Last news in Fakti

8 Ноември, 2013 11:38 22 675 11

Анализ на човешкия мозък – Мъж срещу Жена

  • мъж-
  • жена-
  • говорене

Жените използват косвен език в речта си. Но мъжете използват директен език.


1. Многофункционалност

Жени - много процеси

Мозъците на жените са проектирани да се концентрират върху много задачи в един момент. Жените могат да гледат телевизия, да говорят по телефона и да готвят.

Мъже - един процес

Мозъците на мъжете са проектирани да се концентрират само върху една работа в даден момент. Мъжете не могат да гледат телевизия и да говорят по телефона по едно и също време. Те спират телевизора, докато говорят. Те могат по-скоро да гледат телевизия или да говорят по телефона или да готвят.

2. Език

Жените лесно учат много езици, но те не могат да намерят решение на проблемите. Мъжете не могат лесно да учат езици, но те лесно разрешават проблеми. Затова 3-годишните момичета имат три пъти по-голям речников запас от 3-годишните момчета.

3. Анализаторски умения

Мъжките мозъци разполагат с много място за обработка на аналитичния процес. Те могат лесно да анализират и бързо да се ориентират по карта.
Ако сложна карта се види от жените, те не могат да я разберат. Жените не могат лесно да „разчетат“ подробности по картата, за нежния пол това е просто една плетеница от линии на хартия.

4. Шофиране

Мъжете използват анализаторските области в мозъка си, докато шофират кола. Той може да шофира бързо. Ако мъжът види обект в далечината, неговият мозък веднага класифицира обекта (автобус или ван, или кола), посоката и скоростта на обекта и той шофира внимателно.

Докато за жената е нужно доста време, за да определи посоката и скоростта на обекта. Проектираният за един процес мъжки мозък спира радиото в колата (ако има), след което се концентрира само върху шофирането.

5. Лъжата

Когато мъжете лъжат на четири очи жените, те лесно „се хващат“. Свърхестественият женски мозък наблюдава израза на лицето-70%, езика на тялото – 20% и как се изричат думите – 10%.

Мъжкият мозък не различава това. Жените лесно лъжат мъжете на четири очи. Така че момчета, не лъжете лице в лице.

6. Разрешаване на проблеми

Ако мъжът е изправен пред проблеми, неговият мозък ясно ги класифицира и ги отделя в „самостоятелни стаи“ в мозъка и тогава се намират решения едно след друго. Вие можете да видите много мъже да зяпат дълго небето.

Ако жена има проблеми, нейният мозък не може да ги класифицира, тя иска някой да я чуе. След като ги разкаже на някой, тя отива щастлива да спи. Тя не се тревожи дали проблемите са започнали да се разрешават или не.

7. Какво те искат?

Мъжете искат статут, успех, голям прогрес и т.н.. Но жените искат приятелство, приятели, семейство и т.н.

8. Нещастие

Ако жените са нещастни в своите връзки, те не могат да се концентрират върху работа си. Ако мъжете са нещастни в работата си, те не могат да се концентрират в своите връзки

9. Говорене

Жените използват косвен език в речта си. Но мъжете използват директен език.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    7 2 Отговор
    няма много общо поради простата причина че всеки индивид без значние мъж жена си е индивидуален за себе си така че това си остава една голяма относителна теория но не точна
  • 2 Симеон Тасев

    4 1 Отговор
    иначе евала поне се мъчат от фактите да измислят некакви теми
  • 3 МакситоAMG

    12 3 Отговор
    Туй жената не е човек
  • 4 Иван Господинов

    12 2 Отговор
    Иследването е резултат от задълбочените изследвания на доц. д-р Самотник Женомразов Алкохоличкин и акаденик Незадоволена Празнодумова Еманципаткова
  • 5 Stone Kold

    7 1 Отговор
    яя бръмбарите в кофата на жената как светят
  • 6 Ричко Тиханчов

    6 5 Отговор
    поредната пълна простотия...... аз както гледам телевизия и приказвам по телефона, готвя и решавам курсови работи.....

    Коментиран от #7

  • 7 Петър Кимонов

    11 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ричко Тиханчов":

    Странно... Като ти гледах снимката и името мислех, че си мъж!
    Свят широк, п.тки всякакви...
  • 8 PROFESIONALISTA

    6 4 Отговор
    Напротив, всичко е доста правдоподобно, но не и ако се приеме точно буквално. Като цяло дава истинска представа за нещата и начинът на мислене на мъжа и жената.Има резон да се ползва като някаква база когато човек иска да разбере определена реакция у друг човек и да си я обясни...
  • 9 Бхд БхД

    10 3 Отговор
    Жените не са за понасяне но както всички знаят ....
  • 10 Anton Petrunov

    1 3 Отговор
  • 11 БМВ БЪЛГАРИЯ

    6 2 Отговор
    Като те търси един мъж на вратата и детето ти казва:
    Тате търси те един човек.
    А като те търси жена казва:
    Тате търси те една жена.
    Не са хора жените