Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 13:15 10 990 9

Крал Чарлз с молба към "воюващите" си синове: Не превръщайте последните ми години в нещастие

  • крал чарлз трети-
  • принц хари-
  • принц уилям-
  • вражда-
  • молба-
  • кралско семейство-
  • резервен-
  • мемоари

Някогашната тясна връзка, която Хари имаше с баща си Чарлз и по-големия си брат - принц Уилям, отдавна е изчезнала, а отношенията между тях изглежда са на дъното

Крал Чарлз с молба към "воюващите" си синове: Не превръщайте последните ми години в нещастие - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Откакто сензационно напусна кралското семейство, принц Хари е въвлечен в ожесточена вражда с роднините си. Някогашната тясна връзка, която имаше с баща си Чарлз и по-големия си брат - принц Уилям, отдавна е изчезнала, а отношенията между тях изглежда са на дъното.

Откакто се премести в Съединените щати Хари се е събирал със семейството си само няколко пъти - и всичките не показаха признаци на помирение.

Едно от тези напрегнати събирания се случи през април 2021 г., когато се върна за погребението на покойния принц Филип, само седмици след интервюто, което даде пред Опра Уинфри. Това се оказа основна точка на възпламеняване в разрива му със семейството му и накара Чарлз да отправи сърцераздирателна молба към двамата си сина.

Пишейки в мемоарите, които станаха достъпни за всички, Хари твърди, че той, брат му и баща му са се събрали, след като отдали последната си почит на Филип, за да обсъдят проблемите си. Хари пише, че е следствие на това как се чувствал, а именно "откъснат" от тях. Според херцогът това накарало Чарлз да каже: "Моля ви, момчета - не превръщайте последните ми години в нещастие."

В "Резервният" принцът още си спомня как Уилям го принудил да го погледне в очите, за да може да му каже, че го обича и иска той да бъде щастлив. Разбира се, Хари отвърнал на брат си със същото, но поради неговата "необикновена упоритост" се отдръпнал. Той продължава да твърди, че Уилям се е опитал да го спре, заявявайки: "Трябва да ме изслушаш, аз просто искам да си щастлив, кълна се в живота на мама."

Източници пред "Mirror" споделят, че кралят и неговата съпруга - кралица Камила са били "бесни" и "уморени" от твърденията, които бил направил в книгата си. Припомняме, че там Хари споделил, че Чарлз не го прегръщал след смъртта на майка му - принцеса Даяна, а мащехата му го била "пожертвала" в замяна на добър PR.

И въпреки че някои вярват, че Чарлз трябва да поеме инициативата и да зарови томахавката с Хари, негов близък обясни пред медиите, че кралят не бърза да го направи. Пред "Daily Beast" каза: "Проблемът с Хари не трябва да бъде решен незабавно, но ще бъде решен в крайна сметка. Чарлз го обича, но неговият приоритет е да изпълни дълга си като крал и да не разочарова майка си."

Бивш служител на двореца също се включи пред изданието, като заяви, че "не е устойчиво" настоящата ситуация между баща и син да продължава. "Не е устойчиво кралят, който е националният символ на единството, да бъде в толкова лоши отношения със сина си. Не са били снимани заедно от години."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снаха

    14 5 Отговор
    му , разведената властна афроамериканска е виновна за всичко !
  • 2 Стига глупости

    23 6 Отговор
    Никой не го интересуват проблемите на англ монархия. Вместо да си изсмукване теми от пръстите, пишете за сглобите на американското посолство и небивалата корупция през последните три десетилетия, които пратиха България от 20-то на 95-то място в света. ... Пишете за манипулациите и езика на омразата срещу Русия и за пълзящия неофашизъм. Например!
  • 3 Уса

    12 2 Отговор
    Лудата крава не прощава и тия са крале колкото Бойко монахиня
  • 4 Една развратница в

    10 2 Отговор
    Кралското семейство направо му разказа играта - изневери, деца от чужди мъже - тинята още не може да бъде изрината!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Брат Румен Ралчев

    3 5 Отговор
    Тия имат крале а ние комунистически цървули.