Last news in Fakti

8 Септември, 2023 14:15 2 830 12

Осъдиха актьора Дани Мастерсън на 30 години затвор за изнасилвания

  • дани мастерсън-
  • осъден-
  • затвор-
  • изнасилвания

По време на съдебния процес три жени, също сциентоложки, го обвиниха, че ги е изнасилил в дома си в Холивуд хилс между 2001 и 2003 г

Осъдиха актьора Дани Мастерсън на 30 години затвор за изнасилвания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският актьор Дани Мастерсън, виден член на Сциентоложката църква, беше осъден на 30 години затвор за две изнасилвания от съд в Лос Анджелис, съобщиха световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Така 47-годишният комик, известен с ролята си в сериала "Шеметни години", който беше признат за виновен през юни, получи максималната присъда, която го грозеше.

По време на съдебния процес три жени, също сциентоложки, го обвиниха, че ги е изнасилил в дома си в Холивуд хилс между 2001 и 2003 г.

Съдебните заседатели се произнесоха в полза на две от жените, но не успяха да постигнат единодушно решение, необходимо за осъждането по третия случай.

По време на изслушването обвинението твърдеше, че актьорът е "дрогирал и изнасилвал" жертвите си.

Делото, което започна през 2017 г. след обвиненията срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн, които предизвикаха движението #Аз също, повдигна и въпроси за ролята на Сциентоложката църква. По-специално две от жените казаха, че организацията, която е много добре установена в Лос Анджелис, ги е разубедила да се свържат с полицията.

Защитата на Дани Мастерсън настоява, че версията на тъжителките за събитията се е променила през годините и предполага, че предразсъдъците срещу сциентологията може да са мотивирали процеса.

По време на предишния процес през ноември други съдебни заседатели отказаха да се произнесат, защото не постигнаха единодушие.

Дани Мастерсън става известен в края на 90-те години на миналия век с ролята си в сериала "Шеметни години", в който играе с Мила Кунис и Аштън Къчър. Той участва с Ащън Къчър и в сериала "Ранчото" , но през 2017 г. беше отстранен, след като полицията в Лос Анджелис потвърди, че разследва обвинения в сексуално посегателство срещу него.

След ареста на актьора през юни 2020 г. окръжната прокуратура на Лос Анджелис е уведомила, че е снела други две обвинения в сексуално посегателство срещу него поради липса на доказателства и поради изтекла давност.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щъркел

    7 3 Отговор
    Голям и зеленъ празъ!
  • 2 Тези

    29 2 Отговор
    Да не страдат от амнезия ,че сега се сещат
  • 3 явер

    19 4 Отговор
    Колко трябва да си тъп за да изнасилиш една жена, явно много. Има каталози с жени, избираш си, плащаш и толкоз.

    Коментиран от #5

  • 4 лошо лошо жалко за живота им

    17 2 Отговор
    колко много кочове има по света хвърлени за дълго в затворите при положение че няма насилие и дърпане и то преди 20-30 г както с Тръмп го обвиниха.
    Пожелавам на такива съдии да усетят обвинение в изнасилване само защото на сутринта момата не й харесало нещо или очаквала
  • 5 до #3: а ти откъде знаеш че няма

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "явер":

    куртизанката да го обвини в изнасилване, макар и да си е платил и даже е била с 5 преди него същия ден.
    Честните съдии не правят никаква разлика между факти, доказателства, свидетели.
    Важноте е феминизма да възтържествува и повече осъдени с разбит живот.
    Естествено жените този проблем не ги бърка, важното е че законите ги обезщетяват даже и при недоказани посегатели
  • 6 На този

    4 2 Отговор
    Му е малък и жИните не са останали доволни

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимчо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "На този":

    Явно ти поне си останал доволен..
  • 10 Безкритичен

    2 0 Отговор
    Божидара, поне преписвай като хората. Недопустимо е да сбъркаш правописа само секунда след като преди това си написала същото име. Говори за липси, мн.ч.
    "Аштън Къчър. Той участва с Ащън Къчър"
  • 11 Алооо

    9 0 Отговор
    Не знам при толкова години минали,няма ли давност!? Досега какво са правили тези блудници и решиха в момента да изкарат някой лев....
  • 12 Един у нас каза истината

    2 0 Отговор
    и лицемерите веднага го хвърлиха на лъвовете. А на ония даже няма и един разумен да им го каже.