Необходими продукти:
- сьомга - 200 г филе (без кожата), нарязано на кубчета
- скариди - 100 г
- ориз - 300 г
- зехтин - 2 с.л.
- лук - 1 глава, нарязана на ситно
- целина - 2 стръка, нарязани
- чушки - 1 бр. червена, нарязана на дребно
- чесън - 2 скилидки - счукани
- джинджифил - 1/2 ч.л. смлян
- червен пипер - 1/2 ч.л. лют ( по желание)
- червен пипер - 1 ч.л.
- зеленчуков бульон - 600 мл
- домати - 2 бр. нарязани
- соеви кълнове - 50 г
- сос табаско - 1 капка по желание
- зелен лук - 1 стрък
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган на умерен огън и в него лука за около 3-4 минути. Добавяме целината, чушката, чесъна, джинджифила, лютия червен пипер, сладкия червен пипер и ориза. Увеличаваме температурата. Запържваме за още 2 минути, като от време на време разбъркваме.
Загряваме зеленчуковия бульон почти до кипване и заливаме сместа с него. Разбъркваме и намаляваме котлона. Похлупваме тигана с капак и задушаваме за около 15 минути.
Добавяме доматите.
Нарязваме рибата и скаридите на малки парчета и сипваме и тях в тигана. Похлупваме отново тигана за още 5-6 минути, докато оризът поеме по- голямата част от течността, но не цялата.
Добавяме само листата (цели) на зеления лук, соевите кълнове и соса Табаско. Задушаваме вече до пълното поемане на течността.
Овкусяваме със сол и черен пипер, отместваме от котлона, похлупваме и оставяме да отлежи 10 минути преди сервиране, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Джамбалая
10:14 05.10.2023
2 Хахаха
10:23 05.10.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 раз
13:09 05.10.2023