Last news in Fakti

17 Юли, 2023 10:03 1 889 2

Рецепта на деня: Картофена салата с хрупкав бекон

  • картофена салата-
  • бекон-
  • какво да сготвя

Един по-различен вариант на традиционната картофена салата

Рецепта на деня: Картофена салата с хрупкав бекон - 1
Снимкa: Shutterstock

Рецептата е много лесна, ястието се приготвя бързо, а след това, както се казва „просто ядеш и ревеш“ от удоволствие.

Вкусното предложение е качено в ТикТок каналът @vnd_food.

За целта първо си взимате половин килограм пресни картофки, които варите в осолена вода.

В сух студен тиган си запържете малко бекон, докато стане изключително хрупкав, а след това го нарежете на ситно.

Докато картофите продължават да се варят, идва времето на лука. В купа си направете един бързо маринован лук. За целта го нарежете на ситно, добавете малко оцет и чаена лъжица захар.

Сварените картофи обелете, а след това нарежете на средно големи кубчета. Може да ги сложите в купата с лука и да поръсите с магданоз, едрозърнеста горчица, сол, пипер и мазнината от бекона, след което разбъркайте добре.

Сервирате в чиния, след като поръсите с малко бекон.

@vnd_food Картофена салата - VND Food #fyp #готвене #рецепта #храна #vndfood ♬ I Ain't Worried (From "Top Gun Maverick") - Sunset Anthemz


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакай сега аз да те светна!

    1 1 Отговор
    Белиш картофите, нарязваш ги на средни кубчета и ги пускаш да врат, и при да уврат ги прецеждаш. През това време запържваш на бавен огън лука с бекона в зехтин и масло, като веднага пускаш полу-сварените прецедени картофи. Всичко като се позапече го обръщат един път и след 3 минутки го махаш. Сол, чер и червен пипер на вкус по време на пърженето! Вкусотийка...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.