Last news in Fakti

22 Септември, 2023 20:09 3 372 11

Диета на д-р Емилова помага на Мая Нешкова да изглежда прекрасно на 66 г.

  • диета-
  • доктор емилова-
  • мая нешкова-
  • певица-
  • храна-
  • здравословно хранене

Певицата и съпругът ѝ Кирил Икономов спазват режима стриктно

Естрадната легенда Мая Нешкова е на 66 години и няма нито бръчки, нито се бори с килограмите. Обичаната от поколения певица дължи младоликия си вид и стройната си снага на няколко лесни правила, които изпълнява всеки ден.

Всяка сутрин най-ранобудните софиянци я виждат с нейния любим Кирил Икономов на разходка. Двамата извървяват 6-7 километра всеки ден, пише „Ретро“. Разходките не са само в града, а и в планината. Двамата се разхождат и берат билки, които си сушат и приготвят на чай.

Певицата не е човек на крайностите. Макар че чете и знае много за здравословния начин на живот, тя не спазва строги режими, нито се подлага на ограничаващи диети, но у дома ѝ се спазват няколко основни правила: зеленчуците се готвят само на пара, изяждат по 2-3 връзки магданоз на ден, всяка сутрин пият фреш от ябълки, портокали, моркови.

Певицата се занимава с рейки, ходи на йога и винаги се старае да слуша организма си.

Със съпруга си всяка година правят пречистващия режим на д-р Емилова и по 20 дни ядат само плодове и пият чай.

Въпреки че според някои нови теории прясното мляко е вредно, Нешкова винаги има по 10 литра замразено във фризера. „Всеки месец се зареждаме от родния край на мъжа ми с домашно масло, мляко и сирене. Моят татко живя 35 години със 100 процента аритмия, а му даваха едва 2-3 години, но той доживя до старост и бе в прекрасна кондиция. През всички тези години, основната му храна беше прясното мляко“, разказва Мая Нешкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Роза

    8 6 Отговор
    Похвално!Аз също спазвам някои от принципите на д-р Емилова и съм доволна!Преди десетина години по този начин се излекувах от яйчникова киста и отървах операцията.Този режим наистина действа!Но се иска воля и дисциплина и постоянство!Ако нямаш тези качества ,системата от правила за гладуване не ти е виновна!

    Коментиран от #4

  • 3 О, Мая, къде си тръгнала

    9 1 Отговор
    Да дишаш въздуха у най-големите селяци, я си ела в по- чистото село ..!🤩😁🏀
  • 4 До Роза

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Роза":

    Ако е удобно, бихте ли споделили по колко дни гладувахте и само на плодове и чай ли ? Благодаря Ви предварително, но разбирам и ако не ми отговорите. Много здраве!

    Коментиран от #6

  • 5 Реалист

    8 8 Отговор
    Катастрофирал москвич от 1980 година....
  • 6 Роза

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "До Роза":

    В случая с кистата гладувах двадесет дни на плодове и чай и после десет дни захранване.А това лято през август правих динена диета-двадесет дни сама на дини-и се чувствах отлично!После-десет дни постепенно захранване!Много обичам плодове и затова режимът на д-р Емилова е отличен за мен!

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Георги v.

    15 0 Отговор
    Това, което се пише не отговаря на истината. Има и проблеми с килограмите, и с оплешивялата и глава, да не говорим за външния и вид отблизо. Не е добре да се заблуждават хората по този начин т. е. "на бялото да се казва черно".
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 германеца

    9 0 Отговор
    Жената на снимката изглежда 75 годишна .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 счети

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Роза":

    Госпожо, яйчниковите кисти не са константа, със и без гладуване изчезват и се появават, за операция са само ако се пукнат, основно, но тогава никакъв глад не може да те спаси - правиш перитонит. ИЛИ ако са признак на рак. Тогава също навременната операция може да ти спаси живота. Така че тези ала-бала минават само пред неосведомени, а могат да бъдат ВРЕДНИ! Глад със захар, защото медът Е захар, не е ок. Представете си, че беше рак? Захарта го "храни", а мястото му е много неприятно, следващата фаза и разсейките в таза са неспасяеми, уви, а са ПРЕДОТВРАТИМИ! Нищо против периодичното гладуване, постите, Лидия Ковачева, чиито книги съм чела, както и на Брег, доста различни неща са написани там, но не е панацея, като цяло. Жената на снимката не изглежда добре за възрастта си, както и самата Емилова, между другото, ако изобщо спазва нещо. Нищо лично, възможно е от светлина, фотограф, ракурс. Добрата наследственост и доброто отношение към себе си са в основата на доброто здраве и тонус, както и подходящата, балансирана диета. Познавам много хора, минали или продължаващи да прилагат това - вече второ десетилетие. Ми.. Няма ефект дългосрочно. Проблемите си остават. Просто намаляване на порциите с разнообразна храна всяка година, докато накрая останат буквално хапки и топла вода.. И късмет! Жива и здрава!