Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 10:05 1 602 8

Рецепта на деня: Кафяв ориз с чесън и доматен сос

  • кафяв ориз-
  • чесън-
  • домати-
  • какво да сготвя

Кафявият ориз е източник на енергизиращи въглехидрати и фибри

Рецепта на деня: Кафяв ориз с чесън и доматен сос - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. кафяв ориз
  • 2 домата
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. доматена паста

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да смесите ориза и скълцания чесън в тенджера. Добавя се вода, доматената паста и нарязани на кубчета домати. Оставя се да кипне. Разбърква се и се оставя на слаб огън.

Вари се под капак за 50 минути. След това се оставя на изключен котлон под капак за още 5-10 минути. Разбъркайте добре и сервирайте, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    Благодаря Ви
    Красавице
    за Кулинарното Ви
    Предложение
    с Уважение
  • 2 123456

    5 2 Отговор
    50 мин да вариш ориз - това да не ти е телешка глава ,

    Коментиран от #7

  • 3 МИМ

    2 2 Отговор
    Ориз с чесън не върви,който не вярва да пробва.
  • 4 Лендлийз

    3 1 Отговор
    Без грам мазнина, сол и подправки, като болнична манджа ще стане.
  • 5 МИМ

    2 0 Отговор
    С лук ще стане по-добре.
  • 6 Идън

    4 0 Отговор
    Това на снимката има картофи- кайма- моркови- подправки. И със сигурност олио и сол. Отделно ако се варят 1ч.ч ориз с 2 чаши вода 50 минути може да стане нещо за пътна настилка- не и за ядене.
  • 7 Личи си

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "123456":

    По тъпия коментар кой не е готвил кафяв ориз
  • 8 Идън

    0 1 Отговор
    Винаги този ориз се накисва предварително за около половин час- това съкращава времето за варене и полезното си остава в него. И на вкус при накисването е много по- вкусен.