кевин Костнър и Морган Фрийман продуцират минисериал в Румъния - 1
Снимка: Facebook/Официален профил на Морган Фрийман

Кевин Костнър и Морган Фрийман са в Румъния, за да продуцират "Сивата къща" - историческа драма за три жени, основали първата шпионска мрежа в Америка. Това съобщават местните медии, предава БТА. Снимките ще продължат до август, а шестте епизода на минисериала ще бъдат излъчени догодина.

„Сивата къща“ е неразказана истинска история за три смели жени от периода на Гражданската война. Те са невъзпетите герои на Америка. Вълнувам се да обединя усилията си с моя приятел Морган Фрийман, за да продуцираме тази важна епична сага“, споделя Кевин Костнър.

Режисурата на сериала принадлежи на Ролан Жофе, който досега е номиниран за два Оскара.

По-рано тази година, в началото на февруари, друга звездна двойка актьори посети Румъния, за да снима филм. Мики Рурк и синът на Ален Делон - Антъни прекараха цяла седмица в град Орадя за снимките на филма “21 рубина”.

В края на юни в Букурещ пристига Джон Малкович. Той ще влезе в ролята на румънския диригент Серджу Челибидаке в кино-лентата “Жълтата вратовръзка”.

Въпреки това Румъния все още не е основна дестинация за международни филмови продуценти, тъй като не предлага фискални стимули, съответстващи на предлаганите от други европейски страни, пише в своя публикация “Румъния инсайдер”. През 2018 г. властите въведоха система за парична отстъпка на производителите на филми, но не я поддържаха през следващите години. Този май досегашният румънски министър на културата Лучиан Ромашкану обяви, че правителството е предприело „първоначална законодателна стъпка“ за рестартиране на схемата за държавна помощ за парични отстъпки за филмовата индустрия.

Сред някои от популярните холивудски продукции, снимани през последните години в Румъния, са “Студената планина” с Никол Кидман и Джъд Лоу, “Сърцето на дракона: Отмъщение” с Хелена Картър, “Информаторът” с Моника Белучи и Рейчъл Уайз и “Умираща светлина” с Никълъс Кейдж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волвар

    0 2 Отговор
    "Кевин Костнър и Морган Фрийман са в Румъния, за да продуцират "Сивата къща" - историческа драма за три жени, основали първата шпионска мрежа в Америка. Това съобщават местните медии, предава БТА"

    Да бе да... Двама мъже, черен и бял, снимат в Румъния филм за жени, направили шпионска школа в Амарика.
    Вие наистина ли?