Last news in Fakti

23 Юли, 2023 11:53 3 834 8

Блестящи оценки от критиците за кинохита "Барби"

  • barbie-
  • барби-
  • марго роби-
  • райън гослинг

Марго Роби е перфектна, Райън Гослинг - достоен за "Оскар"

Блестящи оценки от критиците за кинохита "Барби" - 1
Снимкa: БГНЕС

На 9 юли се състоя световната премиера на "Барби" в Лос Анжелис, като главната звезда Марго Роби отново мина по червения килим в класна рокля, носена от куклата през 1960 г., пише Daily Mail, цитиран от dir.bg. Филмът тръгна у нас на 21 юли.

Много мистерия е обгърнала предстоящата комедия, режисирана от Грета Геруиг, с Райън Гослинг в ролята на Кен. Синопсисът гласи: "След като са изгонени от утопичната Земя на Барби, защото не са толкова перфектни кукли, Барби и Кен тръгват на пътешествие да открият себе си в реалния свят".

И сега първите реакции за новия филм, който се изправя срещу "Опенхаймер" на Кристофър Нолан, също в кината от 21 юли, са с блестящи оценки от критиците.

Ето какво казаха те след световната премиера.

"Variety"

"Барби" е съвършенство. Грета Геруиг предоставя нюансиран коментар за това какво означава да си жена в една причудлива, прекрасна и предизвикваща смях, забавна лудница. Целият актьорски състав блести, особено Марго Роби и Райън Гослинг в роли, които очевидно са родени да играят.

Screen Rant

"Барби" ме хвана неподготвена и искам да кажа това по най-добрия възможен начин. Филмът е смешен, бомбастичен и много остроумен. Грета Геруиг се прицелва и отбелязва хоумрън. Изпълнението на Марго Роби е страхотно, а играта на Райън Гослинг и Симу Лиу е чисто забавление! Целият актьорски състав е брилянтен!

This Week Media

"Барби" е триумф. Перфектен сценарий, подкрепен от страхотни изпълнения - особено на Райън Гослинг - превръща това, което би могло да бъде обикновена студийна комедия, в остър коментар за нашето общество, който прави нюансите, особено приятни.

"Collider"

Майсторството е невероятно. По-специално, дизайнът на костюмите и продукцията включва работа от бъдещи висоти, която значително допринася за създаването на усещането, че това наистина са Барби, техните къщи-мечти и техните светове просто оживяват.

Що се отнася до историята, там чувствата са по-смесени. Филмът работи особено добре за героинята на Марго Роби и нейното пътуване към себе си, но има и други герои, които преживяват важно развитие и се нуждаят от повече екранно време, за да се изследват в най-голяма степен.

Като цяло, "Барби" не е хоумрънът, на който се надявах, но все пак е добре направен, смел филм с МНОГО силен глас и визия, такъв, който често ви кара да си помислите: "Как се създава такъв филм?"

Не мога официално да напусна Twitter, преди да ви кажа, че в момента "Барби" е любимият ми филм за годината. Грета Геруиг някак надмина очакванията ми. Тя се справя толкова красиво с положителните и отрицателните страни на Барби. Дайте номинация за "Оскар" на Райън Гослинг, напълно съм сериозен!

Един от най-очакваните филми през изминалата година, най-накрая е тук и предизвиква една наистина радикална мисъл: Кен е откраднал шоуто! Райън Гослинг е безупречно забавен като пластмасовия мъж, който е целомъдрен съпруг на Барби.

Кен придружава Барби до "реалния свят" в Лос Анджелис. Облечен в каубойска униформа, която напомня за Уди от "Играта на играчките", и за Джон Войт в "Среднощен каубой", той научава, че мъжете изглежда все още държат по-голямата част от властта и се завръща в Земята на Барби с видения за установяване на нов ред.

Кен е сексист, фашист и все още доста тъп, но също така е напълно осъзнат.

Барби е много умен опит - може би изключително умен опит - да се вдъхне нов смисъл и значение на куклата. Появата на целулит по Барби също е част от порастването.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Резлива

    21 2 Отговор
    Боза!
  • 2 Бозивуд умря!

    18 4 Отговор
    Тази лигла става само за някой цирк в ролята на клоун.
  • 3 Адам Хилтън

    11 1 Отговор
    Някой който не е гледал филм откакто Георги Парцалев беше жив ще каже: "Тва е най-амбициозния филм правен някога."
    А друг умник дето се мисли за известен откакто участвал в риалити предаване, и играл с кукли Барби като малък ще каже: "Барби никога не е изглеждала по-добре."
  • 4 Стенли1

    17 1 Отговор
    Смотан филм,смотан сюжет и отвратителен сценарий.Критиците сигурно са ги подкупили,че го хвалят толкова.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 😈😈😈😈

    8 1 Отговор
    Само по трейлърите познавам какъв ще е филма . А този филм може да го наградя със Златна малинка за всичко . Една простотия за малоумни зрители .
  • 8 На примиерата в Полша

    1 0 Отговор
    Бях в първия ден от примиерата на филма в Полша. Най-лошо похарчените 29 злоти (около 14-15 лева) през месец юли. Никаква химия между Кен и Барби. Някакви американски неолиберални термини, с които ги политизира в училище, но несъвсем правилно употребени. Гослинг облечен като в Гейм ъф троунс насред лято, с превръзка на главата и накрая защо я изпя тази песен? Барби е фина, много фина. Марго е страхотно парче, но не е фина.