Last news in Fakti

7 Август, 2023 08:55 2 128 2

Марк Марголис, известен от Breaking Bad, почина на 83 г.

  • марк марголис-
  • морган марголис-
  • breaking bad-
  • почина

След кратко боледуване

На 83 години си отиде актьорът Марк Марголис, известен с ролите си в два от най-успешните сериали на съвремието - "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad) и "Обадете се на Сол" (Better Call Saul). Той е починал в болница в Ню Йорк след кратко боледуване, съобщи пред Hollywood Reporter неговият син и главен изпълнителен директор на Knitting Factory Entertainment, Морган Марголис.

Холивудският ветеран получи номинация за "Еми" през 2012 г. за ролята на Хектор "Тио" Саламанка в Breaking Bad. Неговият персонаж, бивш агент на мексикански наркокартел, който общува с помощта на хотелска камбанка, прикрепена към инвалидната му количка, се превърна в един от любимците на феновете. "Беше невероятно създание! Фактът, че нямаше реплики, не беше проблем за мен“, каза Марголис пред Time през 2013 г. за ролята. "Радвах се, че не трябва да уча реплики. Трябваше просто да летя до Ню Мексико и да не се мъча да помня каквото и да било."

В "Обадете се на Сол" Марголис изигра по-млада версия на героя, който все още не е в инвалидната количка, пише segabg.com.

В киното Марголис често работеше с режисьора Дарън Аронофски и участва в общо шест негови филма, сред които "Кодът Пи", "Реквием за една мечта", "Черен лебед" и "Ной". Аронофски отдаде чест на актьора в социалните медии, наричайки Марголис "приятел, ментор, истински нюйоркчанин и велик артист". "Обичам те, Марк, и съм толкова благодарен за всичко, което допринесе за света", добави режисьорът.

Гледали сме го още в "Белязаният" на Брайън де Палма, "Котън клъб" на Копола, комедията "Ейс Вентура: Зоодетектив", "Аферата Томас Краун", "Жертва на спасение". Въпреки че във филмите си Марголис често играеше злодеи и бе известен с това колко добре ги представя, в действителност колегите му го описват като приятен човек със страхотно чувство за хумор и самоирония.

Роден в еврейско семейство във Филаделфия през 1939 г., Марголис взема първия си урок по актьорско майсторство още на 14. По-късно учи в известното актьорско студио на Стела Адлер, като в продължение на години е и неин личен асистент. "Първото ми впечатление от нея беше "Ако Господ е жена, това е тя - не крие той възхищението си в интервю десетилетия по-късно. - Всичко, което знам за актьорството, съм научил от Стела". Впоследствие прекарва една година и в школата на конкурента ѝ - Лий Страсбърг. Всичко това обаче не пречи актьорската му кариера да е непостоянна и шест месеца след премиерата на "Белязаният" да се налага да се препитава като брокер на недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каскет

    5 0 Отговор
    Бог да прости !!!
  • 2 Злати Минкова

    3 0 Отговор
    Начо Варга му смени хапчетата по заръка на Густаво и му разсипа здравето. Кончината му беше очаквана.