Last news in Fakti

22 Септември, 2023 12:21 6 898 13

Младо момиче зашемети публиката със знанията си в "Стани богат"

  • стани богат-
  • млада жена-
  • михаил билалов-
  • знания-
  • познания

Зрителите на шоуто останаха впечатлени не само от знанията, но и от скромността и възпитанието на Надежда

Младата Надежда Макавеева изуми България и Михаил Билалов със знанията си в "Стани богат". Благодарение на интелекта си тя успя да спечели солидна сума пари. Усмихнатото момиче направи невероятна игра и стигна до въпросите за много сериозни суми. При представянето ѝ в началото водещият Михаил Билалов каза, че нейният живот е музика. А когато не пее, работи в международна компания за клинични проучвания.

Любопитното е, че тя получи помощ не от единия, а от двамата си родители – баща си Николай и майка си Екатерина. Участничката мина с лекота през първите пет въпроса за сигурна сума от 500 лева. След това безупречната ѝ логика и познания я преведоха без използване на жокер при още три от въпросите.

"Колко на брой са млечните зъби при хората?", бе № 6, а възможните отговори бяха 16, 24, 20 и 22. Надежда призна, че се чуди между 16 и 20, преброи ги опипвайки ги с език и избра 20, което се оказа вярно.

"В кой сериал главната героиня се казва Единадесет?", я попита след това Билалов. Тя веднага посочи правилният "Странни неща" в конкуренцията на "Малкълм", "Теория за големия взрив" и "Игра на тронове".

Въпросът за 2000 лева бе: "Част от територията на коя балканска държава са островите Брач, Крък и Корчула? – Сърбия, Словения, Хърватия или Черна гора. Тук Надежда посочи, че Сърбия няма излаз на море и разкри, че е ходила в Хърватия и Черна гора. Накрая се спря на Хърватия, тъй като е известна с многото си острови, и отново това се оказа печелившият избор.

Следващото питане бе първото, което я затрудни: "На кой ден в Италия вярват, че яхналата метла старица Бефана раздава подаръци на послушните деца? – Коледа, Богоявление, Великден или Благовещение."

Макавеева поразсъждава и призна, че често общува с италианци, но не знае точно кой е отговорът. За това реши да прибегне до първия си жокер – "Обади се на приятел", позвънявайки на майка си Екатерина, която веднага ѝ каза, че верният отговор е Богоявление и така участничката продължи напред в играта.

В този момент реши да заключи 5000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе: "Кой град се споменава в легендарната песен "Let The Sunshine in" от мюзикъла "Коса"? – Москва, Манчестър, Вавилон или Рим." Надежда сподели, че знае песента, а филмът е за бунта срещу войната във Виетнам. Тя се насочи към Вавилон, но тъй като става дума за въпрос за сигурна сума, прецени, че е по-добре да прибегне до нов жокер, викайки до себе си своя баща Николай, който бе в публиката. Той категорично я насочи към Манчестър и така семейното трио стигна с общи усилия до сигурни 5000 лева.

Въпросът за 10 000 лева бе спортен, но и тук тя показа знания. "Коя държава никога не е била домакин на Гран При във Формула 1?", я попита Билалов. Даде опции за избор между Азербайджан, Русия, Унгария и Дания. Макавеева се зарадва, тъй като наскоро изненадала баща си с билети за автомобилното състезание и тогава се поинтересувала от този спорт. Разбрала, че в Азербайджан и Унгария стартове е имало. Тъй като не знаеше кой от другите два може да е верният отговор поиска последния си жокер – „50:50“, след който на монитора останаха Азербайджан и Дания. Тя посочи Дания и така стигна до въпрос за 20 000 лева.

"Кои организми оцеляват в открития космос и дори дават потомство след завръщането си на Земята в експеримент от 2007 г.? – Кърлежи, Бавноходки, Морски таралежи или Опашати чехълчета", бе питането.

Участничката поразсъждава, показвайки солидни знания в биологията. "Аз съм дошла да играя повече отколкото да спечеля. И според мен повече бих съжалявала, ако не рискувам сега, а не бих съжалявала, ако рискувам, сгреша и си тръгна с едно много добро представяне. Аз съм такъв човек, а също съм и късметлия. Ще маркирам опашати чехълчета", каза тя, но Билалов я разочарова, че вярно тук е "бавноходки". Така младото момиче си тръгна с 5000 лева въпреки големите суми, до които стигна и обеща, че ще заведе майка си и баща си на почивка с парите.

Интересната игра, отношението на момичето и впечатляващите ѝ познания изумиха българските зрители, които признават, че са се възхитили от нея и с удоволствие са следили напредъка ѝ в шоуто.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стани психопат

    37 16 Отговор
    Въпросите нямат нищо общо с образование, наука, култура и знания. Сериали, филми, формула едно и какво ли още не.

    Коментиран от #9

  • 2 Нашийник

    42 5 Отговор
    България винаги е имала умни и начетени деца. Преди демокрацията като че ли бяха мнозинството такива. Сега се замислят, когато ги питаш кое е по-тежко: кило слама или кило пирони. И дават грешен отговор.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 4 Отговор
    Браво
  • 4 Сталин

    27 27 Отговор
    Има ли още някой да си губи времето с глупостите на Билалов,да отговарят на дебилни въпроси и после да се имат за много "умни"
  • 5 Пфу

    13 5 Отговор
    Аз пък познах само отговора с Бавноходката
  • 6 Конфуций

    24 4 Отговор
    От време на време пускат такива, които "разсъждават" на лесни въпроси, за да не личи много, че взимат основно неграмотни хора с идеята да не спечелят много пари
  • 7 Соваж бейби

    9 15 Отговор
    Сега искам да подкрепя номер 1 прав е ,малко по умна е от тези младежи които са денонощно в тик так и подобните и мисли логически обиколила е малко балкана ок.Но въпросите изобщо не са на трудно ниво история,география,разни празници по света....просто са ниво за 12 годишно дете с елементарни знания в училище не отлично.Истината от мен ,пожеланието да се развива все по нагоре интелектуално ,да учи и някой ден добро ниво в живота ,кариера..
  • 8 Директора

    7 19 Отговор
    Обичам жени с бели ризи без сутиен. С мои бели ризи!
  • 9 00014

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Стани психопат":

    Виж минусите си, следващите коментари и поплачи за бъдещето. Трагедия. Планът с опростачаването на народонаселението върви с пълна сила. Виж какви дебилни предавания има по телевизиите и не се учудвай.
  • 10 Роза

    5 11 Отговор
    Винаги с удоволствие гледам предаването на Билалов "стани богат"!Единственото шоу по телевизията,което гледам!Защото дава знания и минава неусетно!
  • 11 правилото

    3 0 Отговор
    Не участваш ли с кауза, минаваш на пауза.
  • 12 бай Пердах

    3 1 Отговор
    С този жокер на човек от публиката да ти помогне,а не цялата публика,сториха голяма грешка продуцентите. Не бива така. Жокерът "помощ от публиката" трябва да бъде възстановен! Иначе част от интересното в предаването се губи. А това момиче знае,няма сва-нва. Да е живо и здраво!
  • 13 Перо

    3 0 Отговор
    В САЩ играта беше Стани милионер, а въпроси за 500 лв. в БГ играят там за милион! Тук всичко е преработено да се достигне таван до 3-4,000 лв. и рекламата да носи милиони!