Last news in Fakti

14 Септември, 2023 14:58 1 057 4

Младежи от Бургас обиколиха безплатно Румъния с влак

  • обиколка-
  • влак-
  • румъния-
  • пътуване-
  • ес-
  • проект-
  • безплатно

Пътуването на младите момчета беше част от проект „Да открием заедно Европа“ по Програма Еразъм+, финансиран от ЕС

Петима осемнадесетгодишни младежи от Бургаска област имаха възможността да обиколят Румъния безплатно с железопътен транспорт, включвайки се в проект на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, свързан с инициативата DiscoverEU по програма Еразъм+.

Целта на проекта беше младежи от малки населени места в Бургаска област и без опит в пътуванията в чужбина да посетят и опознаят друга европейска страна.

В периода 6 – 11 септември те видяха Парламента и Стария град в Букурещ, посетиха Природонаучния музей, разходиха се по крайбрежната алея на Констанца, разгледаха Черната църква в Брашов, видяха Крайова. Участниците придобиха увереност при пътуване извън България без родители, създадоха много нови приятелства, повишиха своите практически умения по планиране и организиране, работа в екип, управление на времето и вземане на решения.

Пътуването имаше за цел и да възпита отношение към опазването на околната среда, използвайки железопътния транспорт като най-екологичен такъв, а младежите носеха бутилки за вода за многократна употреба и рециклираха на обособените места. В Брашов присъстваха и на събитие за опазване на горите от пластмаса.

Пътуването се осъществи по проект „Да открием заедно Европа“ по Програма Еразъм+, финансиран от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАП

    3 2 Отговор
    с тая учителка и двете дебели момичета влака не е дерайлирал? Машала
  • 2 честен ционист

    2 4 Отговор
    Останалите младежи ще ги натоварят без време на влака за Кардам, а после Кишинев, Полтава, Бахмут.
  • 3 Това

    4 2 Отговор
    ако не са на ДПС то хора пу ми кажи,само те така обичат без пари навсякъде.
  • 4 12345678

    0 0 Отговор
    И с колко пари завлякоха ЕС за тая безплатна екскурзия? Наскоро имаше проект за обучение през интернет на бабите и дядовците да боравят със смартфон за 8 млн. Не че бабата знае как да влезе първо в нетя, че да се обучава от там, как да цъка по смартфона, който няма...