Last news in Fakti

25 Септември, 2023 10:31 4 450 2

Убили бащата на репортер от "Господарите", но полицията нехае (ВИДЕО)

  • дани йорданов-
  • журналист-
  • репортер-
  • полиция-
  • убийство

В подкаста на Дани Йорданов стана ясно, че неотдавна е загубил баща си по чужда вина, а полицията не върши нищо по въпроса

Криминалният психолог Тодор Тодоров и колежката му Велина Владимирова коментираха последните криминални случаи в държавата в подкаста на журналиста и кадър на „Господари на ефира“ Дани Йорданов. В полезрението на психолозите попадна случая, при който 18-годишен бе убит от полицай, а други двама арестувани, след грабеж и нанесен с тръби побой върху момичета.

Тодоров призна, че благодарение на използваното от униформения оръжие, той се чувства по-защитен и по-спокоен.

„Жалко и тъжно е, защото в България повече сме свикнали да убиват полицаи. Неговата роля е да използва сила, когато някой не спазва закона“, каза той.

Тодоров подчерта, че това най-вероятно е голяма трагедия за семейството на убития, но няма как обществото да гледа от тази призма. „Ами жертвите? Те са бити с тръби и ограбени. Тази травма се преодолява трудно. Още в семейството човек трябва да научи, че не може така да се държи с хората“, категоричен е психологът. „Защо той да може да причинява болка, а той да не може да я поеме. Полицията за какво е? Много хора ще кажат, че съм кръволог. Грабежът е второто по наказуемост престъпление след убийството. Оказваш съпротива и бягаш“, допълва той.

Водещият реши да разкаже за случай от преди 10 години, когато е бил в САЩ и е видял как полицай прави суплес на мъж, който не се подчинява на команда да спре.

„Има полицаи обаче в България, които откровено се заяждат. Дори в момента имам личен казус с полицаи, които не си вършат работата“, каза той, на което Тодор Тодоров отговори, че е редно да осведоми зрителите за какъв личен казус става въпрос и предложи той лично да го стори:

„На Дани баща му беше убит. Като казвам убит, може би звучи силно, но смъртта му беше причинена от ситуация и човек, който трябва да поеме отговорност. Полицията имаше време да свърши работата си, но тя категорично не реагира адекватно", каза той.

„Благодаря ти, аз нямам сила да го разкажа това“, включи се Йорданов, а психологът продължи:

„Има хора, които си вършат работата правилно и по правилата. В този случай, в който говорим за татко ти, ще стане ясно защо тези хора от Районното полицейско управление в Бяла Слатина не си вършат работата“, заяви Тодоров.

„Малко съм обременен по темата с полицията заради този случай и това, че там не са си свършили работата. Много ми е пресен случаят, много ми е тежък. Буквално се случи преди месец, даже няма месец. Нека излезем обаче от личните неща. Ще видим какво ще стане с проверките“, приключи темата за момента Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не и не

    5 3 Отговор
    И тази проверка ще приключи със становището, че и тази жертва се е самоубила, както обикновено! Нашите милиционер толкова си могат, но за заплати са първа писта!
  • 2 Алоуууу

    2 2 Отговор
    БХК кога ще се сезира .
    Онзи с очилата реве за престъпника .