Last news in Fakti

14 Юли, 2023 08:43 694 5

Най-големият фестивал на японската култура отвори врати в Париж

  • япония-
  • франция-
  • париж-
  • фестивал-
  • мяку-мяку

Франция е домакин на най-големия японски фестивал на културата и митичния талисман Myaku-Myaku

За да отпразнува световното изложение Japan World Expo 2025, официалният талисман Мяку-Мяку обикаля из чужбина за пръв път и вече е в Париж.

През следващите няколко дни, японофилите ще се стекат в Париж за един от най-големите фестивали на японската култура в Европа. От 13 до 16 юли френската столица става домакин на Japan Expo, който се очаква да привлече повече от 250 хиляди посетители.

Тази година на събитието ще има щанд, който рекламира Japan World Expo, който ще се проведе в Осака през 2025 година.

Като част от изложението, официалният талисман Мяку-Мяку ще пътува за пръв път в чужбина, появявайки се в Париж.

Японското изложение във Франция, организирано в страната от 2000 година насам, е четиридневно събитие, посветено на Япония и японската култура.

В изложбения център Paris-Nord Villepinte, посетителите могат да се потопят в японското изкуство. Представени са десетки известни художници и мнозина пътуват до там за да участват в изложбата.

Посетителите имат шанса да се срещнат с маганка (карикатуристи), аниматори, илюстратори и създатели на видео игри. Тези гости често провеждат мастър класове, срещи за автографи и дискусии, където можете да се запознаете с работата им.

Силно застъпена е и музиката и много продуценти, музиканти и певци се появяват. Някои от тях организират концерти, давайки на публиката възможност да опитат от широкия спектър на японската музика.

Можете да чуете J-rock (японски рок), RnB, J-pop (японски поп), hard rock, пънк, електро и аниме музика, както и такава от видео игри. Традиционни изпълнители представят, използвайки древни инструменти като сямисен, кото и саншин.

На изложението се представят също така японската мода, бойни изкуства и сценични изкуства.

Ако изложбите Ви вдъхновяват, бихте могли да се включите в семинари и класове, в които да научите основите на рисуването и моделирането или традиционни дейности като икебана (аранжиране на цветя), оригами и калиграфия.

Косплеят (игра с костюми) се превърна в един от най-популярните атракции на японското изложение. Страстни косплейъри представят на сцената на Kitsune – най-голямата сцена за косплей в Европа, в изключителни костюми на любимите си герои. Японското изложение също така е домакин на финалите на Европейската среща по косплей.

Събитието в Париж ще даде възмижност да се запознаете, с това което предстои на Japan Expo 2025 в Осака на специален ПР щанд.

Изложението в Осака ще продължи 6 месеца, отваряйки на 13 април и затваря на 13 октомври 2025 година.

Темата на събитието е „Проектиране на бъдещо общество за нашия живот“ (“Designing future society for our lives”) и ще бъде пространство, в което посетители от целия свят „не само ще разглеждат експонати, но и ще създават нашето бъдещо общество“.

На изложението ще бъдат събрани „най-съвременни технологии, които ще бъдат използвани за създаването на нови идеи и ще бъдат споделени, за да помогнат в решаването на глобалните проблеми поставени пред човечеството.“

На експозицията в Париж, посетителите ще имат възможността да се срещнат с Мяку-Мяку, официалният талисман на Японското събитие за 2025. Мистериозното синьо-червено същество е „родено от обединението на клетки с вода“ и „приема формата си, имитирайки човешки същества“.

Според организаторите на експозицията, Мяку-Мяку е приятелски настроен, смахнат и тромав и обича да си общува с всички същества и неща.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Госあ

    0 0 Отговор
    Очилатото соросоидче обърнА Свещения остров на туризъм и алъж-вериж. Характерно за простолюдието. Туристи. Самураите се обръщат в гроба.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 въпросче

    0 2 Отговор
    Myaku-Myaku или Мяку-Мяку??? Мляко или мляки?
  • 5 Смех

    1 3 Отговор
    Че каква култура имат тези нечленоразделни питеци мучат като мъймуни.Те доскоро пишеха на китайски дори