Last news in Fakti

4 Септември, 2023 08:38 5 383 56

Мария с близо 20 000 лева месечна заплата като водеща на сутрешния блок на bTV

  • мария цънцарова-
  • златимир йочев-
  • заплата

Журналистка става екранна партньорка на Златимир Йочев

Феновете на Мария Цънцарова могат да бъдат доволни. Три години след като направиха подписка, че я искат като водеща на "Тази сутрин", желанието им е удовлетворено. Устатата журналистка става екранна партньорка на Златимир Йочев в сутрешния блок на bTV. Така медиата ще се опита да вдигне рейтинга на предаването, което в последните години изостава от сутрешния блок на NOVA.

Мария Цънцарова се разделя с предаването "Тази неделя", което водеше в комплект с Петя Дикова в продължение на две години. След като негови лица станаха Бесте Сабри и Митьо Маринов, тя минава в "Тази сутрин", където ще си партнира със Златимир Йочев. Това е довело и до чувствително увеличение на заплатата ѝ. За да става всяка сутрин в 4,30, че да може да е на екран от 6, Мария се е договорила за близо 20 000 лева месечна заплата.

Русата амбиция има достатъчно опит в делничното сутрешно шоу, от което на практика започва възходът в нейната кариера. Още докато водещ беше актуалният директор на новините в bTV – Антон Хекимян, тя го заместваше по време на неговите отпуски. Така през лятото на 2020-а си спечели огромна фенска маса с нахаканото си поведение и остър език по време на интервютата, докато титулярният тогава водещ отдъхваше на морето. Когато Хекимян се върна на работа, заваляха искания да го свалят от екран и да върнат Мария. Беше организирана дори петиция с подписи на зрители, които я искат всяка сутрин на екран. Това тогава не стана.

По информация на "Уикенд" е обсъждан въпросът двамата да водят заедно, но малкият син на Мария е бил само на годинка. Младата майка не е имала възможност да е постоянно на линия, както се изисква от водеща на сутрешен блок през седмицата. Затова предпочела да се изявява в неделя при Светльо Иванов в "120 минути". Година по-късно тя сменя предаването с "Тази неделя" и успоредно с това прави авторското "Защо, господин министър?".

Три години след петицията за връщането ѝ в "Тази сутрин" Цънцарова става водеща на предаването. Нахаканата журналистка сяда до изключително сдържания и обран в поведението си Златимир Йочев. Според Хекимян двамата ще бъдат прекрасен екип, който се допълва с качествата си. Той издирваше партньорка на Йочев в продължение на година и половина – още от внезапното напускане на първата му екранна половинка в bTV Биляна Гавазова.

Тя си тръгна през февруари 2022-а. Това постави наскоро постъпилият на работа в телевизията Златимир в много тежка ситуация, тъй като предаването е било създадено с идеята да се води от двама души. В телевизията не отричат, че му е било изключително трудно да компенсира отсъствието на втори водещ в продължение на година и половина.

От рейтинга му обаче личи, че се е справил – Златимир Йочев е едно от най-харесваните лица в родния ефир. Но това отдавна не може да се каже за новата му колежка в предаването Мария Цънцарова.

Журналистката е емблематично лице за телевизията, но за трите години след подписката в нейна защита фенската ѝ маса доста намаля. Острият ѝ език и безкомпромисен маниер в работата, които в началото ѝ печелеха симпатии, постепенно направиха зрителите резервирани. Много от тях към днешна дата смятат, че русокосата тв звезда е прекалено напориста и дори нахална. Това, което в началото им харесваше с нея, днес ги дразни. Затова коментират, че е прекалено лансирана от шефа си, и роптаят, че без нея не минава нито едно важно събитие, а вече ще я гледат всяка сутрин.

Амбициозната журналистка наистина е много настъпателна и има вид на човек, който не се спира пред никакви бариери. Тя не веднъж е споделяла, че изключително много обича работата си и този любов ѝ дава стимул да върви напред. За разлика от други екранни дами, за които се говори, че пробиват в професията благодарение на връзки с богати и влиятелни мъже, за нея подобни слухове не е имало. Но наскоро се заговори, че огромната амбиция и любов към работата ѝ е донесла развод с бащата на двете ѝ деца, който е нейната голяма любов още от ученическите години.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плющи я

    62 1 Отговор
    Некой шеф
  • 2 да де

    67 9 Отговор
    Сорос се грижи за мисирките си важното е да говорят само "истината", неговата истина.
  • 3 будали

    62 2 Отговор
    па вие се блъскайте за 1200лв на месец серсееми, а можехте да станете мисирски и да вземата по 20 000 лв месечно

    Коментиран от #13

  • 4 Абе

    59 2 Отговор
    А хората блъскат,като грешни дяволи по 10 часа на ден 26-7 дни в месеца за 720лв. Евала справедливост отвсякъде....

