Last news in Fakti

31 Август, 2023 16:45 2 693 2

5 алтернативни употреби на бирата

  • бира-
  • нестандартна употреба-
  • алтернативна употреба

Вижте какви са нестандартните, но практични употреби на популярната алкохолна напитка

5 алтернативни употреби на бирата - 1
Снимка: Shutterstock

Бирата е любима освежаваща напитка за милиони хора по света, особено през лятото. Но тя притежава фантастични качества не само по отношение на вкуса и насладата. Бирата може да ви е полезна и в дома и градината с нейните алтернативни и хитри употреби.

Ако досега не ви е хрумвало да използвате бира за нещо друго освен за пиене, вижте какви са нейните нестандартни, но практични употреби.

Бира за полиране на мебели

Бирата е много подходяща за полиране на кожени мебели. Тя е чудесен начин и да почистите мебели от дърво без да ги увредите. Напоете памучен тампон с малко светла бира и втрийте в повърхността на съответната мебел. Мръсотията и наслагванията ще паднат.

За бърз растеж на косата и против косопад

Бирата съдържа бирена мая, която е много хранителна. Тя подхранва косата в дълбочина, като това спира косопада и стимулира растежа на нова коса. Можете да изплаквате косата си обилно с бира без отмиване, което ще помогне и за задържане и оформяне на къдриците ви.
10 алтернативни употреби на утайката от кафе

Бира против мушици вкъщи

Плодовите мушици винарки са досадни, защото летят навсякъде вкъщи, особено около плодовете. За да се отървете от тях, просто оставете купа или буркан с бира наоколо. Тя ще ги привлече и ще се потопят в нея.

За омекотяване на стъпалата

С бира можете да си направите чудесна баня за крака. Просто накиснете краката в 1 литър бира в легенче. Оставете да подейства поне половин час, съветват от az-jenata.bg. След това изплакнете и подсушете. Бирата омекотява загрубялата кожа, а бирената мая и витамините от група В в нея ускоряват обновяването на кожните клетки.

За полиране на метални пособия и съдове, включително сребро

Бирата има свойството да предотвратява корозия и ръждясване. Подходяща е за почистване на метални пособия и сребърни съдове и бижута. Просто я втрийте в повърхността им с помощта на добре напоен парцал. Полирайте, оставете да подейства, докато изсъхне и избършете с чиста кърпа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пивоо

    2 1 Отговор
    Седя на преглед при доктора,и ме пита:употребявате ли алкохол?Не,му викам.Само бира.Оня подскочи.Че бирата е алкохол.Никакви бири.Затова сте на това положение.От алкохола.
  • 2 Въздържател

    6 3 Отговор
    Абе вие луди ли сте да хабите този еликсир за глупости?