Last news in Fakti

19 Септември, 2023 11:45 1 615 3

Жителите на косовско село молят Дуа Липа да помогне за съживяването му

  • дуа липа-
  • село-
  • косово-
  • обезлюдяване-
  • помощ

То е почти изоставено, въпреки че преди в него е имало 30 къщи

Жителите на косовско село молят Дуа Липа да помогне за съживяването му - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Жителите на обезлюдяващото се косовско село Липа, от което са корените на световноизвестната изпълнителка Дуа Липа, се обърнаха към нея с молба да помогне за съживяването му, съобщава вестник „Коха диторе“, предава БТА.

Местни хора от селото, което е близо до град Печ (Пея на албански), казаха пред телевизия „Кохавижън“ (КТВ), че то е почти изоставено, въпреки че преди в него е имало 30 къщи.

Една от жените в селото се обърна към Дуа Липа, чийто баща е косовски албанец, с молба певицата да направи нещо, с което селото да стане привлекателно за посетителите.

„Тя може да направи (село) Липа място, което да се посещава от много туристи, да го превърне в място, което малко поне да има кой да го види, защото планините (в селото) имат своето значение. Ако иска, тя може да му придаде голяма значимост, да организира нещо тук, да даде пример точно тук, в Липа. Всички младежи, че дори и по-възрастните, биха се събрали“, заяви жената от селото пред КТВ.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ганю

    6 2 Отговор
    ни мож ма върна на селу
  • 2 Дуа Хлипа

    6 0 Отговор
    Като Дуа ще изкара пари и ще помогне.
  • 3 Хахаха

    4 0 Отговор
    С Дуане , ис Липане , секогаш може да се изкарат пари , даже и у косовско село !