Last news in Fakti

28 Септември, 2023 14:32 4 580 21

Кой е любимият алкохол на крал Чарлз III?

  • алкохол-
  • крал чарлз трети-
  • коктейл-
  • любим алкохол-
  • кралско семейство-
  • джин-
  • вино

Кралят е почитател на коктейлите с джин

Кой е любимият алкохол на крал Чарлз III? - 1
Снимка: Shutterstock

Близък приятел на британския крал Чарлз III разкрива алкохолните му предпочитания, съобщава Daily Star.

Според румънския граф Тибор Калноки, който често общува с него, Чарлз III обикновено пие вечер коктейл от джин и вермут, гарниран с маслина. Когато пътува, монархът винаги взема със себе си специална чаша за тази точно напитка, допълва БГНЕС.

Граф Тибор Калонки се сприятелява през 2006 г. с бъдещия крал, който пристигнал в Румъния, за да си купи къща. Тогавашният престолонаследник много обича тази страна и често почивал там.

В същото време изданието уточнява, че други хора, които познават отблизо краля, твърдят, че той също обича джин с тоник. „Той взема алкохол със себе си при пътуванията, така че винаги има с какво да се зареди. Изглежда доста странно, но за Чарлз това е в реда на нещата“, каза един от придворните.

Известно е, че кралица Камила, също е любителка на алкохолните напитки и е президент на Британската лозарска асоциация.

По-рано икономът Грант Харълд, който е работил в двора от 2004 до 2011 г., отрече историята, че Чарлз III е изхвърлял „погрешно сготвени“ яйца за закуска. Историята, на която Харълд се противопоставяше, беше разказана в книгата на Джереми Паксман On Royalty.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествено

    10 7 Отговор
    Блъди Мери, със славянска кръв
  • 2 Ъхъ

    12 4 Отговор
    Не е пробвал ракицата затова ;)

    Коментиран от #3, #8, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 един от стадото

    9 4 Отговор
    хвърлял храна значи, а голям го вади като радетел на бедните. И си носи пиячката значи, като алкохолик. Бе ще го почерпят домакините където и да иде, и то с най доброто. Май не му стига и вечер вади пищова и гъл, гъл още

    Коментиран от #7

  • 5 Соваж бейби

    5 12 Отговор
    Аз не мога да си представя да се събудиш и да закусваш ,още повече яйца кошмар мазно гадно американците и с бекон това е тежка храна .Рохко яйце и аз съм хвърляла още от малка ,какво лошо има и той да хвърля гадно е.Да не говорим че има рецепта с макарони в която се слага суров жълтък а мерси .Пие джин защото нямат хубави вина ,ако имаха вино щеше да пие .

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Соваж бейби

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "един от стадото":

    Такива като него няма съвест,народа го издържа говориш за супер бедните ,а тези които опъва каиша работи и тъне в лишения дава част от заплата си за неговото семейство и им плаща сметките и капризите .
  • 8 Боби

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ъхъ":

    Пробва я преди години. Лично го бях видял тогава. Бяха закъсали с колата в една кал и охраната се чудеше какво да прави. Ама нашия започнал с ракията още с кацането в България и хич не му пукаше какво се случва🤣
  • 9 Механик

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Бреййййй, бейби! Ма много си ни гастро-кулинарка бе!! Направо си един диетолог от класа. А и не търпиш друго мнение. Щом на теб ти е гадно да ядеш яйце, значи всички кокошки трябва да бъдат избити, че да не би някой "простосмъртен" да вземе да се смърси с някой и друг желтък. А, да! И никакви други напитки, освен вино, нали? Който посегне на нещо друго, веднага да му се пререже гърлото, че да знае за друг път.
    п.п.
    Едно яйце съдържа в себе си повечето от нещата, които ще са ти нужни за деня, бейби. Още повече, че се съдържат в много лесно усвоим от организма вид. А две яйца са по-добре от едно. Закуската е важна част от старта на деня. Знаеш ли колко хора са отгледани и станали хора именно с помощта на яйцата?
    Ти напъвай на мюсли и корнфлйкс (ГМО). Поливай с мляко от сухо мляко, че да не ти пресяда и не давай категорични мнения по теми в които си лаик.

    Коментиран от #12, #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от стадото

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    съгласен. Но готвача работи по негово указание поне неделя напред и яйцата и алкохола явно ги мята от сутринта, не на земята, а в устата. Бе не мога да свикна с тоя и това е. Майка му сякаш по я понасях, дали щото я знам още от малък, дали щото беше на всяка тяхна марка и на всеки паунд. Свикнал съм Британия да е с кралица и това е. Макар иначе да съм си републиканец по убеждения
  • 12 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Да, да гастро кулинарка ама друг път!Тези новите моди и вегански разновидности мерси !Чак такова нещо не съм писала от омлет наистина ми става лошо и пържени бъркани ужасно е.Въпрос на вкус месо и морски дарове да има на масата за яйца няма да плача .Както и да го погледнеш за закуска си е гадно яйца обядваш или закусваш ?Аз ако се наям сутрин трябва се върщам обратно в леглото ,спи ми се после ,ако се излъжа да обядвам трябва съм в къщи веднага сиеста .През деня рядко ям защото ме хваща мързела ,пия сокове ,плодове ...при всеки различно уважавам и твоето мнение ,в къщи са като теб народа яде никой не е длъжен с мен да се съобразява .

    Коментиран от #20

  • 13 Факт

    5 0 Отговор
    Наскоро гледах док.филм за Шотландия и как всяка година пращат на Чарлз по едно буре с любимото му уиски.Джин обичаше майка му .
  • 14 Марян

    2 1 Отговор
    Тоя обича прокиснала буза.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Къде са те,кеде сме ние.

    5 4 Отговор
    Монарх на една велика държава, фалираха през втората световна война помагайки на най големия фашист русия,тогава (СССР), съумяха да се преборят с чумата наречена коминизъм която за жалост мина през България и почти я унищожи,минавайки през много кризи и стигайки сега до такава развита икономика осигуряваща им един от най високите стандарти на живот.Затова с гордост си носи името Велика Британия.
  • 17 Дупничанин

    2 2 Отговор
    Мене ме интересува повече кво друса и кви пари е.
  • 18 Високо-бюджетен Маскарад

    1 2 Отговор
    Ферментирала пикня от Камила.
  • 19 Яйцата

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    са плужеци - гнусни на вид, пипане и вкус (смърдят). Нека са си полезни, колкото искат. Не хапвам нещо, излязло от задника на пернато. А сутрин яйца? Да, ужас и безумие. Англичаните са си шашави - добавят боб, бекон за закуска, това е малоумно.
  • 20 Много

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    ми харесват коментарите ти, умна и начетена жена си. Е, малко правописа е кофти понякога, но сигурно защото бързаш. Аз също не хапвам през деня, само течности, просто слушам тялото си. Вечер обаче не се "нахвърлям" на храната, основно зеленчуци. Слаба съм и ми е леко, а и мозъка ми работи по - добре. Но всичко е до човек и личен избор. Е, и до воля, де.
  • 21 Димата Медведя

    0 0 Отговор
    Аз я карам само на водка с хайвера на авера ми ,и от сутринта