Last news in Fakti

21 Септември, 2023 15:58 2 989 4

Звездната диета, с която Ким Кардашиян сваля 30 килограма след последното раждане

  • ким кардашиян-
  • диета-
  • диета на аткинс-
  • аткинс-
  • отслабване-
  • килограми-
  • раждане

Диетата на Аткинс е популярна открай време, но крие рискове

Звездната диета, с която Ким Кардашиян сваля 30 килограма след последното раждане - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Риалити звездата и бизнесдама Ким Кардашиян качи 30 килограма по време на бременността със сина си Сейнт, но бързо след раждането влезе във форма. Една от популярните диети ѝ е помогнала за това. Нарича се диетата на Аткинс и е план за хранене с ниско съдържание на въглехидрати, разработен от Робърт Аткинс през 70-те години на миналия век.

Аткинс е смятал, че ограничаването на въглехидратите е от решаващо значение за загубата на тегло, тъй като принуждава тялото да изгаря по-бързо своите мастни резерви. Диетата на Аткинс често се сравнява с кетогенната диета, но има разлики между тях. Докато кето диетата включва много нисък прием на въглехидрати, режимът на Аткинс впоследствие се добавят повече въглехидрати през четирите му фази, пише zdrave.to.

Чрез намаляване на въглехидратите (често висококалорични храни с ниско съдържание на хранителни вещества), много хора отслабват бързо. Диетологът Дейвид Щайх казва: „Когато намалите въглехидратите толкова драстично, нивата на гликоген (съхранените въглехидрати) в тялото ви спадат, което означава, че числото на кантара също намалява.“

„Целта на диетата е да постави тялото в позиция, в която то започва да използва запасите от гликоген за енергия - изгаряне на мазнини за енергия”, обясни диетологът Софи Елууд.

Ким Кардашиян следвала вариант на хранителния план, наречен диетата на Аткинс-40. Тя включва прием на 40 грама въглехидрати на ден. Има и по-строга диета Аткинс-20, но тв-звездата я отказала, защото кърмела.

Какъв бил тласъкът за такива драматични промени?

Както Ким признала в интервю, тя била подтикната да отслабне заради бъдеща фотосесия за корицата на GQ. „Беше ми много трудно да спазвам диета с първото си дете. Този път беше много по-лесно и разбрах, че всичко се свежда до храната. Искам да кажа, че обичам да тренирам и това определено е нещо, което трябва да направите, за да тонизирате тялото си, но много зависи от това как се храните“, казва звездата.

В същото време, треньорът и експерт по хранене Мади Бидълф предупреждава, че диетата на Аткинс има отрицателно въздействие върху тялото. То се нуждае от големи количества макронутриенти, включително въглехидрати, мазнини и протеини, за да функционира ефективно. А премахването на основна група храни, като въглехидратите, означава, че тялото ви може да не е в състояние да върши работата си правилно, което е възможно да доведе до ниска кръвна захар, запек и проблеми с бъбреците.

Други недостатъци на диетата на Аткинс включват: трудно е да се придържате към нея, ако искате да живеете пълноценен живот, например ходенето на ресторант може да бъде проблем. Трябва постоянно да броите нетния си прием на въглехидрати.

Възможни неприятни странични ефекти са и: лош дъх, объркване, световъртеж и главоболие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 очевидец

    5 1 Отговор
    В началото е трудно - само 30кг. После пак е трудно, защото остават още 300кг., но пък може да заприлича на нещо.
  • 3 да, да

    3 0 Отговор
    ЕГН-то не прощава.
  • 4 Ха ха ха ха ха ха

    6 0 Отговор
    Гълтала е био крем брюле от кожения маркуч.