Last news in Fakti

24 Юли, 2023 11:14 2 545 0

Рядък вид бълха осакати мъж (ВИДЕО)

  • бълха-
  • тиф-
  • ампутация-
  • инфекция

На мъж от Тексас са ампутирани двете ръце и част от крака му заради тиф, причинен от ухапване от бълха

Рядък вид бълха осакати мъж (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

На мъж от Тексас са ампутирани двете ръце и част от крака му заради тиф, причинен от ухапване от бълха, пише "Ню Йорк пост". Жертвата, 35-годишният Майкъл Колхоф, е откаран в спешното отделение на Сан Антонио, след като загубил усещане в пръстите на краката си, което семейството му първоначално смятало за симптоми на тежък грип.

Мъжът скоро изпаднал в септичен шок и спешно бил поставен на лечение, тъй като органите му започнали да отказват. Майката на Колхоф казва, че лекарите ѝ казали, че трябва да покани роднини да се сбогуват с жертвата. Братът на мъжа разказва, че Майкъл няколко пъти е бил на косъм от смъртта.

След 11 дни интензивно лечение състоянието на Колхоф се стабилизирало, но поради използването на вазопресори той развил суха гангрена на ръцете и краката. Гангрената не реагирала на лечението, в резултат на което лекарите били принудени да ампутират двете му ръце до предмишницата, както и част от крака.

Причината за сепсиса и бързото влошаване на здравословното състояние на мъжа лекарите нарекли петнист тиф, който според близките е бил причинен от едно ухапване от бълха. Лекарите казали на семейството, че типът тиф, от който страдал Колхоф, е изключително рядък в САЩ.

Бълхите, които носят тиф, се срещат в тропически и субтропичен климат по целия свят и инфекцията може да причини чернодробна, бъбречна, сърдечна, белодробна и мозъчна недостатъчност, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА