Last news in Fakti

1 Септември, 2023 16:30 3 099 22

13 причини, поради които някои хора дълго не срещат любовта

  • връзка-
  • любов-
  • мъж-
  • жена-
  • обвързване-
  • обвръзан

Отдадената и сериозна връзка не е за всеки

13 причини, поради които някои хора дълго не срещат любовта - 1
Снимка: Shutterstock

Когато става въпрос за любов, всеки човек има различни разбирания и отношение към нея, както и към създаването на връзка.

Защо някои хора дълго време са необвързани? Защо не успяват да създадат трайна връзка? Причините могат да бъдат много. Истината е, че доста често необвързаните не си задават тези въпроси или си ги задават, но не виждат отговорите, които са пред тях.

Вижте 13 възможни причини за това някой да не създава връзка.

1. Не са интересни като хора. Повечето партньори се срещат, защото споделят повече от един общ интерес. В процеса на опознаване, винаги ни се разкрива дали дадена личност ни е интересна или не.

2. Имат определени твърди стандарти за партньори, като външен вид, материално състояние, възраст и т.н. Когато не успяват да създадат дълго време връзка те се оправдават с това, че стандартите им са високи и че никой не оправдава очакванията им.

3. Не могат да формират собствено мнение и се влияят от чуждото. Още една причина някои хора да стоят самотни е, че позволяват на близки да оказват влияние върху избора им за партньор.

4. Харесва им да са необвързани и да имат повече свобода. Някои хора наистина нямат желание да поемат отговорност за взаимоотношения, за друг човек, да се съобразяват с нечие мнение.

5. Водят начин на живот, който е по-подходящ за несемейни хора. Вероятно работата им е твърде динамична, отговорна, свързана е с повече пътуване.

6. Решили са да се посветят на себе си, на развитието си в професионален план. Това също може да причина някои хора да не създават връзка. Фокусът е кариерата и това ги удовлетворява.

7. Страх от обвързване. Той може да е свързан отново с това да не загубят личната си свобода или минали несполучливи връзки да са причина за този вид настройка към обвързването.

8. Проблемите с доверието управляват живота им. Проблеми с доверието също могат да попречат на намирането на потенциален партньор.

9. Имат комплекси относно това как изглеждат. Ниското самочувствие също може да ни отдалечи от това да имаме щастлива връзка. Решението в този случай е да предприемем градивна промяна, защото ако ние се харесваме, това ще бъде видимо и за останалите.

10. Трудности в общуването или липса на разнообразни социални контакти. Това може да се дължи на ред причини, като следване на една рутина работа-вкъщи, по-малко забавления извън дома, липса на интереси, които да ги срещнат с нови хора и т.н.

11. По-важни са приятелите/приятелките. Чудесно е да се виждаме редовно с приятели, но обикновено в едно ангажирано партньорство, нашата половинка не бива да е на заден план. Когато има дисбаланс, тогава създаването на трайни връзки е трудно.

12. Сдържат своите емоции. Любовта е емоция, а има хора, които са по-студени като личности или създават една емоционална бариера с потенциалните си партньори. Това също може да им попречи да се обвържат. Никой не иска за половинка човек, който е емоционално затворен.

13. Приемат за даденост партньора си и никога не виждат грешки в себе си. Това, че някой е луд от любов по някого, че се старае да му осигури комфорт, не означава, че трябва да бъде приеман за даденост. Някои хора нямат сериозни връзки, именно защото дават по-малко от себе си във взаимоотношенията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хм.....

    15 6 Отговор
    Няма хора , които не срещат любовта ! Има такива , които не я виждат , и други , които не я искат. Някои поумняват късно , а други - никога !

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 За всичко са виновни

    5 7 Отговор
    Еврейските елити и елитите от европа, човекът може да бъде хакнат и да бъде набутан в дупка,

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хмм

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "За всичко са виновни":

    Не знам кой е виновен, но едно е сигурно - и те няма да прескочат дупката.
  • 6 ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хм.....":

    Мисля, че се надценяваш...

    Коментиран от #10

  • 7 Гост

    4 3 Отговор
    Номер 3 е породено то комплексът "мама". Много мамчета са били причина щерките им да са сами.

    Коментиран от #13

  • 8 Механик

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Хм.....":

    В реалността, няма такова нещо като любов между мъж и жена. Имам предвид това, което се влага като смисъл в това понятие.
    Има инстинкти, нагон, симпатия, приятелство и инстинкт за размножение. Всичко е много просто. Природата го е измислила, а тя е гениална. И всичките ония работи, дето ги изброих, ние наричаме ЛЮБОВ. Любовта свършва бързо, защото така сме устроени. Защото идеята на Природата е да увеличаваме генотипа си. Тоест да създаваме кръстоски, не само веднъж, а да се кръстосваме с различни партньори и постоянно.
    Звучи цинично, но това е така. Когато се създават различни генотипове се увеличава възможността, при евентулаен катаклизъм, да се намери някой генотип, който да оцелее.
    Просто, лочино и най-вече, надежно.
    А ние сме променили нещата, защото сме решили, че сме много умни. По-умни от природата. Е, няма как да сме, след като сме родени от нея.
    п.п.
    И не приемайте, че пропагандирам за някакви разюздани връзки! Не! Просто си гледайте семействата, защото имате отговорност към тях. А, нея, любовта, я оставете за булевардните романи и турските сериали.
    Уважавайте партньора си, защото това е най-важно. И не по-маловажно е, партньорът ви да отчете и оцени уважението ви и да ви отговори със същото!

    Коментиран от #11, #12, #15, #19, #21

  • 9 Идън

    8 3 Отговор
    Нарцистичните натури са влюбени единствено в себе си.
  • 10 Хм.....

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха":

    Явно вие знаете за какво говорите , но обяснете и на мен!

    Коментиран от #14

  • 11 Идън

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    А съпругата знае ли за,, кръстосването,,?Е, затова женската богомолка изяжда главата на мъжката- да не дърдори глупости...
  • 12 Хм.....

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Съжалявам , че сте живял без любов до такава степен , че сте се обезверил напълно. Бъркате , защото любовта няма нищо общо с нагона , има хора , неспособни да разберат , и различат. Огледайте се , и ще видите , че любовта не е нещо мимолетно , и бързо изчезващо ! Все още може да се видят , възрастни мъже и жени , хванати за ръка , и гледащи се с любов.
  • 13 да, ама не

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    По-скоро мамчетата са повредили синовете си, защото мъже вече почти няма.

    Коментиран от #20

  • 14 няма да обяснявам

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хм.....":

    От километър си личи, че сте от отбора на отхвърлените, но с това високомерие... до там.

    Коментиран от #16

  • 15 тиририрам

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Ние сме повече от биологичен вид! Това, което виждате, е перфектната заблуда. 😄 Между другото, още не сте видели всичко...
  • 16 Хм.....

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "няма да обяснявам":

    За сведение , имам страхотно семейство , и не съм сменял жена си никога. Което говори , че вие не сте от умните , но за сметка на това сте от гузните !
  • 17 ИзбираТела

    9 0 Отговор
    Нулевата причина е, че повечето мъже са бедни, а повечето жени са кандидат-принцеси.
  • 18 Роза

    3 1 Отговор
    Не си спомням кой беше казал,че любов не е да се гледаме един друг,а да гледаме и двамата в една посока!Тази мъдрост ни я натрапваха много по време на соца,но може би пък да има зрънце истина в нея!
  • 19 Щерю

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Приятел, от къде си сигурен, че не сме като щъркелите, примерно!
  • 20 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "да, ама не":

    И това е вярно. Добре е, че го осъзнавате, но са много онези, които не го.
  • 21 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Има бездетни двойки, които въпреки шансовете единият да си намери друг партньор и да създаде семейство, все пак си остават заедно доживот. Съжалявам хората, които не са вкусили от магията на любовта и се опитват да я принизят до инстинкт за размножаване.
  • 22 Сойка Присмехулка

    0 0 Отговор
    Причина № 14: бисексуалност. Всеки има такива познати. Наблюдавайте ги по-внимателно!