    Коментиран от #11, #31

  • 5 от село

    54 1 Отговор
    Само големи патоци може да дават такива пари на мисирки !!
  • 6 фенче

    66 3 Отговор
    да не се заяждаме, но тази телевизия не става за гледане, това е видео канал за американски филми, плюс дневната доза политически изпълнения и внушения, извън това, нямат нищо

    Коментиран от #49

  • 7 Макс

    65 1 Отговор
    Сигурна причина да не гледам БТВ . На Цънцарова и 50 000 да и дадат , непристрастен и професионален журналист няма да стане .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Без ТВ от 5 год

    40 1 Отговор
    За толкова кинти,ако се обяви конкурс вероятно ще се намерят десетки по-млади и готини дето ще се навият да ,,водят" само
    ...по прическа...
  • 10 Абсолютно

    37 1 Отговор
    От Америка за България
  • 11 Баце

    38 2 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Чакай малко, когато ставаха промените 89-та година всички обещаваха демокрация, а не справедливост.
  • 12 баба Гицка

    33 2 Отговор
    За тези пари аз ще ставам и в 2 и в 4 часа даже. Колко часа е работата? Няма мотика, нали?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чужди телевизии,

    39 2 Отговор
    чужди интереси,чужди заплати!Дали с тази заплата,ще и пука за някого или нещо в България като журналист?!Отговора е-Не!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не я харесвам

    56 1 Отговор
    Не я харесвам още откакто направи лакейското "Защо Г-н Министър" , за да се хареса на Киро и Асен и продължи слагачеството и при служебните правителства. Предварително зададени въпроси, добре отрепетирани отговори и всичко е мир и любов, цветя и рози... Безгрешни министри!
  • 17 това е наглост

    36 2 Отговор
    какво толкова прави тая за 20 бинки ? освен да обслужва чужди интереси ! после се чудим как стават заплатите по 1600-2000лв за пред европата …
  • 18 Въпрос

    37 2 Отговор
    20бонА не е ли много за мисирка?
  • 19 Бум бум бумбастик теле ми фантастик

    32 0 Отговор
    Таз година 20 а до година 40 щом като им гледате рекламите няма да се сърдите.То друго не дават.
  • 20 Псевдоним

    9 4 Отговор
    За поръчкова служба като тази, подобна заплата е даже нищожна. Ако имах ораторските качества и физическите данни на Цънцарова, бих ги издоил много по-добре.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Въй

    21 1 Отговор
    Че ,тя Ленка беше с 13 600 лева заплатица месечно и не се цънцареше толкова. Марийка я е задминала. Това е предизвикателство пред Хампарцито и Киро Канадския. Бабето ми се чуди,кое кебабче да си избере в магазина. Или две ябълки.
  • 23 За протокола

    37 0 Отговор
    Отново изкривена скала на ценностите.
    Един лекар и една акушерка, летец, преподавател, учител, дори пожарникар, взимат в пъти по-малко от една дето чете новини и задава удобни въпроси на подбрани хора.

    Коментиран от #27

  • 24 хаха

    6 16 Отговор
    Няма лошо. Привлича зрители, изкарва пари на телевизията, получава заплата.
    Не съм грам фен на БТВ и ги смятам за бая пристрастни как представят новините, но просто свободният пазар си е свободен пазар и, щом имат достатъчно фенове...
  • 25 тоци

    32 0 Отговор
    Спирам да гледам - тази сутрин - щом тази плющялка ще се появи в ефир
  • 26 Сталин

    23 2 Отговор
    Българските медии на ЦРУ плащат най много на тези ш@франтии
  • 27 хаха

    2 10 Отговор

    До коментар #23 от "За протокола":

    За съжаление има хиляди от изброените от теб, но само няколко десетки водещи на новини. Пазар...
    Иначе си далеч от истината за лекарите. Познавам купища с десетки хиляди доходи на месец. Същото е и с много от университетските преподаватели, като водят лекции на няколко места, издават учебници и т.н..
    За пожарникари, учители и т.н. няма как да стане. Работят за държавата и хората не искат да им плащат повече. Представи си да ти вдигнат данъка с 100лв, за да има за двойна заплата на учителите. Няма да си навит, нали? Такива служби са обречени да бъдат ниско платени и са ниско платени навсякъде по света.

    Коментиран от #39, #50

  • 28 БАРС

    20 0 Отговор
    Чакайте бе хора какво е това безразборно раздаване на заплати ,както каза преди няколко години когато БОЙКО БОРИСОВ БЕШЕ ГОСТ НА НОВА ТВ ПРИ ВИКТОР НИКОЛАЕВ И АНИ ЦОЛОВА ТА ТЕ ГО НАПАДЪХА ЧЕ НЯМОЛО СВОБОДА НА СЛОВОТО И.Т.Н.НО ПОСЛЕ ГИ ПОПИТА Я КАЖКТЕ КЪДЕ ГО ИМА ПО СВЕТА ЕДИН ЖУРНАЛИСТ ДА ПОЛУЧАВА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ПО ГОЛЯМА ОТ НА ПРЕЗИДЕНТА И МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ .ДА ТОЙ Е ПРАВ ТАЯ ДА НЕ БИ ДА НОСИ ДИРЕКТНО И ДА ПРЕДАВА НОВИНИ ОТ ФРОНТА НА ДОНБАС ТА ДА ПОЛУЧАВА ТАКИВА ПАРИ ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА СВЪРЖАТ ДВАТА КРАЯ А ТИЯ ПОКАЗВАТ РАЗКОШЕН ЖИВОТ И Т.Н ГАРАНЦИЯ ЧЕ И 2000 ЩЕ РАБОТЯТ ЖУРНАЛИСТИТЕ .
  • 29 60/40

    9 2 Отговор
    Има инфлация и в бТВ вдигат заплатите, а премиерът каза, че другите заплати ще се вдигнат евентуално от първи януари или от първи април по-скоро, като влезем в еврозоната.
  • 30 Българин

    25 1 Отговор
    Навеждането винаги се възнаграждава.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 От А за Б...

    22 0 Отговор
    плащат яко, тия мисирки да ни облъчват и дезинформират час по час.
  • 33 Голяма глава малко тяло

    20 0 Отговор
    Новото модерно тук и в Холивуд.
  • 34 гост

    19 0 Отговор
    Един блъска като вол за 1500лв,дали има и толкова,. друг взима десетки хиляди за нищо.За празни приказки и влияние върху общественото мнение.Ето ви демокрация в най- чист вид.
  • 35 Мнение

    28 0 Отговор
    Бате,бате, те това е мисирка от "класа" (долнопробна)!

    Такива като тая и останалите пуйки от бтв, нова, пък и част от бнт, почти ме отказаха да гледам телевизия!
    От време на време ги пускам за да потвърдя, че няма никаква журналистика при тия овладени мисирки!
    За 20 бона на месец ,тая и за децата си ще вземе да разправя, че са русофили, ако и наредят от посолството!

    Срам ме е от такива хора!
    Вие не работите за народа си, а за външни интереси, продавайки всичко родно!!!
    Но споко, на всяко зло му идва края!
  • 36 жълти новини

    15 0 Отговор
    Ашколсун , машалла. То Президента не взема толкова ... Явно рекламите в тая телевизия яко наливат пари .
  • 37 Тази сутрин

    20 0 Отговор
    Я гледах... Ужас! Липса на възпитание и колегиалност. Даже по едно време беше почти обърнала гръб на другия водещ за да я снима по- добре камерата! Фал старт ... Ще гледам вече НОВА!
  • 38 Майстора

    9 1 Отговор
    И после се чудим защо се вдигат цените.
  • 39 За протокола

    15 0 Отговор

    До коментар #27 от "хаха":

    Нали затова говоря за изкривена ценностна система.
    Клоуните в цирка са по-малко от говорителите по телевизията, но не взимат десетки хиляди на месец.
    Проблемът е в това, че се плащат пари на удобните хора. Такива, които отвличат хората от реалните проблеми (певци, музиканти, спортисти, актьори), такива, които манипулират хората (водещи, коментатори, политолози, анализатори и т.н.) и такива, които изкуствено са се намърдали като много нужни и незаменими за обществата.
    В основата трябва да е полезността и нуждата на обществото.
    Едно време музикантите, певците и актьорите са забавлявали тълпата и властимащите, а днес са едни от най-богатите.
    Спортистите са се състезавали за чест и слава, а днес цветът им е сред най-богатите.
    Разни манекенки и моделки се пофръцкат малко за снимки и правят десетки хиляди за една сесия.
    И т.н.
    В същото време тези, които се грижат всекидневно за храната ни, за здравето ни, за безопасността ни, за образованието на децата ни, за духовността ни, си броят левчетата.
    И това е в световен мащаб.
    Зная, че такава е системата и затова казвам, че е изкривена.
    Зная, че много лекари правят големи пари, но нека не бъркаме добрите специалисти, които ги взимат заслужено, с разни хитреци и тарикати, цицащи здравната каса или пласиращи съмнителни лекарства на разни фирми срещу комисиони и "подаръци" и т.н.
  • 40 Хоризонт

    15 0 Отговор
    И тая говори каквото и кажат! Платена е от всякъде. Журналист. Давайте двете гледни точки.
  • 41 Зрител

    0 14 Отговор
    Тя демонстрира професионализъм от световна класа и заслужава още по високо заплащане!
  • 42 плюс минус

    17 0 Отговор
    Тази сутрин Мария беше много зле, горката.
    Не можеше да завърши дори едно изречение.
    Въртеше до безкрай химихалката в ръцете си.

    Коментиран от #43

  • 43 Софокъл

    12 1 Отговор

    До коментар #42 от "плюс минус":

    Да,объркваше думите,личеше неувереност,а пък не е съвсем в началото.Трагикомично.
  • 44 Браво

    3 12 Отговор
    Браво, тя в е честен човек, достоен, не лъже, с пот и труд изкарва прехраната си, всички нейни колеги я уважават, има безупречна репутация сред обществото. Дано й увеличат и тази заплата догодина.
  • 45 Марко

    16 0 Отговор
    20 бона за да сричаш и да говориш баналности?! Вие луди ли сте?! Слушах я сутринта и няма да повторя. Напълно излишна мисирка! То и Златомирчо не е истински журналист, ама поне не дразни
  • 46 Небинарен евроатлантик с аутизъм

    13 0 Отговор
    Като го видя този кривоглед цънцър и спирам телевизора.
  • 47 За протокола

    10 0 Отговор
    Мит е, че частните фирми могат да плащат каквото си пожелаят и това няма нищо общо с обикновените хора.
    Не, тези пари пак се взимат от нас под различни форми Дори рекламите се плащат от нашите джобове. Защото всичко се калкулира върху цените на стоките и услугите, които плащаме. А ние сме принудени да го правим, защото няма истинска конкуренция и истинска пазарна икономика, защото хората и пазара са манипулирани.
  • 48 Неееееее

    12 0 Отговор
    Честно ви казвам!! Да бяхте набутали и там Наталито, само тая да не я бяхте слагали!! Човек не трябва да започва деня си виждайки тая жена!!!!
  • 49 Така си е

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "фенче":

    но докато има кой да гледа, все ще е така.
  • 50 хе хе

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "хаха":

    не съвсем наясно с "навсякъде по света В Канада учителите получават 50 $ на час. Отделно отпуските - хайде смятай...
  • 51 Епизод 1 Невидима заплата

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    От поста ти се вижда, че образованието и грамотността ти са на ниво трети четвърти клас, значи "бачкаш" за семки и бонбонки.
  • 52 БгТопИдиот🇧🇬

    10 0 Отговор
    Що си политически правоверен и задаваш "правилните" въпроси ще бъдеш добре възнаграден !!


    Мисирки,съррррр !!
  • 53 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Хак да й е,... кой знае колко данък плаща, ами здравни и соц.осугуровки
  • 54 без изненади

    2 0 Отговор
    Намираме се в Петия райх и Красито Гергов, който задкулисно дърпа конците в бТв, не дава от джоба си, нито пък финансира мисирките си от реклами. Кинтите идват директно от местния клон на CIA, Америка за България.
  • 55 Рапирата на Хекимян....

    0 0 Отговор
    остава като спяща клетка на Москва в руския канал бТВ. Опита да се прави на Симонян,но нщо не се получи.Въпос на вре е...
  • 56 НОВОТОНОРМАЛНО

    0 0 Отговор
    Сериозна сума за да говориш това което ти наредят.
    Виж МиХикян и пиши останалите. "Журналисти" назахранка. Какво ти сложат в компанията, това и папкаш.
    За всичко друго, но не и сериозен тв. канал.
    Бтв-и-то, е по скоро Пресслужба на МВР с техните новини.