Last news in Fakti

10 Септември, 2023 10:33 3 402 18

Политици влизат в "Черешката на тортата" през следващата седмица

  • черешката на тортата-
  • цвета караянчева-
  • политици

За първи път в предаването ще участва бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева

Политиката влиза в „Черешката на тортата“ в предстоящата седмица с новите участници в кулинарния формат – от вторник до петък, от 20:00 ч. по NOVA. За първи път в предаването ще участва бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, която ще предложи традиционно меню с характерни за Родопите специалитети. Зрителите ще видят още тематичните морски предложения на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, гарнирани с музикални изпълнения и добро настроение. Магията на Родопите ще оживее отново с вечерята на бившия народен представител и кмет на Смолян Дора Янкова. Финалът на специалната седмица на предаването ще даде д-р Антония Първанова, бивш депутат и евродепутат, която ще впечатли гостите си с уникално съчетание на качествени продукти от цяла България.

Седмицата в „Черешката на тортата“ ще започне с дългогодишния народен представител и бивш председател на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя ще изненада гостите си с приятелска атмосфера и вкусни предложения, приготвяйки любимите си семейни рецепти. Богатото традиционно меню ще включва няколко предястия, рулца от червена леща и булгур, пилешки „близалки“ и вкусно изкушение за десерт. Специален гост на вечерята ще бъде един от българските заместник-кметове. Цвета Караянчева ще сподели с гостите си интересни истории от своята политическа кариера, сред които акцент е изключителната среща с бившия японски император Акихито и неговата съпруга. За финал опитният политик ще разкрие част от красотата на Кърджали и района с уникален подарък с почерк от Родопите.

Кулинарното приключение продължава в сряда с тематична вечеря за ценители, приготвена от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. Концепцията му за менюто очаквано ще бъде морска, а гостите ще опитат вкусни ястия с лефер, паламуд, калкан, миди и хайвер. Популярният с любовта си към рок музиката домакин ще покани двама звездни помощници, с които ще приготви вкусния десерт. Талантливата актриса Ернестина Шинова ще сподели рецептата за авторската си италианска торта, а за декорацията Цонко Цонев ще използва тайния си коз в лицето на Андрей Слабаков. Специален гост на вечерята ще бъде талантлив рок музикант, чието изпълнение ще развълнува гостите. Цонко Цонев ще се върне в спомените към първия концерт, който е организирал в Каварна, а подаръкът му ще бъде тематичен. Как се е появила любовта му към рок музиката и каква нова титла ще спечели, не пропускайте в „Черешката на тортата“ следващата седмица.

Майсторство в кухнята ще демонстрира и бившият народен представител и кмет на Смолян Дора Янкова. Тя ще пренесе духа на Родопите с характерни за областта ястия, използвайки продукти от български производители. В менюто ще влязат агнешко, пататник и десерт с родопско кисело мляко, а за приготвянето на част от ястията Дора Янкова ще покани своя приятелка от родния ѝ град Момчиловци. Гостите ще останат приятно впечатлени от уютната обстановка и вкусната храна, а домакинята ще направи кратка равносметка на свършеното в Смолян и областта по време на мандата ѝ като кмет на града. Каква ще бъде изненадата и кой е специалният гост на Дора Янкова, зрителите ще разберат в четвъртък от 20:00 ч. по NOVA.

Честта да закрие специалната седмица в предаването се пада на д-р Антония Първанова – бивш народен представител и евродепутат, която ще даде силна заявка за победата. Тя ще посрещне гостите си в Медицинския си център по регенеративна медицина и дълголетие, където ще им предложи уникално съчетание от продукти и багри от цяла България. Менюто ѝ ще бъде изключително амбициозно, а специалният акцент ще бъде смокинята. Атрактивното готвене в професионална кухня ще включва танци, песни и любопитни истории, а част от тайните съставки във вечерята ще бъдат шарлан, дълъг пипер, зелено българско сирене и мас от щраус. Десертите ще бъдат два, а гостите ще бъдат посрещнати с амюз буш. Специален гост на вечерята ще бъде хореографът Христо Димитров. Какви изненади е подготвила още д-р Антония Първанова и колко точки ще получи в края на вечерта? Каква ще бъде тежката дума на шеф Иван Манчев и кой ще си тръгне с плакета – зрителите ще научат от вторник до петък от 20:00 ч. в „Черешката на тортата“.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пунта мара

    30 2 Отговор
    Горкото предаване... удариха дъното...

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПКП

    21 1 Отговор
    Ще сготвя виетнамски специалитет от Пекин.
  • 4 Николай ореха ДБ

    4 3 Отговор
    Някакъв филипинец хванал дъщеря ми под някъв орех , писаците се чули в другото дере, голяма работа
  • 5 Пич

    16 1 Отговор
    Хахаха..... значи , вероятно ще видим , как се прави кофа - кебап.....
  • 6 ПКП

    15 1 Отговор
    ще предложела "близалки" ?!
  • 7 пожелание

    16 1 Отговор
    На тази чу ума трябва мухоморки да и дадете да плюска !!!
  • 8 истина е

    16 2 Отговор
    И без това не гледам тази пов00рня , а сега ще е още по голяма !!

    Коментиран от #14

  • 9 Щом

    15 1 Отговор
    и рекламиращият матраци пишман артист и пробутан за депутат в Брюксел , без никакви качества от тлъстия братовчед , рекламиращ пък BILLA ще го изтипосат , резилът им е пълен !
  • 10 "Политици" ?!

    21 2 Отговор
    Тия ? Това майтап ли е ?
  • 11 Ще ми липсва

    12 1 Отговор
    Фори Светулката
  • 12 плюс минус

    3 11 Отговор
    Големият плюс е, че политици от различни партии сядат на една маса.
    Съединението, дори и храната, прави обединението.
    А дано!
  • 13 кой......

    9 1 Отговор
    Кой гледа тая тъпотия????
  • 14 Като

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "истина е":

    не гледаш се питам защо коментираш?
  • 15 Боруна Лом

    9 0 Отговор
    МАНЧЕВ, ГРАДСКИ НЕ ПАДАЙ ТОЛКОВА НИСКО! НЕДЕЙ!
  • 16 любител

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пунта мара":

    прав си пич точно с ПКП явно предаването не върви и за да си запази париците манчев реши да се издъни тотално. хахаха.
  • 17 Иван С

    2 0 Отговор
    Заради изборите и от дупката на клозета вече надничат.
  • 18 ПКП ЩЕ ПРЕДЛОЖИ НА ГОСТИТЕ

    0 0 Отговор
    БОБ ПО КЪРДЖАЛИЙСКИ В ПОЦИНКОВАНА КОФА !