Last news in Fakti

8 Септември, 2023 08:12 2 587 5

Екоактивистки замериха с торта шеф на нискотарифна самолетна компания (ВИДЕО)

  • екоактивистки-
  • торта-
  • нискотарифна-
  • компания-
  • райън еър-
  • майкъл о'лиъри

Нападението е станало пред сградата на ЕК в Брюксел

Екоактивистки замериха с торта шеф на нискотарифна самолетна компания (ВИДЕО) - 1
Снимкa: Shutterstock

Вчера екоактивистки атакуваха ръководителя на авиокомпанията "Райън еър" Майкъл О'Лиъри с крем торти пред основната сграда на Европейската комисия в Брюксел, предаде Reuters, цитран от NOVA. Целта на атаката е да бъде изразен протест срещу въглеродните емисии на авиокомпанията.

"Спрете замърсяването", изкрещя екоактивистка, след като удари О'Лиъри в лицето с крем торта, докато той се готвеше да се снима с картонено изображение в цял ръст на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Втора активистка го удари по тила, отново с крем торта. Двете активистки не се представиха и не казаха дали са представителки на конкретна организация.

"Райън еър" е най-голямата авиокомпания в Европа по брой на пътниците и сега превозва над 20% повече пътници, отколкото в периода преди коронавирусната пандемия, отбелязва Ройтерс. Според базирания в Брюксел мисловен тръст "Транспорт и околна среда" (Transport & Environment) самолетите на "Райън еър" миналата година са отделили 13,3 милиона тона въглероден диоксид, което означава, че "Райън еър" е най-големият замърсител сред авиокомпаниите.

"Райън еър" казва, че е една от най-ефективните авиокомпании в света заради големия брой хора, които превозва със самолетите си, и поради факта, че броят на незаетите места в самолетите ѝ е малък. "Единственото нещо, за което искам да се оплача, е, че кремът беше изкуствен и не беше вкусен", каза на пресконференция О'Лиъри във връзка с атаката с крем торти.

Целта на посещението на О'Лиъри в Брюксел е да връчи на Фон дер Лайен петиция с 1,5 милиона подписа, в която е изложено искане за разрешение самолети да могат да преминават през френското въздушно пространство по време на стачките на френските авиодиспечери.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 танкист

    4 0 Отговор
    Ехааа,и аз искам! Може да ме замерят с бельото и с Ц,П и Д-тата си!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 8888

    6 0 Отговор
    Заблудени, недоклатени крави
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сава

    0 0 Отговор
    Ми можеше да си защити като удари по един юмрук на тези които го за удрят с тортите никой не може да го опрегне че той се е защитавал аз бих го направил реално погледнато екозащитници те са най-големите терористи в света
    Те протестират правят се на голяма работа а всъщност карат коли ни карат велосипеди ни карат каруца пътуват със самолети с влакове с автомобили същото което правим всичките ние
    Но само че големите ръководители на тези еко-активисти си пълнят джобовете с много много големи пари наистина без да правят нищо
    Без да се измислили дори нещо Чисто и просто без никакви действия те взимат пари няма никакъв продукт което те да си го произвели и да вземат пари те протестират