Last news in Fakti

23 Юни, 2023 11:32 1 225 0

ENIGMA пристигат за концерт в България през октомври

  • енигма-
  • концерт-
  • ндк-
  • софия-
  • българия-
  • enigma

Зала 1 на НДК ще посрещне ENIGMA на 23 октомври

Три Грами номинации, 70 милиона продадени плочи, над 100 златни и платинени сертификата за продажба на албуми и въпреки тези зашеметяващи цифри, мистериозният проект ENIGMA рядко ходи на турнета и прави лайв концерти. Tази година, по покана на Fest Team, иконичните ENIGMA идват за първи път и в България!

На 23 октомври Зала 1 на НДК ще се превърне в неописуем, смайващ свят на звуци и образи, обещават организаторите на концерта.

Завладяващо пътешествие из хипнотизиращия свят на музиката отдава почит на един от най-влиятелните и загадъчни музикални проекти на нашето време. От началото на 90-те години на миналия век, ENIGMA вълнува публиката по целия свят с уникалната си смесица от електронна, ембиънт и уърлд музика. Децата на 90-те безпогрешно разпознават омагьосващите звуци на „Sadeness”, “Return to Innocence”, “Gravity of Love” и много други, а сега ще могат и да ги чуят на живо от оригиналните гласовете на ENIGMA с участието на Andru Donalds, Angel X и Fox Lima, заедно с още от над двадесет песни от албумите „The Rivers of Belief”, “MCMXC A.D”, “Amen”.

Когато ENIGMA се появява през 1980 г., немският продуцент на проекта Michael Cretu, вдъхновен да представи абсолютно нова форма на артистично изразяване с мистични и експериментални компоненти, слага началото на нещо, което скоро ще се превърне един от най-популярните и загадъчни музикални проекти. Уникален синтез от музикални стилове, първият албум “MCMXC A.D” (1990) е повече от сполучлив и поставя началото на поредица творби и албуми, сливащи класически и модерни елементи – от григориански песнопения, етнически псалми, църковни камбани и органи до рап и дъбстеп влияния.

На 23 октомври Зала 1 на НДК ще посрещне хипнотичните ритми, пищни оркестрации и неземната атмосфера, които са се превърнали в синоним на звуковите пейзажи на ENIGMA, за да разкрие загадъчните личности, които са предоставили завладяващите си вокали на вечните композиции на проекта.

Спектакълът с оригиналните гласове ENIGMA, в който мистерията се преплита с мелодията, ще се проведе в зала 1 на НДК, с обновена програма и с още добавени песни.

Билетите за концерта вече са в продажба в мрежите на EVENTIM и Ticket Station Bulgaria на цени от 66 до 140лв.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА